PE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> hublot klassinen fuusio titaani Piaget Polo G0A35001 Musta Dial kierroksen Automaattinen Watch - €232.50 : TITLE, SITE_TAGLINE

Piaget Polo G0A35001 Musta Dial kierroksen Automaattinen Watch - €232.50 : TITLE, SITE_TAGLINE hublot klassinen fuusio titaani

\\ n

كارتير، الماس
hinnoista
Omega Seamaster
replica swiss ure

Kiinan keramiikka

FONT SIZE: Heinäkuu 27, 2016 Arja Tikkanen K 0 102

Kiinan keramiikka on lähinnä tunnettu posliini, hän keksi; mutta se on myös rikas pitkät perinteet teknisten ja tyylillisiä innovaatioita.

Itse asiassa, keramiikka on taidetta suuri virkaikää: kohti 17000-16000 eaa, Kiinassa ja Japanissa, ensimmäinen keramiikka maailmassa tapahtuu yhteydessä metsästäjä-keräilijät kausi lopullinen. Neoliittinen kulttuuri Yangshao on pitkään pidetty ensimmäisenä tarjota suuri määrä laadukkaita keramiikka, mutta viime vuosina kahdennenkymmenennen vuosisadan monia laadukkaita keraaminen sivustoja on ilmestynyt ympäri Kiinaa, etenkin Cishan kulttuurien ja peiligang kulttuuri. Vuonna neoliittinen kertaa, kun Yanshao kulttuuri, sitten Majiayao kulttuuri, Longshanin tuotannot osoittaa käytön nopea kierros välttämätöntä, koska herkku ja korkeus noin arvostetun paloja tyyppi " munankuori ".

Keramiikka kehitettävä edelleen, olipa kyse lomakkeiden ja koristeet että teknisesti, alle dynastiat Shang ja Zhou. Monia merkittäviä kappaleet ovat peräisin hautaesine: haudattu armeija Qin Shi huangdi; esityksiä rakennusten, tilojen ja ihmisten hahmot Han; tanssijat ja muusikot, ihmishahmoja ja eläimet "kolme väriä" Tang, joskus suuri.

Making maljakoita "sininen ja valkoinen", joka ilmestyi alle mongolien Yuan-dynastian, täysin kehittynyt Ming-dynastian, ja jälleen alussa Qing-dynastian aikana vallan keisari Kangxi. Aikana Qing-dynastian myös kasvoi ostamme "Famille ruusu" ja "vihreä perhe", tunnettu lännessä.

Keramiikka ja Kiinan posliini oli suuri vaikutus kehitykseen tekniikoita ja tyylejä Koreassa, Japanissa ja Euroopassa.

Kiinan keramiikka valmistustekniikka

Yleisnimellä "keraaminen" on ryhmitelty esineitä jotka poikkeavat huomattavasti toisistaan ​​elimen kokoonpano, miten keho on katettu, ja miten ruoanlaitto tapahtui.

Käytetyt materiaalit

Kiinan keramiikka osallistuu useita tekijöitä sekoitetaan eri suhteissa. Nämä tekijät jokainen on erilainen merkitys lopputulokseen.

Mukaan käytetyt elementit, hiekka, kvartsi, savi, kaoliini, ja mukaan eri juoksutteiden, kalimaasälpää, jne., Ja niiden puhtausasteen mukaan, läsnä ollessa tai ilman rautaoksidia, titaani, jne., Riippuen niiden mittasuhteet, ja lopuksi, riippuen polttolämpötila, sanomme, että runko on muodostettu keraaminen keramiikka, kivitavara tai posliini.

Savi saatiin epäpuhdasta savet, johon ne lisätään hiekkaa ja potaskan; kaliumia, saatu tuhkasta, rooliin "perusteella".

Hiekkakivi on kova keraaminen, korkean lämpötilan lasiaisen, ja saadaan lisäämällä savi feldspathic materiaali sulakkeet jotta lasituksen. Petuntse, feldspathic kallio sekoittaa potaskan, tulee itse tule sulaa päällystää tulenkestävien hiukkasten kaoliinia. Nimi tämän maasälpää on baidunzi, suoritetuista ranskaa "petuntse".

Posliini on erilaisia ​​hiekkakivestä käyttäen kaoliinia, maasälpää ja hiekkaa. Posliini tarjoaa erittäin hieno ja läpikuultava seinät. Kaoliini puolestaan ​​on eräänlainen savi, valkoinen, mureneva, jonka tunnetuin lähde on kukkula Gao Ling, pohjoiseen Jingdezhen; se koostuu alumiinioksidin, piidioksidin ja veden.

Kiinan mielestä "kaoliini ja petuntse ovat luut ja liha posliini."

Kemia

Toisin kuin on tunnettu Euroopassa, jossa on merkitty ero keramiikka toisaalta, ja kiinalainen posliini muista, ero on paljon epäselvempi Kiinassa, koska keramiikka Kiina on kehittynyt alusta asti, raaka terrakotta ylös hienoimmista posliini. Kiinassa, termi 瓷, CI perinteisesti viittaa keramiikkaa keitetyt korkeassa lämpötilassa, kuten Euroopassa joita voidaan pitää hiekkakivestä koska ei läpikuultava.

Taulukko keskeisten alkuaineita joissakin tyypillisissä keramiikka mahdollistaa paremmin ymmärtämään ominaisuuksia kunkin:

Tämä taulukko antaa tehdä joitakin johtopäätöksiä:

todellinen läpimurto on Shang keramiikka ja Celadon proto-Zhou, paljon enemmän näiden proto-Celadon posliini Ming ja Zhou; tämä repeämä on ominaista ennen kaikkea alempi epäpuhtaudet: rautaoksidi, jonka poistaminen mahdollistaa saada valkoinen tahna ja muita kohteita, joihin kuuluvat erityisesti mangaani, magnesiumoksidi , kalkki ja kaikenlaista jätettä; Toinen tärkeä tekijä on lisääntynyt piidioksidipitoisuus kun menet Celadon ja posliini. Alumiinioksidin pitoisuus kaoliini esimerkiksi kasvaa, mutta heikko. Lopuksi, nopeus potaskan on vakaa.

Kiinan mielestä jotkut proto-Celadon ostamme monia: se on itse asiassa hyvin varhain, Han-dynastian itään, noin I tai II vuosisatoja joka ilmestyi keramiikka pidetään tänään " hui useimmat asiantuntijat ensimmäinen todellinen posliini.

Maalattu keraaminen neoliittinen

Aikana Kiinan neoliittinen värejä, joita käytetään keramiikka on maalattu punainen, valkoinen, ruskea ja musta; keltainen on varsin poikkeuksellista tuolloin. Punainen koostuu rautaa suuri osa okran ja rautaoksidia. Valkoinen sisältää osuus oli hyvin pieni valkoinen savi, naapuri savea Kiinan savea, jota käytettiin tekemään terrakotta valkoinen. Ruskea ja musta pigmentit sisältävät tietyn osuuden rautaa ja mangaania. Käytettiin värillinen maametallien valittu dekantointi tarjottimet, värittivät raudan tai mangaanin. Näiden värien, me valita ne, he murskaan heidät ja he pesivät niitä. Heidän kerrostunut joiden avulla ne voivat yhdistää osaksi nestettä polymeeri, jota voitaisiin käyttää maalata kuiva savi.

Lasite, sisä ja maalit

Lasite on lasimaista ainetta, joka takit keramiikka ja tekee vesitiivis; Kiinalainen lasitteet saadaan seos, silikan ja lyijyä, jolloin johtoon seos käyttäytyy kuin vuon. Lasite voidaan värjätä metallioksideilla. Tärkeimmät metallioksideja lasitteissa käytetään ovat kuparioksidi, joka antaa vihreän, turkoosi, punainen tai jopa, riippuen keitto-olosuhteiden, kobolttioksidi, joka antaa enemmän tai vähemmän voimakkaan sininen, rautaoksidi, joka antaa punainen; muut värit saadaan ansiosta kulta, titaani, mangaani.

Katettu lasi materiaali on myös tarkoitettu takki hiekkakivi ja posliini. Se saadaan maasälpää sekoittaa kasvi tuhkaa. Koska lasite katettu voidaan värjätä metallioksideilla. Lasite ja katettu sijoitetaan usein lipsahdus, joka on ohut kerros savea, raaka tai sekoittaa värejä, sovelletaan kehon peittää epätäydellisyydet tai tarjotaan taustaa maalattu koristelu.

Lasitteet lasimainen pinnoitteita, joita sovelletaan keramiikkaa, tai metalleja. Niiden kokoonpano, Kiinassa ainakin, on lähellä, että lasitteet, mutta se käyttää vieläkin suurempi osuus lyijyn, mikä lisää sujuvuutta emali.

Lämpötilat ja valmistusmenetelmiä

Keraaminen voi keittää kahdella eri tavalla:

hapetus: tässä tapauksessa, valo on kirkas, koska happi syötetään uuniin runsaasti; pelkistämällä: Tässä tapauksessa uunin on lisähappea hyvin vähän; uunin täytetään sitten hiilimonoksidia, jolla pyritään muuttua hiilidioksidiksi ottamalla happea rautaoksidi voi sisältyä taikina.

Terrakotta on kypsennetty matalassa lämpötilassa, noin 600 °. Rautaoksidi, joka voi sisältää terrakotta antaa punainen väri jos keittää hapettuminen ja harmaa, jos se on vähentäminen potkut.

Hiekkakivi on sen kovuus ja alhainen huokoisuus sulautumisen piidioksidin taikinan sisältämien. Mutta tämä fuusio tapahtuu vain yli 1000 ° C Sandstone on saatu Kiinassa Shang-dynastian; Kiinan harkita sekä Shang löysi salaisuus posliini. Tämä on itse asiassa epätäydellinen hiekkakivi, suhteellisen karkea rakenne, mutta tarpeeksi kaukana, että on posliini, vaikka se on kemiallisesti melko lähellä.

Mitä uunit käytetään keittämiseen, oli olemassa monenlaisia. Tärkeimpiä, tiedämme Longyao uunit: niitä käytettiin aikaan Shang-dynastian Zhejiangin maakunnassa, ja siksi tuli erittäin suosittu Etelä-Kiinassa. Tämä on hyvin suuri uuneissa, jotka on rakennettu mukaan 8-20 asteen kaltevuus, joka on usein leveys on kolmekymmentä-kahdeksankymmentäneljä metriä, ja suuri kapasiteetti. Longyao nämä uunit kuumennettiin puulla, ja saattaa nousta lämpötiloissa yli 1200 ° C Mantouyao uunit käytettiin myös Shang kauden Kiinan Keski Plains; Sitten ne käytettiin Pohjois-Kiinassa. Tämä uunit hiili, joka saattaa nousta 1300 ° C vähentää ilmakehässä. Toisin Longyao uunit, niiden kapasiteetti oli rajallinen.

Historia Kiinan keramiikka

Yleistä: Kiinan keramiikka ja keksintö posliini

Keramiikka, hyvin monissa kulttuureissa käytetään osoittamaan evoluution vaikutus miesten luonnon materiaaleja, koska sen ulkonäkö ja hienostuneisuus sen tekniikkaa, sen muotoja ja sen koristeet. Kiina on runsaasti kaksi materiaalien poikkeuksellisia ominaisuuksia: maa lössimaiden, raaka-aine sen yhteisen keraaminen apuohjelma neoliittinen. Tämä on myös materiaali tulenkestäviä tiiliä, joka sitten tekee leivinuunien korkeissa lämpötiloissa. Kiina on myös runsaasti kaoliini raaka posliini.

Paleoliittinen: kiinalainen keramiikka, yksi maailman vanhimmista, on nähnyt historiansa rikastuttaa huomattavasti viimeisten kolmenkymmenen vuoden aikana, ja havaintoa paleoliittisia ja neoliittinen ovat moninkertaistuneet. Kuten hyvin karkea keraaminen ruukku muodossa, kuljetettiin Pleistoseeni metsästäjä-keräilijät Etelä-Kiinassa vuonna luola Yuchanyuan; hiili-14 dating orgaanisten jäämien liittyy keramiikka antaa 16100-14500 eaa. Sirpaleet liittyvät riisi arkeologien päätellä, että ruoanlaitto villiriisiä oli alun perin keramiikkaa. Muut potsherds havaittiin Miaoyan päivätty 17100 ja 15400 BCE. Molemmat sivustot ovat tämänhetkiseen tietoon, aikaisintaan keramiikka sivustoja maailmassa; olennaisesti sama-tai jopa joitakin vanhempia millénaires- vastaavien sivustojen Japanissa alussa kauden Jomon, sivustoissa Simomouchi ja Odai Yamamoto päivätty 17000 ja 15000. Myös Etelä-Kiinassa, Zengpiyan, sirpaleet 10000-9000 päivätty ACS, on kunnostettu ja vastaavat "potin" kanssa pyöristetty pohja, tilanteessa, jossa etana kuoret olivat runsas ... Koillis-Kiinassa, paikalle Hutouliang vuonna Yangyuan, sirpaleet päivätty n. 13080 14304-12731 tai AEC, vastaa tasapohjainen alusten yhteydessä verkkovierailujen metsästäjä-keräilijöitä. Lyhyesti sanottuna, laajoja tutkimuksia raaka keramiikka, on selvää, että keramiikka ilmestyi Kiinassa, kuten monissa muissa osissa maailmaa populaatioissa kuin istumista metsästäjä-keräilijät myöhään kausi on Pleistocene.

Neoliittinen: Kymmenet tuhannet sivustot ovat johtaneet asiantuntijoita monista alojen harkitsemaan nyt suuri määrä kiinalaisia ​​neoliittinen kulttuurien kehittyy kukin omaan tahtiinsa, ainakin kolme suurta kulttuuri-alueet: Yellow River altaan Jangtse , Itä Alföld ja Koillis maan. Tällä hetkellä se on laaja rekisteri tutkimuksia keraaminen viljelmät Yangshao kanssa varhaisessa vaiheessa sivustoja Banpo, lähellä Xi'an, niin kuin Longshanin kulttuurien ja Majiayao keramiikka Pohjois -West. Terrakottamaljakko neoliittinen, on jo asennettu huolellisesti keramiikka ilman tukea puolestaan ​​sitten kiillotettu ja maalattu. Osittainen käyttö hidas puolestaan ​​kertoo tänä aikana. Käytämme leikkaus värittyneen maaperä, joka on talletettu yli rikastusjätealtaista epäorgaanisia pigmenttejä mutta myös kulttuurin Majiayao. Koristeet näytelmään käyttöön pyöreä motiiveja että pistemäinen määrä käyrä pinta tai vuorotellen "tähtiä" käyrät tai suoria viivoja tehokkaat kuvioita. Kulttuuri Majiayao käytäntö jo kaoliini-materiaali, joka tarjoaa valkoinen kappaletta. Longshanin kulttuuri erottuu muotoja, jotka toimivat malleina pronssi työntekijöiden Shang kauden ja poikkeuksellisen hallintaa keramiikka "munankuoren".

Pronssikauden: eliitti kulttuuri Erlitou, Shang ja Zhou kuljettaa kaikki vaivaa erikoistuneiden käsityöläisten harjoitella pronssi; keramiikkataiteen kärsii. Muodot ovat paljon yksinkertaisempia, jopa raskas ja yksinkertaisia. Sitten keramiikka ajan sotivien pyrkivät osaksi graafisia tehosteita lakka ja kaiverrettu pronssi, kuoret kupari, hopea tai jalokiviä uteliaiden vaikutukset maalaus, kysyi keittämisen jälkeen ja hyvin hauras. Qin-dynastia näkee esiintymällä "spontaani sukupolvi" suuri naturalistinen veistos kuuluisa Terrakotta-armeija mausoleumi keisari Qin, saatu laudaksi ja kokoonpano. Haudat Han-dynastian on lukemattomia kohtauksia saatu valamalla, mutta tällä kertaa he ovat tiilet, jotka muodostavat seinät haudat, jotka ovat hyvin peitossa friisit eri kohtauksia useita merkkiä välilyönteineen aihioita puita ... myös nähtävissä Han maljakoita vihertävä enemmän tai vähemmän avoimia lasite, avulla kuparioksidit laimennetaan vedellä. Ja että käytetään myös sisätiloissa esityksiä ihmisten, eläinten ja rakennuksia, jotka mukana kuoleman jälkeen hautaaminen rituaali, joka lieventäisi ohi ylilyöntejä. Ja kun se tulee vihreä-lasitetusta hiekkakivestä on materiaali, joka muistuttaa jade, vihertävä tai ruskehtava peliäänet ja enemmän tai vähemmän läpikuultava sävyjä että kiinalaiset VIII luvun nimeltään " Jade väri. " Koska Han ja Three Kingdoms löytyi Keraamiset Yue kilns nämä hiekkakivi peitettynä "Celadon".

Lähi Kiinan Ikä keraamikot alle Tang, oppinut täydellisyyttä ensimmäisellä puoliskolla VII luvun kaunis vaikutukset tippumisen materiaalista kolme väriä, ruskea, keltainen ja vihreä: Sancai, joiden käyttökohteita ovat monet, mutta usein innoittamana kuviot Keski-Aasiassa. Mutta hiekkakivi toimii niiden tuki on myös tutkittu kaoliinista, koska III-luvulla, joten se vastustuskykyisempi keramiikka ja helpompi työskennellä kuin puhdas kaoliini. Se on keraamiset laatat. Osittain lasiaisen, koostuu savesta, jossa merkittävä osa kaoliinin ja ampuminen tapahtuu suuri tulipalo. Päällystetään itse päällysteen, joka sisältää kaoliinia, jolloin se osittain elimille erä jota "peitettynä". Kiinan savenvalajat vuoksi paranevan jälkipuoliskolla VIII luvun, keraamiset laatat joka kattoi, joka perustuu rautaoksidi, ottaa hienovarainen sävyjä enemmän tai vähemmän vaaleanvihreä tai jopa kitti. Nämä keraamiset laatat peitetty vihreä tulee paljon myöhemmin, nimissä Länsi celadon, jotka ovat juuri protocéladons kahdeksannella vuosisadalla. Tämä väri-kenttä vastaa kulttuurin ominaisuuksia olematta arvokas materiaali Jade tai kultaa ja hopeaa työskenteli kultasepät. Nämä kappaleet näyttävät tarkoitettu alun perin käyttöön tutkijat ja aristokraattinen luokat, huonompi kuin ennen. Läpinäkyvä vihreä väri, kuuluisa Celadon Yaozhou ansainneet sävyjä alhainen helpotusta sisustus, hieman viillettävä ja rakennettu "Portaat" suuremmille muotoja koostumuksesta. Väri tehostuu ontto se saa intensiteetti alareunassa kunkin "on" ja sitten väistyessä kaltevuus. Celadon myönnetty nopea menestys, tuli kohde kaiken hoidon jopa keisari Song Huizong, joka suosi valmistukseen Ru Celadon tyyppiä. Muut celadon leviäminen, alle vähemmän hienovaraisia ​​näkökohtia, merenkulun kauppa kehitetty Seuraavien vuosisatojen. Lopuksi, monien keksintöjä Song on korostavat tutkijoille, mutta myös suurelle yleisölle hyvä sitten, keramiikkaa tuotetaan ensin Cizhou. Yleensä ne on sisustettu tyylikkäillä aiheita, jotka herättävät elämä, pionit, jotka tulevat takaisin joka kevät, tai bambusta että taipuu tuulessa, ja yksinkertainen kohtauksia arkea kaikkialla vetoa ruskea rauta valkoisella pohjalla lipsahdus, ja ripauksen kirkas harja, ilman katumusta voi toimia muistuttaa mustetta. Kuitenkin jotkut vaikutukset ovat paljon vähemmän spontaani kuin se näyttää: jokainen pala on sitten täysin peitetty lietettä ja lastattiin paksu kerros rautaoksidia, muodot ovat sitten vapautuu yksi kerrallaan, kuten graffito.

Kehitys kohti Kiina alkoi hyvin varhain ja oli asteittainen johtuu useista tekijöistä, jotka näkyvät dynastian Itä-Han. Tämä on kohta, että jotkut proto-Celadon on ominaisuuksia, jotka tekevät niistä saada tänään posliini. Alle viisi dynastioiden näyttää Xing keramiikka, Hebei vuonna pohjoiseen luvulta, joista osa, "silmissä eurooppalaiset, ovat totta posliini, koska ne ovat valkoisia, läpikuultavia ja kaikuva"; mutta ne ovat erillisiä todellinen posliini tehty Kiinassa ja Etelä-jotka tekevät julkkis Kiinassa. Välillä alussa kahdeksannella vuosisadalla ja alussa yhdeksäs luvulla näyttävät kaunein paloja "kuten rahaa, kuten lumi." Nämä ovat utilitaristinen esineitä eikä hautajaiskoristeet keramiikkaa. Heillä ei ole koriste. Perusmateriaali on kaoliini, valkoinen keittämisen jälkeen se on peitetty valkoisella lipsahdus, joka on alttiina ulkopuolella alaosassa. Muualla kattaa joka sisältää maasälpää antaa vaikutelman viileä valkoinen näihin osiin. Tämä kattoi halkeamia ja pisaroituu jotka näyttävät hieman sinertävä.

Lisäksi celadon keramiikka ja Cizhou Etelä-Kiinassa, keraamikot Song sitoutui valmistukseen sinivalkoinen posliini, keitetyt korkeissa lämpötiloissa, kova elin ja pää ja erittäin kirkas lasite. Heidän maineensa levisi Persianlahden, etenkin ensi vuosisadalla. Masterointi käyttö ja koostumus vuon liittyy kaoliini, jotta se olisi muovia ja alentaa polttolämpötila ja tehokkaampien uunit, mukana kehittämässä posliini, valkoinen ja lasitettu massaan, erittäin vahva ja ääni. Posliini saavutti täydellisessä muodossaan kanssa Yuan-dynastian puolivälissä neljästoista luvulla. Kuuluisa "David alukset", päivätty 1351, mistä kokoelma Sir Percival David, Aasian osa British Museum, kaksi loistavaa maljakoita "sininen ja valkoinen" suunniteltu sijoitettavaksi kuin tarjontaansa taolaistemppeli, ovat esimerkkejä loistava. Tämä mukana Yuan-dynastian on Mongolivaltakunta edistää kauppaa ja kulttuurivaihtoa on valtava Mongolian alueille ohjataan enemmän tai vähemmän suoraan Keski-Aasiasta Lähi-itään, Aasiaan ja Itä-ja Kaukoidässä. Sininen "sininen ja valkoinen" posliini ja koboltin tulee Lähi-idästä. Mutta samaan aikaan arabesques ja jopa jakeita Koraanista näkyvät Kiinan keramiikkaa että kääntyy siis yhä enemmän massatuotantoon ylellisyystuotteiden vientiin, ja Euroopassa ... Keskuksessa on vuosisatojen monopolia Kiinassa ja tulee tärkein keskus maailmassa: Jingdezhen. Nykyään se on edelleen tärkeä tuotantopaikka, mutta se on koskettanut myös globalisaatio. Työ nykyajan Kiinan taiteilija Ai Weiwein Auringonkukansiemenet, osoittaa selvästi osuus kiinalaista taidetta, joka löytää sen materiaali keramiikkaa.

Ensimmäinen keramiikka

Ensimmäinen keramiikka ilmestyi Kiinassa etelässä, Hunan, populaatioissa paleoliittisen metsästäjä-keräilijät, 12000 eaa. Ulkonäkö keraaminen on erotettava neoliittinen, joka on hyvin asteittaista siirtymistä toimeentulon taloudesta tuotannon taloutta eikä kertymistä yritysostojen teknologisen osaamisen. Mutta tämä uusi taloudellinen tila liittyy useita teknologisen kehityksen, ei innovaatioita. Tämä valettu savi paatui tulessa karkea savi, ja teknisesti se ei poikkea muiden esineiden tuottamia kivikauden väestön maailmassa, se on yksinkertaisesti säiliö täällä me vain löytyi hahmoja tai muita pieniä kohteita muissa kausi.

Pre-Yangshao kulttuureissa on tuottanut monia maalaismainen keramiikkaa, monia eri muotoja sovitettu useita päivittäin käyttötarkoituksiin, sisustettu joitakin kanssa mallia nastan tai linja valossa emboss, toistuva ulkopinnalle tai köydet jalanjäljet tulostuu se tehdään kaikkialla maailmassa tuolloin, mutta myös ensimmäinen maalaukset historiassa Kiinan keramiikkaa, harja ja musta pigmenttejä. Tuolloin Yangshao keramiikkaa löytyy verkkosivuilla Banpo kulttuurien ja Miaodigou Dahecun ovat hyvin erilaisia ​​vuonna maalattu kunniamerkkejä. Kuviot voivat olla figuratiivisia muinoin, mutta sitten enemmän tyylitelty tai puhtaasti abstrakteja, ja pelaaminen rekisterien aikaan keskimäärin Yangshaon kulttuuri Miaodigou.

Myöhemmin kulttuuri Majiayao tuotettujen Gansun suuri purkit koristeltu musta geometrisia kuvioita lähinnä voimakkaasti jäsennelty, laajasti aivohalvauksia, leveä ja leveä. Lopuksi, joten varsin poikkeuksellinen Kiinassa tuolloin, alaston naishahmo mallinnettiin alhainen helpotusta jopa pintaan maalattu purkki, löytyy Qinghain maakunnassa. Joten se on erittäin ainutlaatuinen osa historiassa Kiinan keramiikkaa.

Kahdessa eri kulttuuriryhmien, mistä Yellow River suun Henan, ja laajalla alueella sen ympärille, löydettiin keramiikka Longshanin kulttuureja, nykyaikainen kulttuurien Majiayao, joka sijaitsee lännempänä. Nämä ovat maljakoita monipuolinen ja tyylikäs muotoja, jotkut muodot näyttävät prototyyppejä tulevien Kiinan pronssi astiat seuraavien kausien.

Vasta kohti keskellä jakson Yangshao savenvalajat alkoi käyttää hidasta kierrosta paremmassa kunnossa kaulan alukset. Mutta se oli vasta Longshanin aika nopeasti puolestaan ​​käytetään.

Ruoanlaitto nämä potteries aloitti tekemällä avoin uuni, näin hapettumista, mikä selittää punertavan värin raaka keramiikka Yangshao. Aikana Longshanin kulttuurin, vähentäminen ampumisen ilmestyi, jolloin keraaminen harmaa elin.

Keramiikka Shang-dynastian ,, jäi jatkuvuuden keraaminen Longshanin; Kuitenkin käsityöläiset pyrkinyt tuomaan asteittain muoto ja ulkonäkö keraaminen maljakoita kuin pronssista maljakoita. Tuolloin Shang tiesi kaoliini, paistetaan ja valkoinen keramiikka saatu korkeassa lämpötilassa, jopa 1000 ° C: Mutta tietämättä miten käyttää oikeuttaan annos olennainen virtaamista, tuloksena kattilat olivat aluksi huokoinen ja hauras. Sitten Shang tehostanut niiden uunit, kunnes todellinen hiekkakivi, mutta hyvin karkeasti.

Zhou dynastia, sitten korvaa että Shang, toi useita innovaatioita, joista yksi silmiinpistävä on valmistus tiilet ja laatat. Keramiikka pysyi hyvin lähellä muovaamia Shang. Kuitenkin, savi puhdistusmenetelmät edennyt merkittävästi, ja ilmestyi "proto-Celadon", joka mainostaa osat, joita löytyy Han.

Taistelevat valtiot ajan, raastamista ajanjakson, joka seuraa Zhou-dynastian, pitkittynyt ja konsolidoitu tekniikat jo olemassa, ja annettiin tärkeä innovointia löytö lyijy-lasitteet, muodostuu seoksesta lyijymalmin, piidioksidi , ja kalkkikiveä. Tämä seos voidaan valaa esineen muodostamiseksi kattaa suhteellisen alhaisessa lämpötilassa; Olemme myös oppineet tuolloin lisätä tähän seokseen kuparioksidin, joka sitten antoi hieman sinivihreä lasite.

Lopuksi, se on Qin-dynastian, joka juontaa valtava armeija terrakotta soturit Qin Shi Huang Di, haudattu lähellä Xi'an, lähellä maanalainen mausoleumi keisari Qin.

Han Keramiikka

Han sulkea Kiinassa 206 eaa 220 jälkeen. Hyödyntäminen löytö lyijy-lasite joka tehtiin aikana Taistelevat valtiot ajan, he onnistuivat tuottamaan hiekkakiveä maljakoita Hu, peitetty lasite, ja pidetään "proto-Celadon." Kun laaja tieteellinen keskustelu, kiinalaiset asiantuntijat nyt harkita sille Han-dynastian idässä, ovat nousseet ensimmäinen todellinen posliini; että tuomari, he ovat kehittäneet kriteerit, joissa otetaan huomioon polttolämpötila, osuus kaoliini, nopeus rautaoksidi, huokoisuus, imeytymistä, läpikuultavuus, tai kaikuva shokki.

Mutta valtaosa Han keramiikkaa löytämiä ovat terrakotta, kuten Lian maljakot sisältävien kosmetiikka, koristeltu laatat, tai useammin, keramiikkaa hautoja.

Todellakin, Han haudat olivat täynnä hautajaiskoristeet esineet, Hebei, Gansun tai: siellä löytyi kärryt, arvoesineet pronssi, kulta, lakka tai jade, ja tietenkin hahmoja terrakotta edustavat jokapäiväisen elämän: ihmiset, joskus hyvin realistinen kerroksinen vartiotorni, jopa metriä korkea, tai savi malli palatsi, oxcarts ja muut hahmot kanat, ankat, koirat, jne.

Three Kingdoms, Jin, Etelä- ja Pohjois-dynastioiden, Sui

Aikana anarkian jonka onnistunut Han, jossa kolme kuningaskuntaa ja kuuden dynastiat, kaaos ei edistä kehitystä tekniikoita. Kuitenkin ensimmäinen proto-näkyä Celadon keramiikkaa Yao Yue että muista osissa Kiinaa.

Sui-dynastia kesti vain kolmekymmentäseitsemän vuosi, 581-618, mutta se oli ansio palauttaa yhtenäisyyden Kiinan ja PRja korjaus saapuminen Tang ja ajan vaurautta että seuraisi. Keramiikka Sui-dynastia ilmoittaa lisäksi ne Tang aikana; löydämme erityisesti Yong, hautajaiskoristeet pienoispatsaat naisten ratsastajat, tyyli lähellä sitä, mitä löytyy alla Tang, ja peitetty valkoisella lasite tai olkia, usein painollinen kanssa punainen sisustus , vihreä, musta tai keltainen.

Tang Keramiikka

Tang-dynastia oli "kulta", jonka dynaamisuutta pitkälti avasi Kiinan ulkomaailmaan suuresti kehittämällä Silk Road, samoin kuin Keski-Aasian suhteiden ja Persia. Taiteen Tang keramiikka alkoi viedä laajalti, ja joskus hyvin pitkälle, jopa Egyptiin ja Keniaan. Tämä ajanjakso näki keramiikka näkyvät hyvin eri näköisiä kuin ovat Xing ja Sancai mutta suurta kiinnostusta molemmissa tapauksissa. Hieno posliini kasvoi ja oli yhä arvostettu. Yksi ensimmäisistä mainitsee posliini Ulkomaalaisen teki arabi matkustaja Tang Kiinassa, joka kirjoitti:

Arabit tiesivät hyvin lasin ja sen tuotannon, ja matkustaja oli varma, että hän ei ollut sitä mitä hän tiesi kuten lasi nimi.

Avulla kobolttioksidin, Tang myös kokeillut uutta keraaminen tyyli, joka on suuri menestys alla Yuan, Ming ja Qing keramiikka "sininen ja valkoinen" vuonna 1977 ja vuonna 1983, se on todellakin tunnistettu pysyy satamassa Tang Yangzhou. Lopuksi, celadon ilmestyi ensimmäisen kerran, ja arvostettiin erityisesti teetä makuista.

"Posliini" xing

Alle Tang-dynastian, korkeimmat lämpötilat saavutetaan uunien sallittu ulkonäkö hieno, läpikuultava melkein posliini, joka herätti sileä valkoinen jade, joka pääsee musiikillinen vaikutus. On hyvin vähän jälkiä työpajojen joka tuotti nämä merkittävät kappaletta; Olemme kuitenkin tunnistettu Dingzhou vuonna Lincheng, ja Neiqiu, Hebei. Mukaan Kiinan runoilijat Tang kaudella, posliini Xing oli "kiillon hopea ja valkoinen lumi." Tämä runollinen kuvaus on vielä mieleen, kun se esitetään osia Xing, koska se hyvin, mitä tekee kauneuden nämä kappaleet. Yksi yleisimmistä muodoista Xing kiina, löydämme maljakoita tai teekannut lyhyt nokkavalaisiin, jotka todistavat, että on tärkeää teeseremonia; teekannu lyhyt nokka ja valkoinen lasite oli kunnossa, koska ding teekannut olivat suosittuja, joskin ilman aivan hohtoa xing osia.

Keraaminen "kolme väriä"

Tang Potters usein käyttänyt lasitteet sisältävät lyijyä, joka juontaa juurensa sotivien aikana.

Keramiikka Tang "Kolmivärinen" ovat ns koska värit, joita ne käyttävät: alkaen keltainen rautaoksidi, vihreä on kuparioksidi, mangaani violetti tulee. Mutta Tang esitteli tärkeä uusi väri, sininen, saatu kobolttioksidi, tuoneensa sen Lähi-idän uusi kauppareittejä he avaavat Keski-Aasian kautta. Jotkut ruoat "kolme väriä" Tang osoittavat myös inspiraatiota merkitty Persian sassanidien dynastia.

Sancai Keramiikka, onko maljakoita tai hahmoja, on hyvin erityinen näkökohta: lyijy-lasitteet virrannut vaikutus paistamisen aikana, jotka tuottivat vieläkin mielenkiintoisia vaikutuksia, että ne joskus katettu osa keraamisista, loput säilyttäen sen luonnollisen kerman väristä. Toisin ehdotti nimeä "kolme väriä", hienoin Tang pienoispatsaat voi joskus sisältää jopa kymmeniä eri värejä.

Uunit, jotka tuottivat keramiikka "kolme väriä" olivat maakunnissa Henan, Hebei, Shaanxi, Shanxi ja Hunanin. Sancai keksi ensin potkut ilman lasia. Sitten rajoutait lasitteet keramiikka kokki lämpötilaan noin 1000 ° C

Hahmoja yong

Yong hahmoja hahmoja ovat osa hautaesine; ne ovat usein pieniä, ja tarkoittavat tällaista Tang tanssijoita pitkät hihat, tai muusikoita, tai rouvat tuomioistuimen monimutkainen puvut. Nämä pienet kappaleet ovat yksivärinen yleensä ja tehdä vähän valittaa lasite. Nämä hahmot ovat yleensä valettu aikaa, usein toisaalta ruumiin, muut pää, ja joskus kuvanveisto tarkentaa sisustus.

Savi käytetty on hyvin vaalea kerman väri. On hahmoja yong tärkeimpiä, kuten pienoispatsaat miesten ja naisten ratsain, tempuilla Keski-Aasian viiniä, tai jopa kamelin, joka on usein Lähi-idän kaveri, ei kiinalainen. Tämä muistuttaa kaupallinen dynaamisuus Tang Kiinan Silk Road, joka tapasi kaikenlaisia ​​eri sivilisaatioiden, ja jossa ylitimme Kaksikyttyräinen kameli asuntovaunut käytetään ylittämään aavikot Keski-Aasian. Suurimpia hautajaiskoristeet pienoispatsaat, on hoitajia, siviili virkamiehet, sotureita, "hauta huoltajat" tai "taivaallinen kuningasta", joka suojeli hauta pahat henget.

Nämä suuret luvut ovat yleensä keramiikka "kolme väriä".

Song keramiikka

Posliini Song-dynastian oli tunnetaan maailmanlaajuisesti niiden kauneuden "klassinen": yksinkertainen, elegantit muodot, sileä lasite, Celadon mallista. Toisin värikäs, kosmopoliittinen maailma Tang, Song palkittu vahva tavanomainen kungfutselaisen ajattelun ja jalo periaatteita; taiteellisesti, he suosivat raittiina ja hienostunut estetiikka. Sung keramiikka ovat myös hyvin usein mustavalkoisia ja koristeaiheet, kun läsnä, on hyvin huomaamaton.

Keisari Huizong, joka hallitsi loppupuolella dynastian pohjoisen Song, oli suuri tuntija, jolle olemme velkaa luomista työpajat palatsin, ja edistymistä sitten Kiinan keramiikkaa. Tekniset innovaatiot olivat lukuisia aikana Song-dynastian: Great Northern polttouunit alkoivat käyttää hiilen sijasta puuta; Jingdezhen on kehitetty kehittyneempiä uunit joka saattaa nousta lämpötila 1300 ° C; alkoivat käyttää huozhao, ruoanlaitto testi, jossa käytettiin näyte, joka voisi seurata ruoanlaitto ulkopuolella.

Celadon

Celadon keramiikkaa Song ovat luultavasti tunnetuin lännessä.

Tarkoittaa celadon keraamiset laatat, keittää korkean lämpötilan lasku, jossa erittäin lasitettu katettu ja, jos kyseessä celadon pohjoiseen, ruskea-vihreä väri ominaisuus, koska hapettumista jäähdytyksen aikana uunin. Tärkein tuotannon keskus pohjoiseen oli, että Yaozhou, lähellä kaupungin Tongchuan. Nämä Celadon on usein huomaamaton sisustus pieni helpotus, valettu, viillettävä tai kaiverrettu, mutta silti hyvin selkeä, joka antaa siisti katsoa huoneeseen.

Etelässä Longquan Celadon, vaalea väri, oliivin vihreä, joskus kellertävä, selvästi erilainen Yaozhou, Celadon pohjoisesta. Longquan uuneja käyttivät ruoanlaitto lämpötila 1180 ° 1200 ° C pohjoisen Song saavuttaen myöhemmin 1230 ° 1280 ° C: Etelä Song.

Keramiikka ding

Ding) ovat valkoinen posliini toteutettujen Song, usein hieno tumma raja, hyvännäköinen, vaikka, toisin kuin Guan, esimerkiksi, se ei periaatteessa virallisissa asiakirjoissa käyttämät Imperial Court . Suurin ding tuotannon keskus oli kolmenkymmenen kilometriä pohjoiseen Quyangxian, Hebein maakunnassa, varsinkin kylässä Jiancicun, joka jo Tang, tuotettu kilpailija valkoisesta keramiikasta Xing.

Keraamiset ru

Ru keramiikka tuotettiin Imperial tuomioistuinta 1107 Baofeng, vuonna Ruzhou alueella Henanin maakunnassa; tämä tuotanto kesti vain kaksikymmentä vuotta vuoteen 1127, jolloin pohjoisen Song Kaifeng hylätty.

Nämä ovat korkealaatuisia Celadon ilman sisustus, hyvin erityisesti väri, koska ne ovat erittäin vaalean sininen vihreä; katettu on kermainen ja joskus tämä hieno halkeamia. Contemporary celadon ne pidettiin erittäin arvostettu. On tuskin olemassa tänään, että seitsemänkymmentä kohteita kaikissa. Vasta äskettäin, vuonna 1987, huomasimme, että paikka menetti koska XII luvulla, jolloin tuotteet olivat Ru oli Henan, vuonna Baofeng, jossa oli keisarillisen uuneja.

Keraamiset kesäkuu

Kesäkuu keramiikka tai "huiman lasite" on toinen tyyli posliini käytetään pohjoisen Song tuomioistuimessa. Sille on ominaista paksumpi elin kuin keraaminen tai ding ru; kesäkuu ovat peitetty lasitettu laventeli tai violetti sävyjä, niin paksu ja viskoosi ulkonäkö se tuottaa vaikutelma ei vielä jäädytetty. Tuotanto jun keskittyi Yuxian, tai noin Lintu Henan.

Ensimmäiset uunit kesäkuu syntyivät alle Tang. Tuottaa jun, hänet kutsuttiin laulu tekninen innovaatio: sijaan käyttää rautaoksidi punainen lasitteet, kuten tehtiin Kaksituhatta vuotta, käytimme sitä ensimmäistä kertaa kuparioksidia. Alhaisen alumiinipitoisuus, lasitteet "puhkeamisen" tämäntyyppisiä on voimakas taipumus vajota, mikä selittää niiden ulkonäköä.

Voimme katsoa, ​​että kesäkuu ovat erilaisia ​​Celadon. Käyttö olkien tuhka kattaa antaa sille sen heijastukset, väri voi vaihdella taivaansininen ja harmaan sininen ja violetti, kautta laventeli sinisen. Kesäkuu tuotettiin koko ajan pohjoisen Song-dynastian ja Jin ja Yuan dynastian ylös. Se löydettiin vuonna 1964 sijainnin virallisen työpaja baguadong on Yuxian. Pilkullinen musta keraaminen tuotettiin Xiaobai laaksossa aikana Tang-dynastian ja pidetään edeltäjä keraaminen kesäkuu

Muuttaminen lämpötila uunien värin muuttaminen piiriin, tunnetaan Tekniset yaobian

Keramiikka ja guan ge

Guan, kuten ikä, ovat keramiikkaa, joille on ominaista kapea, sisältö paljon rautaa, jolloin valkoinen katettu oiliness painatus, peitetty paksu, vaalea, valkoinen tai beige sävy. Guan tai ikä on usein verkosto hienoja halkeamia. Tämä verkosto halkeamia saatiin Potter eri pölaajenemiskertoimien välillä kehon ja lasite.

Posliini Qingbai

Viitataan nimityksen Qingbai Kiina tai posliini Yingqing valkoinen sävytetty vaalean sininen, joita valmistetaan Etelä-Kiinassa. Ne ovat erittäin hieno ja erittäin kestävä; ne ovat usein koristeltu viilletty koristeet pieni ja valettu, kuten seppeleitä kukkia tai aaltoja. Reuna leikkaukset voi olla paljas metalli ja ympyröity.

Kun on hieno valkoinen runko peitetty oli alhainen rautapitoisuus, Kiinan qualifiaient nämä osat, joilla on hyvin lasitettu ulkonäkö, "lähes Jade."

Keraamiset Cizhou

Cizhou keramiikka ovat erilaisia ​​hiekkakivestä, usein harmaa tai harrastaja, maalatut koriste, viillettävä tai kaiverrettu lipsahdus; sisustus, yleensä tummanruskea, voitaisiin saada eri tavoin: yksi niistä tekniikoista oli kattaa purkki, jossa on valkoinen lipsahdus ja viilletty koristelu jotta paljastavat ruumiin esineen; hän päällystettiin sitten katettu, paljastaen kontrasti ruskea ruumiin esineen ja valkoinen lipsahdus.

Voit myös käyttää samaa prosessia, ensin kattaa aihe ruskea lipsahdus ja valkoinen lipsahdus ja sitten leikkaamalla valkoinen lipsahdus. Käänteinen oli myös mahdollista, leikkaamalla ruskea lipsahdus asetetaan valkoinen lipsahdus.

Yuan Keramiikka

Mongolien Yuan-dynastian perillinen Tšingis-kaani sulkea Kiinassa 1271 ja 1368. Huolimatta erittäin kova kohtalo varaavansa kiinalaiset, hän tiesi jotkut edistää taiteellista kehitystä, sekä edistää taloudellista vaihtoa ja vaihtoa ideoita keskuudessa kosmopoliittinen tuomioistuimessa. Se oli myös tällä kertaa, että Marco Polo vietti useita vuosia hovissa Kublai-kaani.

Celadon Yuan

Yuan tuottanut monta kappaletta celadon: Celadon Yaozhou esittää uusia kuvioita usein lainattu luonto, kuten peuroja, kalaa, sarvikuono; kaiverrukset ovat yksinkertaistettuja, ja Yaozhou Celadon tullut suosittu kohde.

Celadon Longquan, usein vaaleammat, edelleen tuottaa ajan Song; työpajat ovat kasvussa, ja laskemme kolmesataa tai jokea pitkin. Nämä Longquan Celadon saavuttamatta Yuan suuri, koska jotkut astiat saavuttaa 70 senttimetriä halkaisijaltaan. Tuotanto aika Longquan Celadon Yuan on ominaista uusi tekniikka käyttää valettu malleja, joita levitetään pala: lohikäärmeitä, hedelmät, kalat ovat yleisimpiä syitä.

Se oli alle Yuan-dynastian Celadon että vallannut monissa muissa maissa: ne veivät sen Intiaan, ja mikä tärkeintä, Osmanien valtakunta, koska tällä hetkellä taloa Istanbul Topkapin palatsi, useimmat yuania aikakausi Celadon.

Lisäksi celadon, Yuan jatkoi myös tuottaa keraaminen Jun ja Qingbai.

Yuan posliini "sininen ja valkoinen"

Mutta ennen kaikkea, näkee maljakoita "sinivalkoinen", saadaan pääasiassa Jingdezhen, joiden fancy koristeet verrata tinkimätön tyyli Song keramiikkaa. Vaikutuksen alaisena maalaus, koristeet näyttää näissä maljakoita, luonnon innoittamana, kukkia kaikenlaisia ​​ja todelliset tai myyttinen eläimiä kuten lohikäärmeitä ja Phoenixeja. Usein nämä maljakot "sinivalkoinen" vie kahdeksankulmainen muotoja, joko runkoon maljakko itse, joko sen kansi tai pohja, jota ei löydy tuotannossa edellisen dynastioiden tai myöhemmin.

Alle Yuan-dynastian, Jingdezhen uuneja parantanut teknistä laatua tuotannon, liikuttaessa pois klassista tyyliä Song kiinnostus arabien taiteen ja muotoilun osat "sininen ja valkoinen" elämäniloinen sisustus. Tämä kehitys auttoi perustamaan mahdollisimman suuri Jingdezhen posliini tuotannon keskus vuosisatojen ajan.

Ming keramiikka

Alle Ming keramiikka "Kiina Valkoinen", luonnollisesti punertava savi Yixing Jiangsu, vapaaehtoisesti lasittamattomat ja maalattu osat kirkkaita värejä Fahua Shanxi tunnetaan. Palat "sininen ja valkoinen" aikakaudet Yongle, Xuande ja Chenghua Ming-dynastian ovat erityisen tunnettuja.

Ming posliini "sininen ja valkoinen"

Se pidetään yleisesti että Ming-dynastian oli kulta posliini "sinivalkoinen".

Kunnes Ming-dynastian, ja koska Tang, väri sininen keraaminen koboltti tuli yksinomaan tuodaan Lähi-idästä. Mutta alussa Ming-dynastian, havaittiin kobolttia Kiinassa; se oli hieman erilainen kuin Persian kobolttia, kuten Kiinan koboltti sisälsi joitakin mangaania, ja siksi antaa vähemmän puhdas sininen. Joten ne sekoitetaan Kiinan savenvalajia Kiinan koboltti tuotu koboltti. Tarkka osuus Kiinan koboltin saa toistaiseksi melko tarkasti Ming ajan kappaletta. Parhaita paloja ovat peräisin hallituskauden keisarien Yongle, Xuande, Chenghua ja Zhengde. Keisari Xuande erityisesti on henkilökohtaisesti kiinnostunut keramiikkaa, ja, Jingdezhen, kuusikymmentä uunit olivat kanteen tuomioistuimelle.

Loppuvuodesta dynastian posliini tuotantoa "sininen ja valkoinen" tehostettava, seurauksena kasvun vienti: sisältävät Ming posliini "sininen ja valkoinen" Iranissa Istanbulissa Indonesiassa , Japani, ja Euroopassa.

"Blanc de Chine"

Tuotanto "Valkoinen Kiinan" Ming aikakausi on kaksi alkuperää: se tulee ensin Jingdezhen, suurin tuotannon keskus ajoista Yuan, josta tulevat osat katettu kermainen, joskus "salainen kohtaus", joka on näkyvissä vain.

Mutta muut "Kiina Valkoinen" pois työpajat Fujian etelässä, ja tulevat uunien Dehua: niiden tyyli on raskaampaa, ja lisää slurred katettu. Mutta herää kysymys tuotannon uuneihin Dehua, joka on, että dating heitä: todellakin, on tuskin mahdollista saada todisteita siitä, että nämä palaset ovat peräisin Ming kauden hyvin, kuten tuotannon identtinen "valkoinen Kiinan" Dehua kesti kahdeksastoista-luvulla, aikana Qing-dynastian.

Sen erittäin tasainen ulkonäkö liittyy käyttöön tietyn savi, valkoinen, puhdas, alhainen emäspitoisuus, nimeltään "maito-valkoinen" tai "valkoinen rasva sika" tässä savi vitrifies, jolloin osat hieman pehmeä.

Qing keramiikka

Alle Qing-dynastian, Manchu alkuperä, joka hallitsi Kiinaa 1644-1911, tekninen ja maisemat tuli yhä enemmän kehittää, rohkaisevana suuri keisarien jotka olivat Kangxi, Yongzheng ja Qianlong. Jälkimmäinen oli todennäköisesti vaativin, ei epäröinyt määritellä syistä hän halusi, tai nuhteet mitään laadun heikkenemistä. Tuotanto kasvoi huomattavasti, koska määrä oli 10 000 kappaletta tuotetaan vuosittain Imperial Court. Erilaisia ​​tyylejä keramiikka tuli merkittävä: Doucai, susancai, wucai, ruancai, mukaan lukien falangcai Pastel yangcai, ja myös yksivärinen lasitteet "häränveri" Imperial keltainen "Red Länsi" ... Lisää jatkoimme valmistamaan tiettyjä tuotteita aiemmilta ajoilta, erityisesti Song ja Ming: guan, ge "sininen ja valkoinen".

Qing-dynastian näki myös vienti Eurooppaan kasvaa huomattavasti. Aluksi se oli keisari Kangxi joka käynnisti käytännön lahjoja posliini esineitä tarjotaan ulkomaisille hallitsijat. Sitten vienti kasvoi, jolloin ulkonäkö muotoja ja malleja vastaamaan ulkomaisen kysynnän, kuten posliini, Canton, tehty kappaletta vaihtelevia värejä maalattu Etelä-Kiinan porttiin posliini tehty Jingdezhen.

Qing posliini "sininen ja valkoinen"

Tuolloin keisari Kangxi, aikaisin Qing-dynastian, koboltin sininen on paranemassa hienostunut epäpuhtauksien poistamiseksi koostuvat mangaani; Siksi hän huippuunsa sen laatu, me kutsui sitä "Sapphire Blue" täysin selvä. Käyttää eri sinisiä sävyjä vielä vahvistanut herkku näiden osien. Muodot olivat moninaiset: maljakoita, joukko viisi kappaletta, kulhoja, koristeltu astiat, lautaset, teekannut ja kupit, "maljakoita kupit", pitkä ja hoikka. Se tuottaa myös lukutaitoisia tarvikkeet, kuten ovi-harjat. Maljakot tuon aikakauden käytti monipuolinen maisemia: kukka-aiheiset kuviot ja kohtauksia kuuluisasta romaaneja, kuuluisa maisemia, lintuja kukkivia oksia, orapihlaja kukka koristeet. Nämä sarjaa osien "sininen ja valkoinen" on Kangxi aikakausi on yli taidemaalari Whistler hänen kuuluisa maalaus prinsessa maan posliini. Löydämme myös muita klassisia teemoja, kuten kahdeksan buddhalainen symboleja tai teema pitkäikäisyyttä featuring nostureiden ja mäntyjä.

Vallan alla Yongzheng, tuottavat "sininen ja valkoinen" ryhtyi perimään Ming tyyli, mutta kopio ei ollut täysin tarkka; sininen yrittää matkia vähemmän selvää, että "safiiri", osat Xuande kauden, musta pilkullisuus.

"Famille rose"

Se oli alle keisari Yongzheng alkoi muodissa "munankuorien" erittäin ohut posliini ja vielä erittäin kova, koristeltu emalit ja "famille rose".

Mutta termi "Famille rose" luotiin vuonna yhdeksännentoista vuosisadan Albert Jacquemart, ja ei vastaa yhden Kiinan termi: käyttämät ilmaisut Kiinan kuvata näitä ostamme ovat Pastel tai yangcai: todellakin, emali vaaleanpunainen kultaa käytettiin sakka löysi Andreas Cassius, Leiden, 1670, ja käyttöön Kiinaan noin 1720. Yksi on myös yleisempi termi falangcai tai uudempi ruancai.

"Green Family"

Ming oli jo alkanut tuotanto lasitetusta useita värejä, erityisesti wucai; Tästä edistysaskeleesta, ilmestyi vuonna hallituskauden Kangxi, aikaisin Qing-dynastian, uudentyyppinen monivärisiä posliini, "vihreä perhe".

"Vihreä perhe", kuten nimi hänelle antamia Albert Jacquemart yhdeksästoista luvulla, erottuu erityisesti wucai Ming kaudella häviäminen turkoosinsininen, ja ulkonäkö rakasti laventeli sininen asteikko. Myös veti punainen rauta, mangaani violetti laukaus, veti keltainen titaani, ja hyvin rikas paletti vihreät, enintään kahdeksan eri sävyjä.

Tuotanto East India Company

Tiedämme tämän nimi ostamme teloitettiin Kiinassa loppuun tilauksia eurooppalaisia. Rooli East India Company ei ollut tuottaa näitä keramiikkaa, mutta vain reitti Kiinasta Eurooppaan.

Eurooppalaiset arvostavat näitä keramiikka, keskittyen ensimmäinen posliini "sininen ja valkoinen"; sitten korko putosi osissa pinkki ja vihreä perheisiin ominaisuudet hallituskausien Yongzheng ja Qianlong, myöhään seitsemästoista ja alussa kahdeksastoista-luvulla. Lopuksi, monet osat valmistettiin Jingdezhen "tyhjä" tai vain osittain kalustettu, valmistuu Guangzhoussa koristeltu aiheita, jotka voisivat olla täysin Euroopan: Länsi merkkiä puvut XVIII vuosisadalla antiikvakirjaimin merkinnät, vaakunaa ...

Suosituimpia kohteita olivat astiat ja hygieniatuotteiden kuten karkkia astiat, kannut, sylkyastia tai erilaisia ​​esineitä, kuten kattokruunut tai lampetit.

Jokainen Euroopan maa Kiina lähetti malleja voidaan toistaa paikallisen keramiikkateollisuuden: chopper olut, apteekki purkit, kupit Delft, Moustiers, jne.

Vaikutus Kiinan keramiikkaa maailmassa

Koreassa, vaikutus Kiinan keramiikkaa tuntui hyvin varhain, miehitys osassa maata Kiinan 108 eKr 313 jKr. Silloin ensimmäinen qu'apparurent uunit, luultavasti viimeistään kolmanteen vuosisadalla Kristuksen jälkeen. Taidetta keramiikka Koreassa kehittyneet nopeasti ja tuottanut osat puhdistettu Celadon. Korean valkoinen posliini nautti suurta suosiota viidestoista luvulla ja oli usein koristeltu kupari. Puolivälissä Joseon aikana loppupuolella seitsemännentoista luvulla, Korean Potters tuotettu keramiikka "sinivalkoinen", käyttäen koboltti oksidi.

Japanissa, naapurimaa Kiina, ja täynnä sen varhaista historiaa kiinalaista kulttuuria, ensimmäinen kosketus Kiinan keramiikka tehtiin riittävän ajoissa: se on todellakin siitä hetkestä Nara, kahdeksannella vuosisadalla, ensimmäinen yritettiin rinnastaminen Kiinan keramiikkaa. Japanilainen tuomioistuin tiesi Sancai tyylikäs maljakoita ominaisuus Tang-dynastian. Kauniit ja keramiikka teki heistä rituaali esineitä, kuten on esitetty yksi näistä kappaletta säilytetään Shōsōin. "Kolme väriä" Tang teki yli vaikuttavat japanilainen keramiikka: he toivat Japani värin kehitystä. Mutta, johtunee pidetään tärkeänä lacquerware, Japani ei tuntenut todellisen kehityksen keramiikka loppuun kuudennentoista vuosisadan.

Vuodesta 1616 kehitetty aboriginaalien posliini tuotantoa, innoittamana Kiinan tuotannosta, kautta Korean Potters väkisin otettu maansa miehityksen jälkeen Korean Japanin myöhään kuudennentoista vuosisadan. Lisäksi hyökkäys Kiinaan Manchus näkyi, mistä 1640 ja useita vuosikymmeniä, jonka tulva Kiinan Potters alueelle Arita, Japani, mikä osaltaan parantaa tekniikoita. Tuotanto kuuluisimmista japanilainen posliini Imari posliini tuotettiin Arita, ja myös laajalti viedään Eurooppaan.

Euroopassa, lopulta, se oli löytö Kiinan posliini italialaiset viidestoista luvulla ja tehdyssä tutkimuksessa seitsemästoista luvulla jesuiitta Isä Francis Xavier Entrecolles kehityksen Jingdezhen tekniikka, joka oli alkuperäinen posliini tuotanto Euroopassa.

Koska 1712, Isä Entrecolles oli tuonut ensimmäinen näytteitä kaoliini, mutta vasta vuonna 1765, että Ranska löysi kaoliini talletus Saint-Yrieix-la-Perche, etelään Limoges, ja että Sen vuoksi voitaisiin tuottaa posliini Ranskassa, todennäköisesti noin 1769.

Vääriä ja Jäljennökset

Kiinan Potters on pitkät perinteet, usein kannustaa keisarillisen hovin itse, jäljentää tekniikoita ja tyylejä edellisen dynastian. Tämä voi vaikeuttaa tarkat tunnistetiedot alkuperän huoneen ja sen vuodelta, mutta ei mitenkään toteutettava väärentäminen tai jopa lisääntymiselle. Kuitenkin, väärentäminen ja jäljennöksiä ovat merkitty historiassa Kiinan keramiikkaa, ja edelleen tuottaa nyt yhä useammin.

Longquan jäljennöksiä Celadon Song-dynastian teloitettiin Jingdezhen alussa kahdeksastoista-luvulla, mutta tunnettu väärä tehtiin myös sekoittamalla keltainen kivi jauhetta sisätiloissa ja vanhemmat sitten keinotekoisesti, jotka on valmistettu keitetään lihalientä, ja sitten tallentamalla niitä kuukauden viemäriin niin likainen kuin mahdollista. Isä Entrecolles asettaa syötön nämä prosessit, nämä keramiikka voitaisiin myydä väittäen ne päivätty takaisin kolme tai neljä vuosisataa. Tang hautajaiskoristeet pienoispatsaat laajalti kopioitu nykyaikana, lähes lähes vuosisadan. Jopa yksi merkittävimmistä kriteerit aitous, joka on värikkäiden valo, joka näkyy varsin usein vino valoa surfamitä huone, oli joskus jäljitelty Hongkongin ammattitaitoisen väärentäjien. Posliini Yritykset ja Intiassa itse olivat väärässä vastustaa vuosisadan, myös harvoin valmistettu Kiinassa, mutta Ranskasta, Alankomaista tai Unkarissa. Nämä väärät ovat usein hyvälaatuisia jäljennöksiä, teloitettiin ilman aikomusta petoksia, mutta jotka on buffed tuntomerkit. Nämä osat ovat kuitenkin oleellisesti huonompi alkuperäinen, joiden avulla voidaan yksilöidä. Lopussa yhdeksännentoista vuosisadan, väärä posliini on "musta perhe" tuotettu, tarpeeksi vakuuttavasti temppu taas asiantuntijat. Tällaiset osat voidaan vielä nähdä museoissa tänään. Jotkut asiantuntijat väittävät, että tänään emali posliini musta perhettä ei tuotettu Kangxi vallan, mutta tämä on kiistanalainen. Viime vuosina yhdeksännentoista vuosisadan posliini "sininen ja valkoinen" on Kangxi ajan käytiin huomattavaa suosiota Euroopassa, joka ei jättänyt tuottaa tuotannon suuria määriä Jingdezhen posliini jotka muistuttavat aikaisemmilta tilikausilta. Tarkkaan ottaen, ei voi kuitenkaan tässä tapauksessa väärin merkitä nämä tuotteet, eikä edes todella vakuuttavia jäljitelmät, vaikka jotkut ovat neljä kiinalainen merkki keisari Kangxi, joka luo edelleen sekaannusta vielä tänään. Lisäksi todellinen osat Kangxi ajan ovat harvoin juuri nämä kiinalaiset: pikemminkin se todentaa, että sinetit, leimat, symbolinen merkkejä tai symboleja ne kuluvat.

Dating ja Authentication

Päivämäärä valmistus keraamiesineen voidaan määrittää Thermoluminescent. Tämä mahdollistaa hyödyntää omaisuutta määrä kiteitä, kuten kvartsi ja maasälpä, kertyy ajan mittaan, kuten energia atomitasolla, luonnollinen ja kosminen säteily paikka missä ne sijaitsevat. Kun ne altistetaan sitten erittäin korkeaan lämpötilaan, ne palauttaa varastoidun energian valona.

Hiili-14 on puolestaan ​​käytetty dating antiikin arkeologisten kohteiden; Treffit hiili 14 on todellakin radiometrinen dating perustuva menetelmä Mittaamalla hiili 14 pitoisuus radiologisia toimintaa orgaanisen aineksen, joka halutaan tietää absoluuttinen ikä, eli aika kulunut hänen kuolemansa. Tämä menetelmä ei siis ole periaatteessa dating keramiikkaa, koska niitä ei koostu orgaanisen aineksen; kuitenkin, hiili 14 mahdollistaa luotettavan dating hyvin vanhoja sivustoja, joissa on joitakin orgaanisia elementtejä, joka antoi meille mahdollisuuden mennessä tarkasti keramiikka peiligang kulttuuri sivustoja tai Yangshao esimerkiksi.

Näiden lisäksi tiukasti tieteellisiä menetelmiä, tehokas mutta kallis, on olemassa muita tapoja tunnistaa ja päivämäärä eri osat, kuten ulkonäkö alapuolen keramiikka, tietoisuus eri tuotemerkkejä, ja kiinalainen symboleja, että yksi voi odottaa kunkin osan, tai järjestelmä tiedon "syklinen päivämäärät", jne. Mutta menemme sinne nopeasti alan asiantuntemuksen itse.

Galleria

Yangshao Qin Han Three Kingdoms, Jin, Etelä- ja Pohjois-dynastioiden, Sui Tang Laulu Yuan Ming Qing Syksyllä Qing tänään   0   0

Linkki sivuston / blogi :

Link foorumit ( BB - koodi) :

Edellinen artikkeli Herminio Díaz Zabala Seuraava artikkeli Mount Mansfield Aiheeseen Liittyvät Artikkelit Pan-slaavilainen värit Pony Express Nova Scotian Picanoc Kommentit - 0 Ei kommentteja Lisääkommentti OK 10 px 12 px 14 px 16 px 18 px 20 px 22 px OK OK