PE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> huffot laferrari Full text of "Theocriti carmina cum veteribus scholiis ad fidem optimarum editionum recensita" wmxmnuyr

Full text of "Theocriti carmina cum veteribus scholiis ad fidem optimarum editionum recensita" huffot laferrari


huffot laferrari

titta på cartier
Hublot big bang rose goud
schweiziske ure

Michelisz Norbi Vila Realt is meghódította

Amit már a Nürburgringen is megérdemelt volna, abban most a technika sem akadályozta meg, így Michelisz Norbert a pole pozícióból indulva megnyerte a fő futamot Vila Realban, és ezzel idei első, pályafutása hatodik WTCC futamgyőzelmét szerezte. Az első futamon Norbi a tizedik helyről rajtolt, és hetedik lett. Ezzel 41 pontot is gyűjtött a hétvégén, így az összetettben a negyedik helyen áll, 27 ponttal a listavezető Tiago Monteiro mögött.

Az első futamot Mehdi Bennani nyerte, és ehhez a kulcsot a rajt jelentette. A marokkói átugrotta az egymással viaskodó Girolamit és Guerrierit, és a vezető Michigami után második helyen érkezett az első kanyarhoz. Hamarosan Michigamit is megelőzte Bennani, és ettől kezdve végig vezetett a futamon, és könnyedén megszerezte a győzelmet. 

A WTCC történek első joker körét Tom Chilton teljesítette, aki a harmadik kör végén az ötödik helyről választotta a jokert, őt pedig egy csoportban követte az akkor 7-8-9- helyen álló Catsburg, Huff és Michelisz Norbi. Björk az ötödik helyre lépett és a negyedik Monteiroval együtt egy körrel később jött jokerre. A svéd okosan taktikázott, mert annyira gyors volt, hogy simán visszajött Chilton elé, és ezzel megmutatta, hogyan is kell használni a jokert a városi pályákon.

Michigami és Girolami túl sokáig várt, mert a hetedik kör végére a lassú japánt és a mögötte beragadó argentint is utolérték a többiek. A joker után Michigami csak ötödiknek tért vissza, Girolami pedig hatalmasat csatázott Huffal, de a brit is megelőzte, sőt Norbi is elment mellette, így csak a kilencedik helyre tudott csak visszatérni. 

Később Michigami defektet kapott, és ezzel Michelisz Norbi újabb pozíciót lépett előre és hetedikként fejezte be a futamot. Bennani nyert, Monteiro második lett, Björk pedig a legjobb volvósként harmadik. Aurelian Panis épphogy lemaradt a pontszerzésről, 11. lett. Nagy Dani a 13. helyen fejezte be a futamot.

A futam teljes közvetítése itt visszanézhető (rajt 18:30-tól):

Először is örülök, hogy Tiago ilyen jó eredményt ért el a hazai versenyén. Nagyon nehéz verseny volt, az egyetlen utasítás amit a mérnökömtől kaptam az volt, hogy nyomjam a határig. Ez nem a legjobb üzenet amit kaphatsz egy ilyen nehéz pályán mint ez, de megtettem, a határon autóztam és nem érintettem a falat. A joker köröm után már minden tökéletesen működött, így nagyon boldog vagyok.” – nyilatkozta Bennani a verseny után.

1. Mehdi Bennani Citroën  
2. Tiago Monteiro Honda +0.799
3. Thed Björk Volvo +1.632
4. Tom Chilton Citroën +2.447
5. Nicky Catsburg Volvo +4.459
6. Robert Huff Citroën +4.855
7. Michelisz Norbert  Honda +6.040
8. Néstor Girolami Volvo +12.317
9. Yann Ehrlacher Lada +13.151
10. John Filippi Citroën +16.210
11. Aurelian Panis Honda +34.376
12. Manuel Fernandes Lada +51.335
13. Nagy Dániel Honda +57.739

 

A fő futamon már Norbi állt a poleban, és a rajtnál álomszerűen jött el. Huff a második helyen megmozdult ugyan, de rögtön befulladt az autója, így a mezőny végére esett vissza, így Björké lett a második hely, és Moneiro is egyet előrelépett a harmadik helyre. A 13 körön át izgalommentesen telt az első három helyezett versenye, Norbi végig hét tized és egy másodperc környékén tartotta Björköt. Amikor a svéd próbált közelebb jönni, akkor picit növelt a tempón, és elvette a volvós kedvét a támadástól. A jokert is együtt töltötték le, Björk is érezte, hogy ha kint is marad, akkor is van annyi tartalék Norbiban és a Hondában, hogy nem tud előzni.

Az izgalmakról Huff gondoskodott, a britben talán a düh is dolgozott az elrontott rajt miatt, de fantasztikus tempóra kapcsolt, és átlépdelt a mezőny kétharmadán. Mutatott néhány előzési pontot a pályán, ahol elméletileg nem lehet előzni, és végül az ötödik helyen ért célba. A Zengő Motorsport versenyzői közül Nagy Dani a 14. helyen végzett, Panis pedig nem sokkal a verseny vége előtt a jobb első kerekével eltalálta a korlátot, és a boxba kellett jönnie.

A második futam közvetítése (rajt 18:00-nál):

A tegnapi időmérő után tudtuk, hogy győztes autónk van a fő futamra. Az első versenyen nem volt jó a rajtom, így tudtam, hogy ezen javítanom kell. Láttam Rob Huffot magam mellett beragadni, és emiatt kialakult egy kis káosz, ami segített meglógnom. A második körben már láttam, hogy a legfontosabb, hogy nem hibázzak. A joker időzítése nem volt egyszerű, mert az első üzenet a mérnökömtől az volt, hogy korán menjek ki. Nem értettem egyet, de végül megtaláltuk a jó megoldást, így az élen tudtam maradni. A végén nagyon boldog voltam, mert ez az eredmény nagyon magabiztossá tesz a szezon hátralevő részére. Főként az időmérős tempóm ad okot a bizakodásra. Várom már Argentínát, de most előbb élvezem a győzelmet.” – nyilatkozta boldogan Norbi, idei első futamgyőzelme után.

01. Norbert Michelisz Honda  
02. Thed Björk Volvo +0.480
03.. Tiago Monteiro Honda +2.200
04. Nicky Catsburg Volvo +4.457
05. Robert Huff Citroën +4.587
06. Tom Chilton Citroën +8.834
07. Mehdi Bennani Citroën +20.846
08. Esteban Guerrieri Chevrolet +23.834
09. Néstor Girolami Volvo +24.864
10. John Filippi Citroën +25.384
11. Yann Ehrlacher Lada +25.793
12. Kevin Gleason Lada +45.075
13. Ryo Michigami Honda +45.624
14. Nagy Dániel Honda +1:26.761
15. Manuel Fernandes Lada +2:18.129

 

foto: fiawtcc media, Castrol Honda Media

 

Share