PE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> kijk big bang Filmpje: Brazilian Wax - Beautylab.nl

Filmpje: Brazilian Wax - Beautylab.nl kijk big bang

Filmpje: Brazilian Wax

Afgelopen woensdag had ik een salonafspraak voor de site. Ja, dus. Niets bijzonders toch? Nou… Een beetje zenuwachtig was ik wel, want hoewel mijn gezicht normaal gesproken onder handen wordt genomen was nu een heel ander lichaamsdeel aan de beurt, voor een echte “Brazilian wax”, en wel mijn vagina. There, I said it.

The Waxing Company is opgericht door Claudia, een Braziliaanse schone die voor de liefde naar het koude Nederland is verhuist en hier nu zo’n 10 jaar woont. Eenmaal hier gesetteld kwam ze tot de ontdekking dat Nederland toentertijd nog geen speciale waxing salons kende. Een flinke (cultuur)schok, aangezien Braziliaanse meiden al vanaf hun 13e of 14e samen met moeders mee naar de waxing salon gaan.

Claudia was het niet gewend om te scheren, (en daarom liet ze haar familie speciale wax opsturen vanuit Brazilie en legde ze zichzelf in acrobatische knopen om het toch nog een beetje fatsoenlijk bij zichzelf te kunnen doen… dit was natuurlijk geen doen) dus ging ze op zoek naar een Nederlandse salon die het voor haar kon doen. Eindelijk vond ze er eentje, maakte een afspraak, kwam de behandelkamer binnen, gooide haar onderbroek in een hoek en dook de behandeltafel op. Het meisje wat haar zou waxen stond geschrokken met grote ogen te kijken. ‘Nee, mevrouw. U kunt uw broekje gewoon aanhouden hoor. Wij doen alleen de bikinilijn, dus het is niet nodig om alles uit te trekken’.

Claudia maakte toen voor het eerst kennis met het Nederlandse gezegde ‘nu breekt mijn klomp’. Ze besloot dat het tijd was om Nederland kennis te laten maken de waxcultuur van Brazilie. Beenhaar, okselhaar, schaamhaar, alles wordt daar gewaxt. Het is daar bijna net zo normaal als zeggen ‘ik ga even naar de kapper’. Onder het mom van, als niemand het hier doet, doe ik het zelf wel, startte ze The Waxing Company, de eerste waxing store van Nederland. Een salon waar alleen wordt gewaxt en die speciaal bedoeld is voor vrouwelijke klanten. Haar eerste filiaal was in Almere, waar Claudia zelf ook woont. Later breidde ze uit naar Amsterdam en sinds deze week opende haar derde filiaal in Utrecht.


Hoewel ik dacht dat waxen gewoon een kwestie van ‘een strip opplakken en trekken maar’ was, ben ik daar nu wel van afgestapt. Net zoals elk vak vereist ook het waxen een bepaalde techniek. Er is verschil in kwaliteit wax en de depilorada (een exotische naam voor het meisje die je komt waxen) moet er echt feeling voor hebben. Claudia leidt alle depilorada’s in haar salon persoonlijk op en ze neemt alleen genoegen met de beste van de klas omdat het in haar salons draait om kwaliteit.

Hieronder zien jullie Claudia met haar twee Braziliaanse depilodora’s.


Haar wax komt dan ook uit Australie (daar schijnt de beste kwaliteit wax vandaan te komen) en de depilodora’s werken heel snel en schoon. Handschoentjes aan en geen ‘double dipping’. Elke spatel die wordt gebruikt wordt meteen in de prullenbak gegooid. Het werk als depilodora is fysiek vrij zwaar: je staat de hele tijd en soms ben je wel een uur per klant bezig. Daarnaast moet je er wel plezier aan beleven. Het moet echt je ding zijn. Dat zijn allemaal dingen waar Claudia op let.

Hieronder deel ik mijn ervaring in een filmpje:

Bij The Waxing Company waxen ze alles: van je snor tot handen en voeten, (onder)rug, billen, armen, benen en natuurlijk de
schaamstreek. Het is een salon gespecialiseerd op waxgebied en je bent hier dus in goede handen.


Bij aankomst in de behandelkamer moest ik mijn onderkant uittrekken. Nu ben ik niet zo preuts dus voor mij was dat no problemo.  Hop, broek uit, onderbroek uit (sokken ook maar uitgetrokken) en liggen. Je kon merken dat Claudia er ook superrelaxed bij was (joh, die ziet er wel 20 op een dag!) dus er waren totaal geen ‘awkward moments’ om het zo maar even te noemen. Ik had mijn haartjes een week laten staan, dus het was wel hairy maar ook weer niet te erg.

Mijn benen werden gebogen en plat naast me neergelegd zodat ze er goed bij kon. Mijn huid werd daar eerst ontsmet en vervolgens ging er een flinterdun olielaagje op. Dit laagje voorkomt dat de wax straks alleen aan mijn haartjes blijft plakken en niet stukken huid meeneemt (yes, that happened to me once). Goed. Nu ging het toch echt gebeuren. Ik was een beetje bang voor de pijn, aangezien ik soms wel door de grond kan gaan wanneer ik een ingegroeid haartje lostrek met een pincet.

Er zijn vier soorten wax en omdat ik getint ben (met donkere haartjes) pakte Claudia de donkere wax. Deze wax was speciaal bedoeld voor mijn soort haartjes. De wax rook heerlijk naar chocolade en kokos of misschien zat er iets anders doorheen, maar de geur was in elk geval lekker exotisch! Wanneer de wax erop gaat is het nog vloeibaar en warm (precies de goede temperatuur) maar de wax wordt al snel hard wanneer het afkoelt. Dan haalt ze een beginnetje aan de wax en trekt ze alles eraf als een pleister.
Ratsj!

Yes, dat voelde ik wel! Vooral daaronder bij je schaamlippen is het erg gevoelig! Maar, omdat mijn haartjes nog dik en stug zijn van het vele scheren is de eerste keer wel meteen de meest pijnlijke. Het ergste is achter de rug, vanaf nu zal het alleen maar minder pijnlijk worden. Ik kon trouwens merken dat Claudia er plezier in had. Elke strip werd voor mijn neus gehangen en ze glunderde haast van trots wanneer ze zei ‘Kijk eens! Lekker veel eraf!’.

Wat ik fijn vond was de grondigheid. The Waxing Company levert geen half werk. Alles, maar dan ook echt alles moest eraf. Zelfs de achterkant. Ja, jullie lezen het goed. Toen ik dacht dat het bijna voorbij was moest ik me omkeren en mijn billen een beetje uit elkaar trekken. Claudia liep alles op het einde nog even na. Hele kleine haartjes werden weggehaald met de paarse wax, een wax die speciaal ontwikkeld is voor haartjes van 1 mm lang. Na de sessie waren alle (echt alle!) haartjes weg en voelde het lekker glad en zacht (want ook dode huidcellen komen mee) aan. Heerlijk!


Claudia behandelde het gewaxte gebied nog even na met een speciale kalmerende lotion (die lege haarzakjes laat dichttrekken) en een cooling gel en daarna was ik good to go! Ik trok mijn onderbroek weer aan en dacht bij mezelf ‘he, wat voel ik me lekker fris en bijzonder nu!’. Het gevoel is te omschrijven als de dag waarop jij een sexy lingeriesetje aantrekt naar een doodnormale kantoordag. Niemand weet het, niemand ziet het, maar toch voel je je anders. Mooi en speciaal. Je doet zoiets echt voor jezelf. En met hetzelfde gevoel liep ik de salon weer uit. Alsof je een geheimpje bewaard. Een leuk gevoel hoor, ik was er gewoon helemaal in mijn nopjes mee!

Over 3 weken ben ik weer aan de beurt. Ik ben benieuwd of het dan al stukken minder pijn doet. Ook ben ik benieuwd hoe lang mijn haartjes nu wegblijven na de eerste keer. Het is nu bijna 3 dagen geleden en het is nog even glad als toen, dus ik hoop dat dit nog een paar dagen zo blijft. Uiteindelijk is het de bedoeling dat ik slechts om de 6 weken terugga en dat de haartjes zo’n 5 weken wegblijven. Hoe chill is dat! De volgende keer doe ik meteen mijn oksels. En wie weet laat ik mijn benen ook wel gewoon doen. En mijn snor. Ik ben helemaal enthousiast en het liefst laat ik alles vanaf nu gewoon waxen! :)


Alle info die je nodig hebt vind je op de website van The Waxing Company. Er zijn vestigingen in Almere, Amsterdam en Utrecht en klanten komen uit alle hoeken van Nederland voor een waxbeurt. Claudia vertelde met trots over klanten uit Groningen, Tilburg en zelfs Frankrijk, maar hopelijk gaan ze zaken zo goed dat ze binnenkort ook een salon bij jou in de buurt kan openen.

Ik ga jullie op de hoogte houden van mijn wax-avonturen!

Wat vinden jullie van waxen? Zien jullie er de voordelen van in? En zou jij het spannend vinden om je schaamstreek te laten waxen door een Braziliaanse depilodora?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:
brazilian wax, filmpje, the waxing company, waxen

185 Reacties

 1. Lee
  19 december 2016 / maandag, 19 december 2016

  Bedankt voor de info! Lijkt mij in het vervolg een interessante plek, zal hem onthouden x

 2. Frank
  18 december 2015 / vrijdag, 18 december 2015

  Wat een leuke blog. Ik kwam bij je uit omdat ik voor een tv script research moest doen over iets waar ik niets vanaf weet ( Kort gezegd mode in schaamhaar, school tv ) En na een hoop dubieuze sites was deze echt behulpzaam. Dank, Frank

 3. Mary
  5 juni 2015 / vrijdag, 5 juni 2015

  Hee… In je blog staat dat dus ook je achterste wordt gedaan… Is dat daadwerkelijk tot helemaal daar tussen zegmaar?? Of meer oppervlakkig er tussen..?

  Lijkt me nog wel awkward.. Wat als je een dag hebt met veel afscheiding ofzo? Wat dan..

  Liefs Mary-ann

  • Serena
   5 juni 2015 / vrijdag, 5 juni 2015

   Ja gewoon tussen je bilnaad dus! Zit ook altijd nog wat dons, en dat is daarna dus lekker glad en weg. Ideaal! Nou van te voren moet je jezelf even opfrissen met een doekje, dus mocht je afscheiding hebben dan is dat gewoon weg.

 4. Dongmyeong
  16 mei 2015 / zaterdag, 16 mei 2015

  do you offer brazilian waxing for man?

 5. ann
  18 april 2014 / vrijdag, 18 april 2014

  hoi serena.
  wax je nog steeds?

  zoja kan je een update filmpje plaatsen:-)

 6. Lotte
  2 maart 2014 / zondag, 2 maart 2014

  hoi!

  weetje misschien hoe dit zit met als je wat grotere binneste schaamlippen hebt? kan het dan ook gewoon gewaxed worden?

  • kopi omega speedmaster profesjonellt-body">
   Serena
   3 maart 2014 / maandag, 3 maart 2014

   Op de binnenste schaamlippen groeit volgens mij geen haar, maar de binnenkant van de buitenste kunnen wel gewoon geharst worden, dan ‘leg’ je je binnenste gewoon even aan de kant.

 7. Kimberley
  28 november 2013 / donderdag, 28 november 2013

  Ik zit net oude artikelen terug te lezen waaronder deze! Kun je misschien een update of iets dergelijks schrijven? Of je nog waxt of niet en waarom wel/niet? Zou ik wel leuk vinden!

  Liefs

 8. Pingback: Utrecht Hotspot Map | Beautylab.nl
 9. Neslihan
  30 juli 2012 / maandag, 30 juli 2012

  Ik ben zelf ook vaste klant bij The Waxing Company!
  Ik ga er nu al 2 jaar heen!
  Ik begon in Almere en inmiddels kan ik naar de vestiging in Amsterdam gaan (gelukkig)
  Ik ben echt zeer tevreden met ze!
  Alle meiden die daar werken zijn echt snel en doen hun werk heel goed.
  Je voelt je heerlijk als alles eraf is!
  Ik ga 1x in de maand.
  Het is echt ideaal vooral als je op vakantie gaat.
  En de pijn valt echt wel mee.

 10. Pingback: Beautylab.nl – How-to: ingegroeide haartjes voorkomen
 11. Anne
  26 mei 2012 / zaterdag, 26 mei 2012

  Hey, ik kreeg vandaag toevallig een flyer met de post van een andere waxing salon die ook full brazilians doen, deze zit in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Tilburg, Utrecht, Den Haag, Nijmegen, Oss, Uden en Veghel. Dus misschien is dit een optie voor meiden waarbij een salon van ‘The Waxing Company’ te ver weg is! De prijzen zijn volgens mij ongeveer gelijk, maar in de flyer zat wel een coupon voor 50% korting. De salon heet ‘No- hair studio’ trouwens.

  Hopelijk hebben jullie hier wat aan! xoxo

Geef een reactie Reactie annuleren


kijk big bang

omega seamaster ur
billige ure til salg
relógio de ouro cartier
Breitling Colt automaattinen
omega klockor

Bokt.nl

Forums Markt Wiki Nieuws
Registreren Inloggen

Faalangst als verpleegkundige

Moderators: Nadia, chocobroodje

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
Toevoegen aan eigen berichten
 • Print
 • E-mail vriend
 
 
anoniempje1
Berichten: 307
Geregistreerd: 09-11-10

Faalangst als verpleegkundige

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-04-17 15:25

Hey allemaal!

Ik doe MBO verpleegkunde en zit nu in mijn laatste jaar en mijn laatste stage. Op dit moment loop ik stage in een ziekenhuis in België en ik merk dat er nogal wat verschillen inzitten qua werken met wat ik op school heb geleerd in Nederland. Hierdoor word ik wat onzeker. Ik ga twijfelen tijdens het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen die ik normaal appeltje-eitje vind, omdat het hier anders gaat dan ik geleerd heb (andere materialen, kennis etc). En dan bedoel ik meer dat zij dingen 'vreemd' vinden die ik doe omdat ik het doe zoals ik het op school heb geleerd.

Ook mag/moet je hier bloedprikken en infusen prikken maar ik durf het gewoon niet! Zijn er meer mensen die het eng vinden ? En wat doen jullie om je er overheen te kunnen zetten?
Laatst bijgewerkt door anoniempje1 op 08-04-17 15:36, in het totaal 1 keer bewerkt
Omhoog
 • ProfielProfiel


meisje_

Berichten: 1747
Geregistreerd: 23-11-10
Woonplaats: Zuid Limburg

Re: Faalangst als verpleegkundige

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-17 15:31

Mijn ervaring is dat je het alleen maar kunt doen om er overheen te komen.
In elk ziekenhuis of verzorgingstehuis zul je andere materialen en middelen tegenkomen.
Laat het je een keer voor doen en doe het onder begeleiding uitvoeren. En blijven oefenen!

Dushi <3 Olav <3
06-10-2017 <3
Omhoog
 • ProfielProfiel

xdniesje
Berichten: 1947
Geregistreerd: 27-12-08
Woonplaats: Dordrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-17 15:33

Ik heb de opleiding doktersassistente gedaan, toen merkte ik ook dat het in de praktijk er anders er aan toe ging dan op school. Ik werd daarom ook onzeker.
Geef het eerlijk aan dat je onzeker bent en waardoor het komt. Misschien vindt de stagebegeleider het wel interessant om te horen op welke manier jij een handeling doet en waarom je het van school zo moet doen.Je stage is juist om te leren en om begeleiding te krijgen, maak er gebruik van.
Omhoog
 • ProfielProfiel

Napie

Berichten: 7505
Geregistreerd: 24-06-04
Woonplaats: Lennisheuvel

Re: Faalangst als verpleegkundige

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-17 15:39

Belgie is ook heel anders als nederland met het verschil in hiarchie bijvoorbeeld. Ik zou in belgie ook doodnerveus worden met mijn 17 jaar ervaring. Angst om het niet goed te doen is heel normaal. Dit betekend alleen maar dat je het beangrijk vind het wel goed te doen. Infuus prikken is op het begin ook wel best lastig en ik ken genoeg collega's die het nooit onder de knie krijgen. Kijk goed mee en oefen veel met het opschuiven bij met een rietje.

900 goedgekeurde kilometers in de mendurance. Back on track
Omhoog
 • ProfielProfiel

Nabster

Berichten: 473
Geregistreerd: 06-10-16

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-17 15:42

Waarom ben je dan in hemelsnaam verpleegkunde gaan doen als je niet durft prikken? Of durf je het enkel in België niet?
Ik vind het trouwens terecht dat mbo verpleegkundigen dit in Nederland veelal niet mogen. Van mij mag de term ziekenverzorgende dan ook weer terug komen. Ik werk veel met zogenaamde verpleegkundigen, maar velen bakken er werkelijk niks van. Erbarmelijke kennis van handelingen en ziekte/medicatieleer. Ik zeg niet dat dat bij jou, of bij alle mbo vpk zo is, maar het valt me wel op in min werkvelden. Van mij mogen echt oude titels terug. Of VEEL betere bijscholing en VEEL hogere eisen aan het verlengen van de BIG registratie.

Denken moet je aan een paard overlaten, die heeft een groter hoofd.
Omhoog
 • ProfielProfiel

pniekepnak
Berichten: 4926
Geregistreerd: 04-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-17 15:48

Nabster schreef:
Waarom ben je dan in hemelsnaam verpleegkunde gaan doen als je niet durft prikken? Of durf je het enkel in België niet?
Ik vind het trouwens terecht dat mbo verpleegkundigen dit in Nederland veelal niet mogen. Van mij mag de term ziekenverzorgende dan ook weer terug komen. Ik werk veel met zogenaamde verpleegkundigen, maar velen bakken er werkelijk niks van. Erbarmelijke kennis van handelingen en ziekte/medicatieleer. Ik zeg niet dat dat bij jou, of bij alle mbo vpk zo is, maar het valt me wel op in min werkvelden. Van mij mogen echt oude titels terug. Of VEEL betere bijscholing en VEEL hogere eisen aan het verlengen van de BIG registratie.


Lekker ontopic ook :')
Er zullen er ongetwijfeld een hoop zijn die het niet kunnen. Net zoals er een hoop artsen zijn die er niets van bakken. En bakkers die er niets van bakken. En timmermannen... etc. etc.
Gelukkig zijn er ook een hoop die het wel gewoon kunnen.

TS Geeft aan dat ze het eng vindt, maar doet haar best om het wel te leren en vraagt om hulp. Is dat niet juist een teken dat ze op de goede weg is?

She got home late, she got home late
She drank so hard the bottle ached
Omhoog
 • ProfielProfiel

laraxXxemma
Super 1-aprilpuzzelaar

Berichten: 3457
Geregistreerd: 23-11-11
Woonplaats: omwt Brussel

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-17 15:49

Nabster dat mag ook wel weer een toontje minder.. Een angstig iemand even jou mening onder de neus te duwen die voor haar geen toegevoegde waarde heeft?

Anyway, het is een kwestie van eraan wennen.. Elk ziekenhuis heeft weer andere materialen om mee te werken en andere regeltjes. Sowieso willen protocollen nog wel eens per ziekenhuis van elkaar verschillen. Geld ook net zo voor mijn studie. Wees vooral niet bang het aan te geven! Oefening baart kunst, dus misschien kan je eens vragen of ze het nog eens willen voordoen of samen met jou willen doen. Vraag anders eens of je het op jou manier mag laten zien om te polsen of je dat niet gewoon mag aanhouden. Wees ook niet bang om fouten te maken, stage is immers om te leren.
Als het je echt in de weg zit en je echt denkt dat het je faalangst is kan je eens kijken voor een faalangst cursus. Maar het is niet meer dan normaal dat je je eerst even moet wennen.

Noem me maar Lara :D
MBRT: Medische Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken
Omhoog
 • ProfielProfiel

pateeke
Berichten: 435
Geregistreerd: 12-05-06

Re: Faalangst als verpleegkundige

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-17 16:10

Nu ben ik wel benieuwd naar waar het verschil tussen België en Nederland zit als het bv gaat om hiërarchie...
Ik denk dat het bij elke opleiding wel voorvalt dat je dingen op een andere manier leert doen dan tijdens je stage / werk en er zijn ook weer verschillen tussen werkplekken. Ik kan bepaalde dingen op mijn werk ook niet doen zoals ik ze geleerd heb omdat ik daar simpelweg de tijd niet voor heb. Elementen van hetgeen je geleerd hebt neem je dan mee en integreer je in je huidige manier van werken. Maar dat is uiteraard niet eenvoudig voor stagiairs.
Ook tussenwerkplekken zijn er verschillen: tijdens mijn stage kreeg ik de opmerking dat ik te veel literatuur las, nu op mijn huidige job is het bijhouden van literatuur iets waarop je zelfs geëvalueerd wordt...

Take your time, try
I’m trying to, I try so hard
You need to find there’s
Time to feel, time to fall
Omhoog
 • ProfielProfiel

Furrow

Berichten: 3096
Geregistreerd: 07-01-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-17 16:16

Inderdaad materiaal verschilt ook per ziekenhuisgroep bv. Vacutainers/ die optrekdingen die ik steeds de naam van vergeet. Zelfs diabetesbeleid en wondzorgbeleid verschilt zelfs in een groep. Maar ik heb in veel ziekenhuizen gewerkt dus je mag mij altijd een pb sturen om raad.

Handelingen zou geen probleem mogen zijn, al doe je het helemaal anders zolang het maar juist is en de steriliteit is gegarandeerd.

Verder het prikken moet je gewoon realiseren dat doorgewinterde verpleegkundige er gewoon naast zitten soms of soms heb je een dag dat het je niet lukt. Probeer je gewoon te ontspannen en in je gedachten dat je na twee pogingen het aan iemand anders overlaat. Niet teveel inzitten dat het vervelend is voor de patiënt want iedereen moet leren.
Omhoog
 • ProfielProfiel

Nabster

Berichten: 473
Geregistreerd: 06-10-16

Re: Faalangst als verpleegkundige

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-17 16:40

E zijn idd meerdere wegen die naar Rome leiden. Als het eindresultaat er maar naar is lijkt me.

Denken moet je aan een paard overlaten, die heeft een groter hoofd.
Omhoog
 • ProfielProfiel

Nabster

Berichten: 473
Geregistreerd: 06-10-16

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-17 16:48

Was idd kort door de bocht, al sta ik wel achter mijn mening. Excuus TO, ik wil je niet nog onzekerder maken.

Ik denk dat als je je protocollen beheerst, je bijna niet fout kunt gaan. Volg je geleerde stappen. Verstand op nul en je stappenplan volgen. Kun je niet op school extra oefenen? Of accepteert je stage de NL manier niet?

Denken moet je aan een paard overlaten, die heeft een groter hoofd.
Omhoog
 • ProfielProfiel

raket

Berichten: 2264
Geregistreerd: 07-03-06
Woonplaats: Etten-Leur

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-17 17:11

20 jaar geleden ben ik bijna gestopt toen de naalden in de praktijk aan de orde kwamen. Ik wilde mensen geen pijn doen. Mij hielp het om het grotere doel voor ogen te zien. Infusie en bloed prikken zijn onmisbaar, zonder gebeuren er pas erge dingen. Maak het dus niet groter dan het is. Zet je er overheen en zo snel mogelijk. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het is.

Wat betreft verschillen in uitvoering. Geef aan je werkbegeleiders aan dat dat het lastig voor je maakt en maak afspraken. Bijvoorbeeld lees protocol voor handeling en voer onder begeleiding uit of kijk mee. Duidelijke afspraken helpen je. Zeker ook wederzijdse verwachtingen. Misschien vind je stageplaats het lang niet zo'n struikelblok als jij. Bespreek gewoon waar je mee zit.
Vaak is de spanning dan al uit de lucht en gaat het minder geforceerd en daardoor al beter.
Succes!

[ITP] Zwart, zon, zee fotoshoot lcf
[ITP] 12,5 jaar vrienden met manegepaard
Omhoog
 • ProfielProfiel

verootjoo

Berichten: 22186
Geregistreerd: 19-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-17 17:13

Ik ken meerdere mensen die bloedprikken oefenen bij de bloedbank. Daar komen mensen die niet bang zijn om geprikt te worden omdat ze het vaak doen en dan is het ook minder erg dat een minder ervaren prikker prikt.
Omhoog
 • ProfielProfiel

Brainless

Berichten: 21630
Geregistreerd: 19-07-03
Woonplaats: Munnekeburen

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-17 17:25

verootjoo schreef:
Ik ken meerdere mensen die bloedprikken oefenen bij de bloedbank. Daar komen mensen die niet bang zijn om geprikt te worden omdat ze het vaak doen en dan is het ook minder erg dat een minder ervaren prikker prikt.

Nou, er komen genoeg mensen die bloed geven terwijl ze tegen het prikken opzien.
Ook is de naald (veel) dikker en is misprikken veel pijnlijker dan met "gewoon" bloedprikken.

Sometimes a majority only means that all the fools are on the same side. ;)
Omhoog
 • ProfielProfiel

moonfish13
Berichten: 15552
Geregistreerd: 20-08-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-17 17:35

Even een totaaal andere aanpak: durf je het bij jezelf?
Ik moet door ziekte magnesium prikken intraveneus, met huge prikangst.
Zelf heb ik dit geleerd met iets kalmerends, en gewoon klein beginnen.
Dus eerst een insulinespuit met vrij dunne 12 mm naald, en daarmee oefenen met bloed afnemen en zoutoplossing spuiten.
Daarna met vleugelnaalden geoefend, en dat op meerdere plekken.
Wie weet helpt het je wel om eerst bij jezelf over die drempel te stappen, zodat het dan bij anderen makkelijker lukt? :)
Ook qua injecteren, durf je wel onderhuids of in een spier te spuiten?
Daar ben ik eerst mee begonnen, met de fijnste en kortste insulinenaaldjes waarbij je de naald er letterlijk in kan mikken in buikvet zonder ook maar te kijken bij wijze van.
En dikte naalden hielp bij mij, ik heb 30G naalden, dit is de dunste losse opzetnaald op van BD en daar heb ik eerst mee geoefend.
En nog als ik iets moet spuiten wat bijvoorbeeld maar 0.3 ml is prik ik daar intraveneus mee, maar voor mij maakte dat het stukken laagdrempeliger.
Inmiddels kan ik bijna met mijn ogen dicht prikken op 5 plekken per arm, ook bij prikposten mag ik mezelf gewoon prikken als ik maar de protocollen volg.
En uiteraard volg ik die protocollen netjes, ik heb geen zin in ellende met infecties.
Omhoog
 • ProfielProfiel

madeliefw

Berichten: 1714
Geregistreerd: 14-10-05

Re: Faalangst als verpleegkundige

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-17 11:30

je kan ook een goede verpleegkundige zijn zonder enorm veel plezier uit de verpleegtechnische handelingen te halen. Het zijn een soort trucjes die iedereen kan leren maar die je alleen bevoegd en bekwaam mag uitvoeren. Dus gewoon onder begeleiding doen. Kijk eerst rustig een paar keer mee, oefen nog wat met klaarleggen etc van te voren zodat je op het moment zelf alles bij de hand hebt. Pak de theorie er nog een keer bij en doe het dan onder begeleiding. Als jij kan beargumenteren waarom de Nederlandse manier volgens jou beter is dat vooral uitleggen aan je begeleiders daar. Verdiep je ook in hun manier. Mooi om de verschillen te zien. Ieder land heeft eigen manieren.

Als je het trouwens echt niet wil, bloedprikken, dan niet doen. Weet niet in welke setting je straks wil gaan werken? Ik heb zelf als vpk in de ggz gewerkt en nog nooit bloedgeprikt. Ben wel bevoegd maar niet bekwaam. Ik geef nu les aan hbo-v studenten overigens.
Omhoog
 • ProfielProfiel

Nabster

Berichten: 473
Geregistreerd: 06-10-16

Re: Faalangst als verpleegkundige

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-17 12:07

Ik zou erg oppassen met Belgen uitleggen waarom een NL manier beter is. Dat kan in zeer verkeerde aarde vallen.

Denken moet je aan een paard overlaten, die heeft een groter hoofd.
Omhoog
 • ProfielProfiel

Varekaj

Berichten: 13637
Geregistreerd: 07-11-10
Woonplaats: Oost-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-17 12:13

Wat Nabster zegt dus. Het is al gevoelig als je op een plek stage loopt waar ze het anders doen dan je op school hebt geleerd...

En niet willen prikken? Sorry, het wordt hier wel verwacht dat je het op zijn minst probeert. In België kies je pas op het laatste je specialisatie. Prikken leer je in je 2e jaar en hoor je gewoon uit te voeren of op zijn minst te proberen als dat op je stage voorkomt. Ik ben afgestudeerd in sociale verpleegkunde maar heb wel degelijk bloedafname en infuus moeten prikken tijdens de eerdere jaren. Niet elke stageplek leent zich daarvoor maar als het bij de dagelijkse zorg hoort wordt verwacht dat je dat ook toepast.

Icaro (U.S. x Quick Star) B1+24 / B2+28 / L1 startgerechtigd (LRV Oost-Vlaanderen)
I am not especially talented. I'm just passionately curious
Don't let your horse frustrate you. We have men for that. And the more men I meet, the more I love my horse.
Omhoog
 • ProfielProfiel

madeliefw

Berichten: 1714
Geregistreerd: 14-10-05

Re: Faalangst als verpleegkundige

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-17 12:41

Ja maar alleen als je bevoegd en bekwaam bent. Dus als je het zelf te eng vindt dan liever eerst op school weer oefenen. Daarnaast denk ik dat ook Belgen er heus wel voor open staan wat het verschil is. Ik zeg namelijk niet dat onze/Nederlandse manier beter is.
Omhoog
 • ProfielProfiel

anoniempje1
Berichten: 307
Geregistreerd: 09-11-10

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-04-17 12:43

Bedankt voor jullie reacties. Ik durf wel IM en Subcutaan te prikken dat is geen enkel probleem. Ik ben gewoon bang dat ik mis prik en zij me daar op af gaan rekenen qua beoordeling. Ik weet ook niet of het slim is om aan te geven dat ik het lastig vind, heb het gevoel dat dat niet zo gewaardeerd wordt. Maar jullie zeggen dat juist wel te doen? Ik heb hele lieve werkbegeleiders alleen ik werk daar heel weinig mee... en ik ga niet tegen iedereen vertellen wat ik lastig/eng vind dat komt juist misschien ongemotiveerd over...
Omhoog
 • ProfielProfiel

Furrow

Berichten: 3096
Geregistreerd: 07-01-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-17 12:46

madeliefw schreef:
Ja maar alleen als je bevoegd en bekwaam bent. Dus als je het zelf te eng vindt dan liever eerst op school weer oefenen. Daarnaast denk ik dat ook Belgen er heus wel voor open staan wat het verschil is. Ik zeg namelijk niet dat onze/Nederlandse manier beter is.


Denk niet dat het dat is ook, je hebt begeleiders en mentors die er echt op zitten en heel streng hun procedure doorduwen en je hebt er die los laten en zolang het een goed einde heeft het ok vinden.
Ik ben echt de tweede soort en ik krijg alleen maar complimenten van mijn studenten, maar op stage toen ik nog student was heb ik ook echt wat afgezweet en stress gehad. Soms maken ze je het gewoon onnodig moeilijk.

Skillslab moet je natuurlijk maar toegang tot hebben, ik zou gewoon je onzekerheid uiten en zeggen dat dit je leerpunt is. Vraag aan de nachtverpleegster om steeds een bloedname over te laten en geef aan als er een makkelijke prikker is om een infuus te steken jij wilt oefenen.
Skillslab bij infuusprikken heeft ook zijn limieten, op de arm bij ons kon je hem vanaf een meter er ingooien en was het nog raak.

Mag ik vragen waar je staat
Omhoog
 • ProfielProfiel

raket

Berichten: 2264
Geregistreerd: 07-03-06
Woonplaats: Etten-Leur

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-17 12:48

Als je aangeeft dat je graag wil leren is dat niet ongemotiveerd. Iedereen prikt weleens mis. Maar bespreek het met iemand waar je je prettig bij vindt en vraag of ze tips heeft. Wrs is de spanning dan al uit de lucht. Dat zou mijn advies zijn. Ik was vorige week zelf opgenomen en werd geprikt door een leerling die ik begeleid heb als eerstejaars. Die vond dat ook spannend, maar ze deed het super. Het zoeken van een geschikt vat is het belangrijkste van de handeling. Die naalden opschuiven valt na wat oefenen reuze mee.
Je kunt het!

[ITP] Zwart, zon, zee fotoshoot lcf
[ITP] 12,5 jaar vrienden met manegepaard
Omhoog
 • ProfielProfiel

Shenavallie
Berichten: 6491
Geregistreerd: 12-08-06
Woonplaats: Betoncity

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-17 12:50

Als enorme angstprikker kan ik je alleen maar adviseren om veel te oefenen op mensen die prikken niet eng vinden. Ik ben helaas in het verleden een aantal keer geprikt door een verpleegster die eigenlijk niet durfde, met nare situaties als gevolg (mijn angst maakte haar nóg onzekerder, enzovoorts). En wat voor mij zelf het ergste was, was dat mijn prikangst daardoor nóg groter is geworden. Voor mijn eigen gemoedsrust laat ik dus niet meer een verpleegster in opleiding prikken (ik deed dit omdat ik diegene ook de kans wilde geven om ervaring op te doen), maar alleen nog door een zeer doorgewinterde 'prikker'.

Was ik maar boerin!
Omhoog
 • ProfielProfiel

Varekaj

Berichten: 13637
Geregistreerd: 07-11-10
Woonplaats: Oost-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-17 13:57

Als ik op eender welke stage had gezegd "ik durf niet ik wil eerst weer oefenen in een skillslab" dan had ik nooit een stage kunnen slagen. Wij mochten in de les onder toeziend oog wel op elkaar oefenen.
Gewoon doen TS. Het is echt veel minder eng dan je denkt.

Vraag desnoods of je een dagje labo mag meelopen. Daar doen ze niks anders dan prikken en kunnen ze je de makkelijkste eerst geven.
En het gaat zelfs bij de meest doorwinterde prikker nog wel eens mis hoor.

Icaro (U.S. x Quick Star) B1+24 / B2+28 / L1 startgerechtigd (LRV Oost-Vlaanderen)
I am not especially talented. I'm just passionately curious
Don't let your horse frustrate you. We have men for that. And the more men I meet, the more I love my horse.
Omhoog
 • ProfielProfiel

_mexx_lady_

Berichten: 7231
Geregistreerd: 10-12-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-17 14:09

Heel bekend!
Ik studeer in België de Bachelor A1 en werk ondertussen in Nederland als verzorgende IG.
Ik moet me nog steeds heel erg aanpassen aan wat mag/niet mag en in Nederland worden heel andere materialen enzo gebruikt.

Mijn ervaring is gewoon doen! En je loopt nu stage, wat wil zeggen dat er een team van gediplomeerde VPK rond je staat. Als je je niet zeker voelt gewoon vragen of je nog een keer mag meekijken met de VPK en de keer erna dat jij het doet en zij kijkt.
Meestal zijn de VPK het gewoon om stagiaires te hebben en zijn zij ook getraind om rustig te handelen goede feedback te geven.

En daarbij; je bent niet voor niks een stagiaire. Je bent er om te leren, zij zijn er om het jou te leren. Niemand heeft het van de eerste keer perfect gedaan, en iedereen is via een lange weg gekomen waar ze nu zijn.
En als je het echt niet durft, bespreek dit met de stagementor, wellicht kan zij iets voor je beteken.

als je ondertussen vragen hebt over het Belgische systeem mag je me altijd een PB sturen!!

Semper Fidelis
Never let the fear of striking out keep you from playing the game.
Hakuna Matata
http://www.unitedwardrobe.nl/user/Sara.001.html --> kleding en schoenen!
Omhoog
 • ProfielProfiel


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Baidu, Iselda en 61 bezoekers

↑ Naar het begin van de pagina


Universiteit van Nederland

Genezen

Hoe bioprint je een oogbal?

MSc. Ouafa Dahri

maandag

Hoe bioprint je een oogbal?

Play

woensdag

Genezen

Hoe bioprint je een oogbal?

MSc. Ouafa Dahri

Meer weten?

Genezen

Waarvoor gebruiken chirurgen de modernste gaming-technologie?

Dr. Thomas Maal

Meer weten?

Genezen

Hoe kweek je een mini-orgaantje?

MD Frans Schutgens

Meer weten?

Werkloos

Worden we lui van een basisinkomen?

Msc. Gijs Custers

Meer weten?

Genezen

Werkt cannabis beter dan een aspirine?

MSc. Marjolein Soethoudt

Meer weten?

Werkloos

Wat kunnen we leren van werkloze mieren?

Msc. Tim Möhlmann

Meer weten?

Werkloos

Waarom zitten zoveel millennials met een burn-out thuis?

MSc. Thijs Launspach

Meer weten?

Superconstructies

Hoe kan een kleine trilling een complete brug slopen?

ir. Jurnan Schilder

Meer weten?