PE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> réplica omega uk S T A R T R E K 2008/07 pophagvb

S T A R T R E K 2008/07 réplica omega uk

Skrbnikova smrt

Godine 2371. Voyager odlazi na svoju prvu misiju u potrazi za makijskim odmetnicima koji su, kako se čini, nestali u Pustinji. Na makijskom brodu je i Tuvok koji ima zadatak špijunirati rad Makija. Kapetanica Janeway ima zadatak locirati svog nestalog časnika i uhititi nestale odmetnike. Na samom ulasku u Pustinju Voyager nailazi na dislokacijski val koji ne mogu izbjeći, a ovaj ih odbacuje na drugi kraj galaksije, 70.000 svjetlosnih godina od Zemlje. Tom prilikom brod je znatno oštećen, a mnogi članovi posade su poginuli. Isti fenomen je zahvatio i makijski brod nekoliko dana ranije. Svi zajedno su se našli na ogromnoj svemirskoj postaji koju je kontroliralo nepoznati tuđinac.

Na članovima posada izvodio je medicinske eksperimente te ih nakon toga vraćao na njihove brodove. Istražujući, kapetanica Janeway otkriva da ta ogromna postaja zvana Mreža pripada biću zvanom Skrbnik. Skrbnik je pripadnik napredne vrste iz druge galaksije koja je slučajno izazvala katastrofu na planetu kojeg su posjetili i u potpunosti uništili površinu planeta. Stanovnicima planeta, zvanim Okampe, prijetilo je izumiranje zbog te katastrofe. Dvoje Skrbnika odlučilo je ostati i brinuti se za njih. Stvorili su im ogroman grad ispod površine planeta u kojem su Okampe živjele. Postaja ih je opskrbljivala energijom i svime što je potrebno da se zaštite od raznih neprijatelja. Površinu planeta zauzeli su Kazonci, no nisu mogli prodrijeti do grada u podzemlju.

Tijekom godina jedan od Skrbnika napustio je postaju. Ostario i onemoćao, Skrbnik se pokušao razmnožavati. Mislio je da bi netko od njegovih potomaka preuzeo brigu o Okampama. Upravo zbog toga otimao je brodove diljem galaksije s namjerom da pronađe kompatibilnu vrstu. No svi njegovi pokušaji završili su neuspješno. Kazonci su shvatili da se Skrbniku bliži kraj, pa su neprestano bili u blizini Mreže. Njihova namjera je bila uzeti svu tehnologiju sa napredne stanice nakon njegove smrti. Kapetanica Janeway nije mogla dopustiti tako što, pa je udružila snage sa Makijima u borbi protiv Kazonaca. Ona i Tuvok se teleportiraju na Mrežu s namjerom da pronađu način kako se vratiti u kvadrant Alfa. Na Mreži nalaze Skrbnika koji je pokrenuo samouništenje Mreže kako ne bi došla u ruke Kazonaca, neprijatelja Okampa.

U međuvremenu Kazonci dolaze sa pojačanjem i napadaju Voyager i makijski brod. Chakotay traži da njegovu posadu teleportiraju na Voyager, a on se svojim brodom zabija u kazonski razarač. Trenutak prije sudara i on se teleportira na Voyager. U borbi je oštećena Mreža i njen sustav za samouništenje koji otkazuje. Kapetanica Janeway se našla pred teškom odlukom: iskoristiti Mrežu i vratiti Voyager u kvadrant Alfa čime bi pomogla Kazoncima da se domognu nadmoćne tehnologije i unište Okampe, ili uništiti Mrežu i zaštiti Okampe, no time Voyager osuditi na ostanak u kvadrantu Delta. Kapetanica se odlučuje uništiti Mrežu, s nadom da će ipak pronaći kraći put kući.Prevagnula je federacijska etika - Janeway uništava Skrbnikovu postaju i ostavlja Kazonce bez plijena, a kombinirana federacijsko-makijska posada kreće na dugo, dugo putovanje kući. 11.07.2008. Godina pakla [alternativni vremenski pravac]

Godina Pakla

Voyagerov novi astrometrijski laboratorij se pokazuje kao pun pogodak. Projicira novi put kući koji će im znatno približiti dolazak kući. Put ih vodi kroz područje koje prisvajaju dvije vrste; Zahli i Krenimi. Zahli pričaju Voyageru o Krenimima, vrsti koja je zahvaljujući temporalnom oružju vladala kvadrantom dok ih Zahli nisu pobjedili. U tom trenutku, Voager očitava temporalni poremećaj i Voyager pogađa potprostorni val. Zahli nestaju, kao i sjećanje čitave posade na njih, a Voyager se nalazi suočen s moćnim Krenimima. Naoružani kronotonskim torpedima, daleko su nadmoćniji od Voyagera, te mu nanose veliku štetu.

Aktivni torpedo ostaje u trupu broda, te Seven u zadnji trenutak spašava brod od uništenja sa temporalnim štitovima. U drugom dijelu svemira, Annorax, krenimski kapetan koristi temporalno oružje kako bi izbrisao Zahle iz povijesti i tako obnovio krenimsko carstvo. Kad ga upotrijebi, vraća Krenime u razdoblje prije warpa, te shvaća da su za to krivi Voyagerovi temporalni štitovi. Zato teleportira Chakotaya i Parisa s broda kako bi ih proučavao, a Voyager napada kronotonskom zrakom kako bi ga izbrisao iz povijesti. Ipak, Voyager bježi, ali je teško oštećen, te sva posada osim kapetanice Janeway i višeg osoblja napušta brod. Teško oštećen, Voyager utočište nalazi u maglici, te se tu vrše osnovni popravci. Na Annoraxovom brodu, Chakotaya i Parisa dovode pred Annoraxa koji im nudi naizgled prijedlog koji nemogu odbiti: Ako mu daju proračune koje treba da bi obnovio Krenimsko Carstvo (a koji se tiču Voyagera) on će ih vratiti natrag u vrijeme kako bi bili bliže kući. Paris ga odmah glatko odbija, ali Chakotay se pita vrijedi li vjerovati Annoraxu za tu nadoknadu.

Kako Chakotay pomaže Annoraxu rekontruirati kartu Voyagerova puta, Annorax mu govori o grešci koju je napravio pri gradnji prvog vremenskog oružja. Uništio je krenimske najveće neprijatelje, ali je usput i uništio vrlo važnu imunost u tijelu krenimskog naroda, te je taj čin uzrokovao smrt 50 milijuna Krenima. Parosa nalazi slabost na brodu, ali Chakotay ne želi ići protiv Annoraxa. Predomišljava se kada Annorax uništi jednu čitavu civilizaciju kako bi ispravio vremenski pravac. Tada se otkriva pravi razlog njegova pohoda: njegova žena je također umrla od posljedica njegovog djela, te ju on pokušava vratiti.

Chakotay i Paris javljaju Voyageru položaj, te ovi okupljaju armadu sastavljenu od anti-krenimskih brodova. Trebaju jedino pričekati da Paris isključi temporalnu jezgru. Svi preostali članovi posade Voyagera odlaze na druge prodove kako bi koordinirali napad, dok Janewayjica ostaje na Voageru.

Chakotay i Paris isključuju temporalnu jezgru, te armada kreće u napad. Nadjačani su, te je očito da će izgubiti bitku. Tada Janewayjica čini naizgled sulud potez – Voagerom se zabija u krenimsku brod tako izazivajući lančanu temporalnu reakciju, te se vremenski pravci vraćaju na svoje mjesto. Voyager ponavlja ulazak u krenimsko područje, a Annorax je konačno ujednijen sa svojom ženom.

11.07.2008. Vulkanski jezik (V dio)

S (nastavak)

Sprout -- tehk, tehkau
Sprout up -- satekhau
Spume (n.) -- puhsh
Spy -- zamasu, zama-tor
Squander (v.) -- sis-tor
Square (n.) -- keh-vla (figure); shai'us (number)
Square (v.) -- shai-wehkovau
Square root -- shai'us-gir
Squeeze (v.) -- lerakhovau
Stability -- tihet'es
Stabilize -- tihetilau
Stabilizer -- tihetilayek
Stable (condition) -- tihet
Stack (n.) -- tuh
Staff (n.) -- fek (rod); suyu (crew, faculty)
Stage (platform) -- skaf
Stain -- kurau, kuraya
Stairs -- kaiden
Stairwell -- kaiden-ur
Stalactite -- ne-to'ovaya
Stalagmite -- abru-to'ovaya
Stamen -- kas-sa-krus
Stance -- laman
Stand (on one's feet, etc.) -- lamok (n.), lam-tor (v.)
Stand (for, in place of, etc.) -- noshau
Star -- yel
Starch (n.) -- slok
Stare -- nantau, nantaya
Starfleet -- Yel-Halitra
Starliner -- yel-su-yata
Starship -- yel-hali
Start -- palikau, palikaya
Starter -- palikayek
Stasis -- vitaya
Stasis tube -- vitau-mev
Statement -- star-krus
Static (adj.) -- vit-, vitik
Station (n.) -- wurzel
Statue -- sukhlop
Status -- nosh
Status board -- nosh-math
Stay behind -- hafau
Steal (v.) -- vazgau
Steam (n.) -- zhis
Steel (n.) -- pishek (old contraction of "pid-shek")
Steer (v.) -- dakharau
Stellar cartography -- besaya t'yellar
Stellate -- yel-shidik
Stem (botany) -- kas-fek
Stenosis -- ritsuri-wonilaun
Step -- ash, ash-tor; ashef
Steppe -- psethtra
Sterile -- ek'puyik
Sterilize -- ek'pu-tor
Stern (ship) -- harr-krus
Sternum -- tuf-hinek
Stick (v.) -- terpau
Sticky -- terpauk
Stiff (adj.) -- stegel(-)
Stigma -- gubi
Stimulate -- kastorilau
Stimilation -- kastorilaya
Stimulus -- kastoran
Sting -- rakus, rakusau
Stink -- vlau, vlau-tor
Stipule -- mor-nen-vel
Stitch (med.) -- terog, terog-tor
Stitch (sewing) -- og, og-tor
Stock (botany) -- fek
Stolon -- sak-fek
Stoma -- kas-sharu (botany); skonn-sharu (med.)
Stomach -- skaun-sa'haf
Stone -- kov; kov-tukh
Stonecarver -- kov-skrimsu
Stop -- pehkau, pehkaya
Storage compartment -- tsorayek
Store (save/savings) -- tsorau, tsoraya
Store (shop) -- mahr-kel
Storm -- sahriv
Storm surge -- sahriv-tral
Story -- var
Strabisimus -- rizehlik bezhun-nosh
Straight -- zeh-, zehik
Straighten -- zeh-tor
Strain -- his, his-tor
Strait -- masu-naf
Strange -- flekh
Stranger (n.) -- ri-fainusu
Strap (n.) -- zhel
Stratification (geol.) -- (kov-)tintaya
Stratocumulus (cloud) -- tin-tra-wan
Stratosphere -- pid-sov-ek'shal
Stratum (geol.) -- kov-tin
Stratus (cloud) -- tin-wan
Streak -- wesh, wesh-tor
Stream (n.) -- pilash (water); salash (physics)
Strength -- karik'es
Strengthen -- karik-tor
Stress (n.) -- hishel
Stretch -- sakadau, sakadaya
Striated muscle -- slah-dvunek
Striation -- zehl-ulidar
Strict -- wonil
Stricture -- mev-wonilaun
Strike -- kwul, kwul-tor
Strip away -- fleitau
Stroke (med.) -- shad-kisheya
Strong -- karik
Strontium -- psal-tukh
Structural integrity field (SIF) -- kel-ket'es-vunai
Structural support -- kel-nenikaya
Structure -- kel (building); velek (form)
Stubborn -- lautuv (anc.)
Student -- orensu
Study (v.) -- orenau
Stuff (n.) -- tukh
Sturdy -- batai
Subatomic disrupter -- ne-galu-feshelek
Subcutaneous -- ne-wadiyik
Subcutaneous transponder -- ne-wadi-vavayek
Subduction -- kovtra-ne-dvun
Subduction zone -- ne-dvun-shal
Subdue -- nessau
Sublittoral zone -- glu-gef-shal
Submarine (n.) -- ne-masu-hali
Submarine canyon -- (masutra-)glu-spathel
Submarine plateau -- (masutra-)glu-pasutra
Subprocessor -- ne-patorayek
Subroutine (computer) -- ne-faikhartek
Subset -- krus-eku
Subspace -- ne-stukh
Subspace communications -- ne-stukh-sviribaya
Subspace communicator -- ne-stukh-sviribayek
Subspace field grid -- vunai-vis t'ne-stukh
Subspace transceiver array -- sasau-proprah-zehlaya t'ne-stukh
Subspace uplink -- ne-stukh-abrunaf
Subspace waveguide -- pral-yut t'ne-stukh
Subspecies -- ne-koshtri
Subtract -- sanem-tor
Subtraction -- saneman
Succeed -- navau
Success -- navun
Sucrase -- potau-slor-zalu
Sucrose -- potau-slor-tukh
Sugar -- slor-tukh
Sulfur -- vlau-tukh
Sum -- hau-ov (anc.)
Summer (season) -- Belaar (colloquial); falek-wak (scientific)
Summit -- dan-pid-sfek
Sun -- yel
Sunburn (n.) -- yel-wadi-yontaya
Sunrise -- gad-shen
Sunset -- gad-tevan
Sunspot -- yel-ulidar
Superconductor -- pid-spayek
Supernova (n.) -- khrash-yel
Supersaturation -- dan-vi-mashaya
Supper -- mu'yor-yem
Supply (v.) -- tanilau
Support -- nenikau, nenikaya
Support pylon -- nenikau-tersau-vel
Suppress -- nelau
Suppression -- nelaya
Surf (zone) -- pral-shal
Surface (n.) -- skonn
Surge -- tral, tral-tor
Surge arrestor -- tral-pehkayek
Surgeon -- sharushsu
Surgery -- sharushan
Surgical tissue regenerator -- sharushan-nalatra-vaferek
Surpass -- namautau
Surprise (v.) -- ak'wikmun (anc.)
Surround -- vikuvau
Survey -- skothon, skothon-tor
Survival -- rishan
Survival suit -- rishan-saikhut
Survive -- rish-tor
Sustain -- potun-tor
Suture (n.) -- terog-elakh (material); fenul (seam); terog (stitch)
Suture (v.) -- terog-tor
Swallow (v.) -- vinem-tor
Swamp (n.) -- flash
Swarm -- bish, bishau
Swash -- na-yumaya
Swash mark -- na-yumaya-zehl
Sweat -- wadashau, wadashaya
Sweep -- fnashtau, fnashtaya
Sweet -- slor
Swell (v.) -- puv-tor
Swelling -- puv
Swim -- mahal-tor (old contraction of "masu-hal-tor")
Switch (device) -- dvelek
Swollen -- puv-, puvik
Sword -- shek
Survive -- rish-tor
Symbiont -- haterkadu
Symbiosis -- haterkadaya
Symbol -- sehtebuhk
Symmetric -- talikalik
Symmetry -- talikal
Sympatric -- hateretik
Synapse -- wel-haf
Synaptic stimulator -- wel-haf-kastorilayek
Syncline -- ne-vul
Syndrome -- kath-vuk (anc.)
Synecology -- su-malat-tal
Synovial fluid -- lesek-masu
Synovial joint -- el-lesek
Synovial membrane -- nalatra-tin t'el-lesek
Synthesis -- fereikan
Synthesize -- fereik-tor
Synthesizer -- fereikek
Synthetic -- sutorik
Syringe -- vipohtek
System -- torektra
Systemic (med.) -- ek'vukhutik
Table -- pasu
Tablemount -- masutra-pa'ash-kunel
Tachycardia -- sahri-threshan-nosh t'khaf-spol-tav
Tachyon -- sahr'gal
Tachyon beam -- sahr'gal-zehl
Tachyon field -- sahr'gal-vunai
Tachyon scanner -- sahr'gal-glashayek
Tachypnea -- sahri-threshan-eshan
Tachytely -- sahr-wakrubaya
Tact -- it
Tactful -- it-yehat
Tactless -- it-fam
Taiga -- samek-laptra
Tail -- harr
Take (v.) -- nem-tor
Tale -- var
Talk (v.) -- variben
Tall -- ha-vol (anc.)
Talon -- tsa-spahk
Talus -- mal-nik-hinek (med.); menal-guhsh(-tukh) (geol.)
Talus-creep -- menal-guhsh-dvun
Tame -- fnau, fnau-tor
Tan (color) -- mazhiv-kur
Tangent (n.) -- wuh-sfek-vel
Tank (storage) -- tuhlek
Tannin -- kas-khav-kurek
Tantalum -- t'khut-tukh
Tap (faucet) -- sayumak
Tapetum -- vek t'rikas-sa-nei
Taphephobia -- k'ha-visolektau-pthak
Tar (n.) -- leralmin (TGV), ulm (MGV)
Tar pit -- leralmin-razh (TGV), ulm-razh (MGV)
Target -- les, les-tor
Targeting sensor -- les-kashek
Tarsal gland -- bezhun-wein-pi'nafek
Taste -- zahvan, zahv-tor
Taste bud -- zahvek
Taupe -- khav-zhai-kur
Taxon -- ha-veltra
Tea -- tei (Earth-style); theris(-masu)
Teach -- saven-tor
Teachings -- savan-don-tak
Teal (color) -- yar-pla-kur
Tear(s) -- bezhun-masu
Tear drop -- bezhun-masu-thek
Tear duct -- bezhun-masu-mev
Technical -- ek'mishupik
Technicium -- saran-tukh
Technology -- ek'mishan
Tectonics -- solektra-dvun-tal
Teething -- zudaya
Tektite -- makh-vihk
Telepathy -- irak-nahan
Telescope -- irak-zan-vel
Tell -- var-tor
Tellarite -- Tellarsu
Tellurium -- vnel-tukh
Telocentric chromosome -- shaht-toltra
Temperature -- falek'es
Temporal field generator -- wak-vunai-ferek
Temporal transmitter -- wak-sasayek
Temporal transponder -- wak-vavayek
Temporary -- rikwonik
Tend (care for) -- palutunau
Tendon -- dvunek-tersayek
Tendonitis -- dvunek-tersayek-yonshaya
Tenet -- dvatai
Tenodynia -- dvunek-tersayek-kusut
Tense (grammar) -- wis
Tephra (geol.) -- thorshau-zul-tukh
Teratogenic coolant -- stislak-samuyau-tukh
Terbium -- valsh-tukh
Term (n.) -- zhil
Terminology -- zhilikam
Ternary fission -- nala-rehsaya
Terrace -- nef
Terricolous -- fi-solek-to'ovauk
Territory -- tsokal
Terror -- vash
Test (n.) -- nisan
Tether (n.) -- elsaku
Tether coupling -- elsaku-tersayek
Testa -- nei-wein
Testicular cancer -- sakal-rasahtra
Testis -- sakal
Testosterone -- sa-dau-tukh
Tetradecagon -- keh-leh-vla
Tetradecahedron -- keh-leh-muk
Tetragon -- keh-vla
Tetrahedron -- keh-muk
Tetrahexahedron -- keh-sheh-muk
Tetrakaidecagon -- leh-keh-vla
Tetrakaidecahedron -- leh-keh-muk
Tetramer -- keh-ketek
Tetramerous -- keh-krusik
Texture -- lef'es
Thalamus -- zhaitra
Thallium -- yad-tukh
Thallophyte -- rinatilau-kastik
Thallose -- rinatilau-kasik
Thallus -- rinatilau-vukhut
Than -- do
Thank (v.) -- itaren
Thankful -- itar-bosh
That one -- ish-veh
Thelarche -- thasek-storau-palikaya
Them -- au
Then -- yi
Theorem -- kek'yed (anc.)
Theory -- wihka
Therapy -- ben-gun
There -- tra, tra'
Thermalgesia -- safalek-kusut(-nosh)
Thermocline -- masu-falek-tin
Thermoduric -- falek-rishupik
Thermodynamics -- (ek')falek-tal
Thermometer -- falek'es-thonek
Thermophile -- falek'es-ashausu
Thermosphere -- si-falek-ek'shal
Thermostat -- falek'es-dvelek
These -- aifa
They -- au
Thiamine -- wuh-bin-tukh
Thick -- bali
Thicket -- pi'laptra
Thigh -- abru-mal
Thigmotaxis -- esta-sadvun
Thin (adj.) -- wonil (anc.)
Thing -- vel
Think (v.) -- nah-tor
Thirst -- mag
This one -- nash-veh
Thoracic medicine -- tuf-has-tal
Thoracic nerve -- tuf-wel
Thoracic vertebra -- tuf-hinek, abru-pla'dor-hinek
Thoracocentesis -- tuf-masu-nisan
Thorax -- tuf
Thorium -- bogush-tukh
Thoron -- thor'gal
Thoron particle-beam rifle -- kar-pohshayek t'thor'gal-zehl
Thoron shock emitter -- thor'gal-kolau-sayek
Those -- eifa
Thought(s) -- nahp (anc.)
Thread (n.) -- og-elakh
Threat -- nan
Threaten -- nan-tor
Throat -- drahk
Throb -- gau, gaya
Thrombectomy -- khaf-vihk-snem
Thrombocyte -- vihk-nala
Thrombocytosis -- wehk-nosh t'vihk-nalalar
Thrombus -- shi-klotau-vel
Throttle (n.) -- threshan-tashek
Through -- k'fai
Through which -- k'fai'ei (TGV), k'fayei (MGV)
Throw -- lehm, lehm-tor
Thrust (n.) -- kwit
Thrust iniator -- kwit-palikayek
Thruster -- kwitek
Thruster -- kwitek
Thruster array -- kwitek-zehlaya
Thruster pack -- su-kwitek
Thruster suit -- kwitek-saikhut
Thulium -- irhin-tukh
Thumb (n.) -- kaur-ozh
Thunder -- rahm
Thunderstorm -- rahm-sahriv
Thymus -- tuf-pi'nafek
Thyroid gland -- drahk-pi'nafek
Tibia -- ne-mal-hinek
Tidal current -- mashen-pilash
Tidal flat -- mashen-eiktra
Tide -- mashen (old contraction of "masu-shen")
Tight -- wufik
Tighten -- wufkau
Tilt -- ayau, ayaya
Tilth -- sokasitau-solek-nosh
Timber -- lap-tukh
Time -- wak
Timer -- wakek
Tin -- zhai-tukh
Tinnitus -- kaluk-kusan
Tip (n.) -- um
Tire (v.) -- zung-tor
Tired -- zungor (anc.)
Tissue (biol., med.) -- nalatra
Tissue regenerator -- nalatra-vaferek
Titanium -- vau-tukh
Today -- nash-gad
Toe -- gof
Together -- teretuhr (anc.)
Tolerance -- wivel'es
Tolerate -- wivelau
Tomb -- brag
Tomorrow -- fa-gad
Tone (sound) -- molu
Tongs -- el'abrashayek
Tongue -- lahv
Too (also) -- isha
Too (adv.) -- nuh'
Tool -- raul
Tooth -- zud
Top (n.) -- fik
Topsoil -- skonn-solek
Tornado -- da-eshu'a
Torpedo -- lushun
Torus -- kap-kuv
Total (adj.) -- ovsotuhl (anc.)
Total (n.) -- ovus (anc.)
Total (v.) -- ovsotu (anc.)
Touch (n.) -- esta
Touch (v.) -- estuhl
Touchkey panel -- esta-tal-muvik math
Tough -- dulai
Tower -- kispek
Town -- kahr
Toxic -- hasamik
Toxicology -- gisam-tal, hasam-tal
Toxin -- hasam
Toy (n.) -- leitri
Trace (v.) -- zavikau
Trace element -- pi'lek-meilak
Trachea -- esh-mev
Tracheotomy, Tracheostomy -- esh-mev-tu'ashan
Tract (med.) -- ek'ur
Tractor beam -- seshau-zehl
Tradition -- ba'tak (anc.)
Traditional -- ba-, baik
Trail (n.) -- yut
Train (v.) -- ranau
Trainee -- ne-lan
Trait -- noshtra
Transceiver -- sasau-proprahek
Transcend -- namautau
Transfer -- shan, shan-tor
Transform -- mesuvulau
Transformation -- mesuvulaya
Transfusion (med.) -- khaf-vitanan
Transkinetic chamber -- mesakh-dvunik tvi-shal
Translate -- mesukh-tor
Translation -- mesukh
Transmission -- sasaya (signal); mesmishek (mech.)
Transmit -- sasau
Transmitter -- sasayek
Transparent -- fnagla-, fnaglatik
Transparent aluminum -- fnagla-wan-tukh
Transpiration -- kas-samasu-eshan
Transplant (v.) -- va'prah (krus)
Transponder -- vavayek
Transport (v.) -- ifis-tor
Transport (vessel) -- ifis-hali
Transportation -- ifis
Transporter (matter) -- ifisek
Transporter beacon -- ifisek-glaribek
Transporter buffer -- ifisek-fukat
Transporter lock -- ifisek-klachek
Transporter pad -- ifisek-math
Transporter platform -- ifisek-skaf
Transporter room -- ifisek-tvi-shal
Transporter scrambler -- ifisek-parishek
Transtator -- mesnoshek
Transverse bulkhead -- mes-tvi-temok
Transwarp corridor -- mesakh-tchas-tvur
Transwarp drive -- mesakh-tchas-yeturek
Trap -- pash, pash-tor
Trapezohedron -- wuh-vlavlayik wehk-muk
Trapezoid -- wuh-vlavla-vel
Trash (n.) -- guhsh
Trauma -- khreya
Travel -- halovau, halovaya
Travel pod -- halovau-tvi'haf
Treat (v.) -- skasau
Treatment -- skasaya
Treble (high frequency sound) -- abralash
Treble frequency -- abralash-vakav'es
Tree (n.) -- lap
Trek -- halan, hal-tor
Trend (n.) -- venek
Triangle -- reh-vla
Tributary -- yemek
Tricobalt explosives -- thorshau-tukh t'reh-pla-tukh
Tricorder -- reh-vipladayek
Tridecagon -- reh-leh-vla
Trifoliate -- reh-pi'morik
Trigger (n.) -- ozh-gonaf
Trigonometry -- reh-vlupik su'us-ek'tal
Trihedron -- reh-muk
Trilithium explosives -- thorshau-tukh t'reh-pim-tukh
Trimer -- reh-ketek
Trimerous -- reh-krusik
Trinomial -- rehsu'us
Trio -- rehek
Trip (voyage) -- halan
Triplet -- t'rehsu
Triskaidecagon -- leh-reh-vla
Trisoctahedron -- reh-oh-muk
Trolley coupler -- ne-halektra-teretek
Tropical rain forest -- falu-masu-laptra
Troposphere -- igen-va-ek'shal
Trousers -- malanu
Truncated cone -- snem-ikun
Truncated cube -- snem-sheh-muk
Truncated pyramid -- snem-rekun
Trust -- sahrafel (anc.)
True -- yeht
Trunk (tree) -- lap-fek
Truth -- yeht'es
Tsunami -- khrash-pral
Tub -- matuhlek
Tuber -- ne-solektra-korsayek
Tuff (geol.) -- vitush-kov
Tug (equip.) -- seshayek
Tug (pull) -- seshau, seshaya
Tumor -- gnal
Tundra -- samek-psethtra
Tune (v.) -- tvelkau
Tungsten -- ler-tukh
Tunnel (n.) -- ur
Turbine -- mor-dayek
Turbolift -- seshan-sa'adek
Turbolift car -- seshan-sa'adek-hal
Turbolift shaft -- seshan-sa'adek-ur
Turbulence -- wauk
Turbulent -- wauk-, waukik
Turgor -- nala-ne'hish-stegal'es
Turn (v.) -- da-tor
Turquoise (color) -- folu-kur
Turquoise (stone) -- folu
Twig -- pi'gel
Twice -- dah'wak
Twin -- t'dahsu
Tympanic membrane -- zhu-nalatra-tin
Type (kind) -- ves
Typhoon -- suk'masutra-eshu'a
Ugly -- watosh
Ulcer -- razhen
Ulemorrhagia -- zud-wadi-khafaya
Ulitis -- zud-wadi-yonshaya
Ulna -- tvik ne-kar-hinek
Ultimate -- dan-ek
Ultramarine (color) -- ug'pla-kur
Umbilical cord -- tersau-elakh
Umbilicus -- kesazh
Umbra -- duv
Unaka (geol.) -- suk'haf-kunel
Unaligned -- rizehlik
Unction -- elmuvak
Under -- ne'
Understand -- ken-tor
Unexpected (n.) -- ri-gishu
Unguis -- felu
Unimatrix shielding -- wuh-viskulanik fo-danan
Unique -- wuhin-, wuhinik
Uniramous -- rigelik
Uniseriate -- wuh-zehlik
Unisexual flower -- wuh-guv-svai
Unit -- kebi
Unite -- kaunshau
United -- kaunshuk
United Federation of Planets -- Teraya Kaunshuk t'Ek'tralar
Unity -- kaunsh'es
Universal translator -- ek'mesukh-stari-vel
Universe -- stukhtra
Univoltine -- wuh-tevun-vinik
Unknown (adj.) -- ri-fainuk
Unknown (n.) -- ri-fainu
Unless -- vita
Unlikely -- rikesik
Unobtainable -- tah (anc.)
Unsaturated fat -- ribosh-thel'a
Until -- abi'
Unusual -- ritsuri
Uplink (n.) -- abrunaf
Upper integral -- weh-abru-ketil
Upper limit -- weh-abru-grei
Upper mantle (geol.) -- abru-tvi-kovtra
Upper sum -- weh-abruhik hau-ov
Upright -- abruvenik
Upward(s) -- abru'le
Upwelling -- (masu-)abru-dvun
Upwind -- abru'salanik
Uraninite -- shu-kov
Uranium -- shu-tukh
Ureter -- kapol-nafek-mev
Urethra -- vazh-mev
Urethritis -- vazh-mev-yonshaya
Urethrophraxis -- vazh-mev-klotaya
Urgent -- akali
Urinate -- vazhau
Urination -- vazhaya
Urine -- vazh
Urodynia -- vazhau-kusut(-nosh)
Urology -- vazh-ek'ur-tal
Us (normal) -- etek
Us (superior) -- etwel
Usage -- isan
Use -- is, is-tor
Use up -- neis-tor
Useless -- is-fam
Usual -- tsuri
Uterus -- sudef
Utility belt -- isan-san-zhel
Vaccinate -- ro-kasau
Vaccination -- ro-kasaya
Vaccine -- ro-kas
Vacuole -- nala-korsau-haf
Vagile -- kup-padvunik
Vagility -- kup-padvun'es
Vagina -- keshtan-ur
Vaginitis -- keshtan-ur-yonshaya
Valley -- ku-li (anc.)
Valuable -- taluhk
Value (n.) -- tala
Valve -- spunek
Vanadium -- kaul-tukh
Vapor -- muhs
Variable (n.) -- vuhnayek
Variant (n.) -- vuhnaya
Variation -- vuhnaya
Varied -- vuhnal-, vuhnalik
Variety -- vuhna'es
Various -- vuhnauk
Vary -- vuhnau
Vas deferens -- suk'sa-nei-mev
Vascular -- khaf-mevik
Vasculitis -- khaf-mev-yonshaya
Vat -- (suk')matuhlek
Vector (n.) -- vukharat
Vegetable -- sazh
Vegetarian (n.) -- kastik-goh-yokulsu
Vegetation -- kastra
Vein (anat.) -- os-khaf-mev
Velocity -- threshan
Venation -- mor-mevaya
Venom -- ausham
Vent (n.) -- krau
Ventilation -- kraulaya
Ventilator -- kraulayek
Verb -- tor-zhit
Verification -- rihamaya
Verify -- rihamau
Vermilion -- yon-zhar-kur
Vernal equinox -- ka-wak-gad t'kastik-wak
Vertebra -- plat-hinek
Vertebral column -- plat
Vertex -- um-sfek
Vertical -- abru'lik
Vertical fault -- abru'lik dvun-zehl
Very -- maut
Vessel (ship) -- hali
Vex -- smertau
Victor -- skilsu
Victory -- skil
View (v.) -- zan-tor
Viewscreen -- gluvayek
Vigor -- hakar
Vigorous -- hakarik
Village -- pi'kahr
Vine -- kas-elakh
Vinegar -- sfith-masu
Violence -- khrash
Violent -- khrashik
Violet (color) -- mu'gahv-kur
Virion -- rihak-pi'krus
Viroid -- rihak-vel
Virus -- rihak
Visit -- yaret, yaretau
Visual sensor pickup -- gla-kashek-prahek
Vital -- bol-, bolik
Viviparous -- tvi-yu-mursuk
Vocabulary -- zhit-feim
Vocal cord -- spesek
Voice -- spes
Voice/data selector -- spes-faik-dvelek
Volcanic ash -- sposhan-vitush
Volcanic bomb -- sposhan-vihk
Volcanic chain -- zul-kunel-zehl
Volcanic cloud -- sposhan-wan
Volcanic crater -- zul-razh
Volcanic ejecta -- thorshau-zul-tukh
Volcanic eruption -- zul-kunel-sposhan
Volcanic glass -- zul-makh
Volcanic sand -- zul-mazhiv
Volcanic vent -- zul-ru'lut
Volcano -- shi'yon, zul-kunel
Volt -- toruk
Voltage -- toruk'es
Volume -- mog'es (math., physics); ral'es (loudness)
Volume control -- ral'es-tash(ek)
Voluntary -- toripik
Voluntary muscle -- tash-dvunek
Vomit -- pluhk, pluhk-tor
Vortex -- tchef
Voyage -- halan, hal-tor
Vug (geol.) -- kov-razh
Vulcan (person, language, etc.) -- Vuhlkansu
Vulcan (planet) -- T'Khasi
Vulcan Academy of Sciences -- Shi'Oren t'Ek'Tallar T'Khasi
Vulcan Diplomatic Courier Service -- Dutarik Sklada-Dvin T'Khasi
Vulcan Institute of Technology -- Trahokna t'Ek'Mishan T'Khasi
Vulcan Security Force -- V'Shar (anc.)
Vulcankind -- vuhlkantra
Vulcanology (study of volcanoes) -- zul-kunel-tal
Vulcantology (study of Vulcans) -- vuhlkansu-tal
Vulva -- kotik si-guv-kruslar
Waist -- san
Wait (v.) -- bek-tor
Walk (n.) -- lates (anc.)
Wall -- temok
Want -- aitlu, aitlun
War -- ahkh (anc.)
Warfare -- ahkhan
Warhead -- thorsh-tam
Warm -- lamekh
Warn (v.) -- vikau
Warp core -- tchas-tviyan
Warp core breach -- tchas-tviyan-shaya
Warp conduit -- tchas-mev
Warp diagnostic assembly -- feretai t'tchas-nosh-nisaklar
Warp drive -- tchas-yeturek
Warp engine -- tchas-mishu
Warp engine nacelle -- tchas-mishu-leshek
Warp factor -- tchas-klai
Warp field -- tchas-vunai
Warp plasma conduit -- tchas-snazh-mev
Warp plasma filter -- tchas-snazh-kapol
Warp plasma stabilizer -- tchas-snazh-tihetilayek
Warp plasma subprocessor -- ne-patorayek t'tchas-snazh
Warp speed -- tchas-threshan
Warrant officer -- ulef-lan
Wart -- gakh
Wash (v.) -- pu-tor
Waste (v.) -- thinoi
Waste management system -- guhsh-khartau-torektra
Wastewater -- guhsh-masu
Wastewater recycling plant -- va'ash-da-nelek t'guhsh-masu
Watch (v.) -- glantau
Watch over -- paluntunau
Water -- masu; mashau
Water main -- masu-ek'mev
Water table -- masu-tin
Waterspout -- masutra-eshu'a
Watertight -- masu-fenk(-)
Waterway -- masu-yut
Watt -- purtwi
Wattage -- purtwi'es
Wave (n.) -- pral
Waveguide -- pral-yut
Way -- yut
We (normal) -- etek
We (superior) -- etwel
Weak -- kobat
Weaken -- kobatau
Weakness -- kobat'es
Wealth -- don-tak (anc.)
Weapon -- wun
Weather -- igen-va (n.), igen-vasha (v.)
Weathering -- igen-vashan
Web -- vis
Wedge (n.) -- shihvek
Weed (n.) -- vedik
Weep -- tusa
Weigh (v.) -- rasathau
Weight -- rasath
Weird -- flekh
Weld (v.) -- falterau
Well (adj.) -- muhl
Well (n.) -- masu-razh
West -- tev'rak
Wet -- masupik
Wetland(s) -- masu-kas-shal
What -- ra
Wheat -- kap-yar
Wheel (n.) -- halek
When -- lu
Where -- wilat
Which -- if
White -- wan-kur
Who -- vi
Whole blood -- ek'khaf
Whole number -- ek'su'us
Whose -- t'vi
Why -- po
Wide -- eik
Width -- eik-vath
Widening -- eikan
Wife -- ko-telsu
Wild (not tame) -- kwai
Wilderness -- shi'kwai
Wildlife -- kwai-aushfatra
Will (v.) -- dungi, dungi-
Win -- skil, skil-tor
Wind -- salan (n., meteor.); kuvor-tor (v.)
Wind shear -- salan-eitaya
Winding (n.) -- kuvoran
Window -- krani
Wing (n.) -- rala
Winner -- skilsu
Winter (season) -- Karil, "Kareel" (colloquial); irak-wak (scientific)
Wire (n.) -- raf-elakh (elect.), mokelakh (metal)
Wisdom -- kau
Wise -- kau-bosh
Wish -- istau, istaya
Withdraw -- saseshau
Without -- rik'
Witness -- toglantausu (n.), toglantau (v.)
Woman -- kosu
Womb -- sudef
Wood -- lapan
Woodcarver -- lapan-skrimsu
Woodland -- lap-shal
Woody -- lapanik
Word -- zhit
Work -- ar'kada, ar'kadan
Workbee -- ar'kada-ravot
Workshop -- zup-shal
World -- panu
Wormhole -- stukh-riur
Worse -- weh-rasahkos (anc.)
Worth -- don
Wound (n.) -- skek
Wrench -- mish-vel-raul
Wrist -- kar-nik
Wrist communicator -- kar-nik-sviribayek
Write -- kitau
Writer -- kitausu
Wrong -- riyeht(-)
X-axis -- sih-da-sfek
X-ray -- vak-zehl, vak-zehl-tor
Xanthophyll -- kas-kin-kurek
Xenobiology -- akan-ha-tal
Xenolith -- vi-kwitau-kov
Xenon -- ritsuri-tukh
Xenophobia -- ri-fainusu-pthak
Xeric -- neik-masu'es-kasik
Xerophyte -- neik-masu'es-kastik
Xylem -- tvi-tin t'lap-vukhut
Xylose -- lapan-slor-tukh
Y-axis -- tih-da-sfek
Y-intercept -- tih-fnakaya
Yard (n.) -- ker (anc.)
Yardang (geol.) -- salan-kov-zehl
Yawn -- luvau, luvaya
Year -- tevun
Yeast -- she-luk
Yell -- saul, saul-tor
Yellow -- kin-kur
Yeoman -- gol'nevsu
Yes -- ha
Yesterday -- za-gad
Yet -- wi
Yet, not -- ri wi
Yolk (egg) -- vek
Yolk sac -- vek-sa'haf
You -- du, tu
You (reflexive) -- vu
Young -- nu'ri(-) (anc.)
Ytterbium -- sasal-tukh
Yttrium -- arlanga-tukh
Z-axis -- pih-da-sfek
Zenith -- shi'dan-abru
Zero -- ris
Zinc -- tsau-tukh
Zirconium -- t'lai-tukh
Zonation -- shalitaya
Zone -- shal
Zoo -- shi'aushfa
Zoology -- aushfa-tal
Zoophobia -- aushfa-pthak
Zooplankton -- masutra-numo-aushfa
Zygomatic bone -- nak-hinek
Zygomorphic -- wuh-pa'ashutik
Zygote -- sto-yu-mur
Zymase -- naliveh-zalu
Zymogen -- za-zalu

11.07.2008. Vulkanski jezik (IV dio)

M (nastavak)

Magnetometer -- seshan-thonek
Magnetosphere -- seshan-ek'shal
Magnifier -- sukmakhayek
Magnify -- sukmakhau
Magnitude -- pul'es
Mail -- sakat, sakat-tor
Main archives -- nen-oska
Main armory -- nen-wun-shal
Main bridge -- nen-tash-svitan
Main computer processor -- nen-patorayek t'tum-vel
Main engineering -- nen-mish-sutauk
Main gangway hatch -- nen-thro-svep t'thro-yut
Main viewer -- nen-gluvayek
Maintain -- rompotau
Maintenance -- rompotaya
Maintenance shop -- rompotau-zup-shal
Major (rank) -- tra-lan (anc.)
Make -- tor
Male -- sa; sa(-), sayik
Malodorous -- rasvil-, rasvilik
Mammary gland -- thas-pi'nafek
Man (n.) -- sasu
Manage -- khartau
Manager -- khartausu
Mandible -- neik-ahs(-hinek)
Manganese -- shel-tukh
Manganese nodule -- kov-dukal t'shel-tukh
Mangrove forest -- alem-flash-laptra
Mangrove swamp -- alem-flash
Manifold -- wehk-vel
Manipulate -- el'tanarau
Mankind -- Komihntra
Mantissa -- teh-krus t'talashenek
Mantle (geol.) -- tvi-kovtra
Manual (adj.) -- el'rupik
Manual control -- el'rupik tash(ek)
Many -- wehk
Map (n.) -- besan
Map (v.) -- besau
Margin (n.) -- rihkal
Marine biology -- masutra-ha-tal
Mark -- ulidar, ulidau
Marked, to be -- pu'ulidau
Marker -- ulidek
Marker beacon -- ulidau-glaribek
Marker buoy -- ulidayek
Marl -- vom-krizhiv
Maroon (color) -- nev-kur
Marriage -- kun-ut
Marriage challenge -- kun-ut kali-fi (anc.)
Marriage proposal -- kun-ut so'lik (anc.)
Married -- telik
Marrow (bone) -- hinek-masu
Marsh -- masu-kastra
Martyr -- trefem; trefei
Martyred, to be -- putrefei
Mask (n.) -- limein
Mass (physics) -- shivak
Massive -- masuk'
Mast (ship) -- mashalo-thalv-lap
Master -- trensu; tren-tor
Mastery -- tren
Mat (n.) -- pev (anc.)
Mate (v.) -- katelau
Material -- tukh
Mathematics -- su'us-ek'tal
Mating -- katelaya
Matriarch -- pid-kom
Matrix -- viskulan
Matrix inverter -- viskulan-abomesayek
Matter (material) -- tukh
Matter gain -- tukh-nazh
Matter/antimatter reactor -- folayek t'tukh-tehn-tukh
Matter/antimatter storage facility -- korsau-kebitra t'tukh-tehn-tukh
Mattress -- yuk-vel
Maturation -- vin
Mature (adj.) -- vinik
Mature (v.) -- vin-tor
Maturity -- vin'es
Mauve -- kihsh-kur
Maxilla -- abru-ahs(-hinek)
Maximize -- ek'anau
Maximum (n.) -- ek'an
May -- lau
Maybe -- sos'eh (anc.)
Meadow -- ne-yartra
Meal -- yem
Mean (average) -- bov
Mean (v.) -- tvai
Measure (v.) -- thon-tor
Measurement -- thon
Meat -- kahm
Meatus -- ur
Mechanic (person) -- tor-velsu
Mechanism -- tor-vel
Medical -- has-, hasuk
Medical stasis unit -- has-vitau-kebi
Medical tricorder -- has-reh-vipladayek
Medication -- haseret
Medicine (medical field) -- has-tal
Medicine (medication) -- haseret
Meditate -- kohl-tor
Medulla oblongata -- is-lof-svitan
Meet (v.) -- ragel-tor
Meiosis -- ulef-nala-dahsaya
Meitnerium -- leh-kau-tukh
Melanin -- mu-kur-tukh
Melanocyte -- mu-kur-nala
Melanoma -- wadi-rasahtra t'mu-kur-nalalar
Meld (n.) -- nohv
Melkot(ian) -- Melkotsu
Melt (v.) -- klimtau
Member -- kisu
Membrane -- nala-tin
Memory -- vokaya
Memory chip -- vokau-val
Memory core -- vokau-tviyan
Mendelevium -- steh-tukh
Mercuric sulfide -- vlau'u t'masumok-tukh
Mercury (metal) -- masumok-tukh
Merely -- goh
Meristem -- um-to'ovau-nalatra
Meromictic -- kwon-tin-masutik
Mesa -- pa'ash-fiktra
Mesic -- svi-masu'es-kasik
Mesophyte -- svi-masu'es-kastik
Mesosphere -- svitan-sov-ek'shal
Message -- skladan
Messenger -- skladasu
Metabolism -- di'kish-torek
Metacarpus -- svitan-el'ru-hinek
Metal -- mokev (anc.)
Metalworker -- mokevsu
Metamorphic rock -- rubah-kov
Metatarsus -- svitan-ash'ya-hinek
Meteor -- wesh-kov
Meteor shower -- wesh-kov-tevan
Meteorite -- igen-kov
Meteorology -- igen-va-tal
Meter (device) -- thonek
Methane -- keh-masunol-tukh
Methanogenic -- keh-masunol-torvauk
Methanol -- eshu t'keh-masunol-tukh
Methanotroph -- keh-masunol-yokulsu
Methyl -- reh-masunol-tukh
Methylamine -- sovu t'kau-masunol-tukh
Methylene -- dah-masunol-tukh
Methylotroph -- masunol-yokulsu
Metroptosis -- sudef-set
Mica -- timazh-kov
Micro-aerobic -- pi'sov-eshupik
Micro-computer -- numo-tum-vel
Micro-diagnostic table -- numo-satalau-pasu
Microbe -- numo-ha-vel
Microbial -- numo-ha-velik
Microbiology -- numo-ha-tal
Microbiota -- numo-hatra
Microcaliper -- numo-bal-thonek
Microcellular scanner -- numo-nala-glashayek
Microclimate -- pi'shal-ek'nosh
Microdyne coupler -- numo-toranu-teretek
Microinducer -- numo-vimevilayek
Microorganism -- numo-ha-vel
Microphone -- viralashek
Micropower conduit -- numo-tepul-mev
Micropower relay -- numo-tepul-gol'dvunek
Microscope -- numo-zan-vel
Microscopic -- numo
Microseism -- ri-solektra-hutaya
Microsurgery -- numo-sharushan
Microtubule -- numo-pi'mev
Microwave oven -- numo-pral-fasek
Middle -- svitan
Middle ear -- svitan-kaluk
Middle finger -- rehr-ozh
Midpoint -- sviti-sfek
Midrange -- sviti-eik'es
Midrib -- kas-bak, mor-bak
Migrate -- bashan-tor< pophagvb. replica watches for menbr /> Migration -- bashan
Might -- lau
Military (n.) -- askital (anc.)
Milk -- thas, thas-tor
Mimic (v.) -- va'amau
Mimicry -- va'amaya
Mind (n.) -- kashek
Mind (v.) -- pohkau
Mind-link -- kash-naf
Mind-meld -- kash-nohv
Minds (in meld, etc.) -- kashkau (anc.)
Mine (explosive) -- ip-thorshek
Mine (v.) -- van-tor
Mine(shaft) -- van-razh
Mineral -- ek'tukh
Mineralogy -- ek'tukh-tal
Minimum (n.) -- ten'an
Minor axis -- tenu-da-sfek
Minus -- teni
Mirror (n.) -- haulat
Mirror image -- haul-glakuv
Mirror plane -- haul-pa'ashtra
Miscible -- vi'rish-yehat
Miss (v.) -- din-tor
Missile -- yon-kliton
Mission (n.) -- skrol
Mistake -- lafosh (anc.)
Mitochondrion -- nala-tepul-vel
Mitogenic -- ek'nala-dahsau-palikauk
Mitosis -- ek'nala-dahsaya
Mitotic spindle -- ek'nala-dahsau-magu
Mix (v.) -- rish-tor
Mix (n.) -- rish
Mixed fraction -- rish-krusek
Mixed woodland -- rish-lap-shal
Mixer (device) -- rishek
Mixture -- rish
Moan -- nau, naya
Mode -- nuk
Modem -- na-sakihtilayek
Modern -- iyi-, iyik
Modify -- rubitau
Modulate -- nakihtilau
Modulator -- nakihtilayek
Module -- natel
Modulus -- natesh
Mogote (geol.) -- vom-kunel
Moisture -- masu'es
Moisture index -- masu-nakh
Molar -- nal-zud
Mold (form) -- kushizhau (v.), kushizh-vel (n.)
Molecular imaging scanner -- galutravek-glakuv-glashayek
Molecule -- galutravek
Molybdenum -- bulom-tukh
Momentum -- dvunelinak
Monadnock (geol.) -- haf-kunel
Money -- donku
Monitor (checking device) -- glantayek
Monitor (viewscreen) -- gluvayek
Monoecious -- ka-kasik
Monomial -- wuh-zhil
Monosaccharide -- wuh-slortra-tukh
Monozygotic twins -- t'dahsular s'ka-yu-mur
Monster -- stislak
Montane forest -- suk'kunel-laptra
Montane zone -- suk'kunel-shal
Month -- tevun-krus
Moon -- aikum
Moraine -- kov-guhsh s'dvun-le-suma
More -- weht
Morning -- asal
Morphogenic matrix -- shid-rub-viskulan
Morula -- ten-nala-dukal
Mosaic -- sna-lok (anc.)
Mosaic evolution -- nati-wakrubaya
Mosaic-worker -- sna-lok-zhuksu
Moss -- yekuhl
Most -- dan-, danik
Mother (n.) -- ko-mekh
Motion -- dvunel
Motivate -- dvubolau
Motivation -- dvubolaya
Motive -- dvubolek
Motor (n.) -- mishu
Mountain -- suk'kunel; shi'yon, zul-kunel
Mountain chain -- kunel-maat
Mountain range -- kunel-zehl
Mountain system -- kunel-travek
Mourn -- la'tusa (anc.)
Mourned, to be -- pula'tusa
Mouth -- ru'lut
Move -- dvun, dvun-tor
Move around -- padvun-tor
Move away from -- sadvun-tor
Movement -- dvun
Much -- mau
Mucous membrane -- prash-nala-tin
Mucus -- prash
Mud -- vrel
Mud flat -- vrel-eiktra
Mudflow -- vrel-yumaya
Mudstone -- vrel-kov
Multi-spatial force field -- wehk-stukhik fosh-vunai
Multi-spectral sweep -- wehk-kurtra-fnash
Multidimensional transporter -- wehk-retuka-ifisek
Multifactorial -- wehk-klaik
Multilinear -- wehk-zehlik
Multinomial -- wehk-zhil
Multiphasic scan -- wehk-wek-glashaya
Multiphasic shielding -- wehk-wekik fo-danan
Multiphasic sweep -- wehk-wek-fnash
Multiplexer -- wehkantayek
Multiplication -- wehkovaya
Multiplier -- wehkovayek
Multiply -- wehkovau
Multiseriate -- wehk-zehlik
Multiset -- wehk-eku
Murder -- riyeht-stau, riyeht-staya
Muriform -- dok-temok-shidik
Muscle -- dvunek
Mushroom -- taik-luk
Music -- ralash-tanaf
Musician -- ralash-tanafsu
Mutagen -- tselayek
Mutagenic -- tselau-palikauk
Mutant -- tsel-, tselik; tsel-vel; tselsu
Mutate -- tselau
Mutation -- tselaya
Mutation rate -- tselau-tav
Mute (adj.) -- spes-fam
Myalgia -- dvunek-kusut
Myocardial infarction -- shal-tevakh t'khaf-spol-dvunek
Myocardium -- svitan-tin t'khaf-spol
Mycology -- luk-tal
Myoglobin -- dvunek-esh-meil
Myonecrosis -- dvunek-nala-tevakh
Myopia -- fa-thakau-nosh
Myosarcoma -- dvunek-rasahtra
Myositis -- dvunek-yonshaya
Nacelle -- mishu-leshek
Nacelle support pylon -- nenikau-tersau-vel t'mishu-leshek
Nail (finger, toe) -- felu
Naked -- sai-fam
Name -- ahm, ahmau
Napkin -- ru'lut-sai
Nappe (geol.) -- kov-thalv
Narrow (adj.) -- wonil (anc.)
Narrow (v.) -- wonilau
Nasal cavity -- han-tauk
Nasal septum -- han-temok
Nasal sinus -- han-pi'tauk
Nasolacrimal duct -- han-bezhun-mev
Nasopharynx -- han-drahk
Nates -- pla'kruslar
Nation -- shasol
Native (adj.) -- salatik
Native (n.) -- salasu
Natural -- malatik
Natural equation -- malat-vo'ihn
Natural logarithm -- malat-talashenek
Natural number -- malat-su'us
Natural selection -- malat-dvelan
Naturalized -- malatuvauk
Nature -- malat
Nausea -- slakh
Navel -- kesazh
Navigate -- kharau
Navigation -- kharaya
Navigation control panel -- kharau-tash-math
Navigation light -- kharau-ha'gel
Navigational deflector -- kharau-sakwitayek
Navy -- masu'er
Neap tide -- dan-neik-mashen
Near (adj.) -- be, be'
Near (v.) -- betau
Nebula -- stukh-wan
Necessary -- bolayatik
Necessity -- bolayek
Neck -- talu
Necrosis -- nalatra-tevakh
Need -- bolau, bolaya
Needle (n.) -- (og-)lum
Negative (polarity) -- u'rak
Negative charge -- u'rak-falun
Neighbor -- behsu
Nekton -- masutraik numo-mahal-vel
Nematath -- zul-kunel-yut
Neodymium -- dar-tukh
Neodyne light -- uzh-toranu-ha'gel
Neon -- min-tukh
Neonatal -- uzh-keshtik
Neonate -- uzh-keshtu
Neonatology -- uzh-keshtu-tal
Neoplasm -- uzh-rasahtra
Nephralgia -- kapol-nafek-kusut
Nephritis -- kapol-nafek-yonshaya
Nephrolith -- kapol-nafek-kov
Nephrology -- kapol-nafek-tal
Neptunium -- surak-tukh
Neritic -- be-gefik
Nerve (med.) -- wel
Net (n.) -- vis
Network -- vistra
Neural transponder -- wel-vavayek
Neuralgia -- wel-kusut
Neuritis -- wel-yonshaya
Neuro-electric field generator -- vunai-ferek t'wel-raf-tepul
Neuro-electric power cell -- tepul-nala t'wel-raf-tepul
Neurotransmitter -- wel-sasayek
Neuron -- wel-nala
Neurotoxin -- wel-hasam
Neurotransmitter -- wel-sasau-meil
Neutral -- ta'raf (anc.)
Neutrino -- ska'gal
Neutron -- ta'gal
Névé -- maz-izh
Never -- worla (anc.)
Nevus -- kesh-kuraya
New -- uzh
Newborn (child) -- uzh-keshtu
Next -- thurai
Niche -- sha'ti (anc.)
Nickel -- orn-tukh
Nickel-cadmium (NiCad) battery -- orn-stal-kipof
Nidation -- yu-mur-vishitaya
Night -- mu'yor
Night blindness -- mu'gel-glan-fam'es
Nightmare -- yuk-eshu'a
Nimbostratus (cloud) -- tin-masu-wan
Niobium -- lek-tukh
Nipple -- thasek-gonaf
Nitrogen -- sov-tukh
Nitrogen fixation -- sov-tukh-nodolaya
No -- rai; ri
Nobelium -- oh-tukh
Nobility -- thol'es
Noble -- thol
Noble number -- thol-su'us
Nobody -- kling (anc.)
Nocturia -- yuk-vazhaya
Nocturnal -- mu'yor-wakik
Node -- kal
Nodule (geol.) -- kov-dukal
Noise -- ralash
Noise reduction circuit -- raf-kuv t'ralash-netakidaya
No-one -- kling (anc.)
Nonadecagon -- leh-nau-vla
Nonagon -- nau-vla
Nonahedron -- nau-muk
None -- rim
Nonnegative -- riu'rak
Nook (n.) -- sha'ti (anc.)
Nor -- il
Normal -- tsuri
Normal distribution -- tsuri-sagan
Normal equation -- tsuri-vo'ihn
Normal form -- tsuri-shid
Normal function -- tsuri-kek
Normal group -- tsuri-travek
Normal matrix -- tsuri-viskulan
Normal number -- tsuri-su'us
Normal order -- tsuri-zek
Normal plane -- tsuri-pa'ashtra
Normal section -- tsuri-fna-krus
Normal vector -- tsuri-vukharat
Normotension -- tsuri-khaf-ne'hish
North -- desh'rak
Nose -- han
Nosebleed -- han-khafaya
Nostrils -- han-sharular
Not -- ri
Notation -- pitohat
Note (n.) -- pitoh
Notice (v.) -- beglanau
Noticed, to be -- pubeglanau
Notochord -- fu-pla'hinek-zehl
Noun -- vel-zhit
Nourish -- yem-tan-tor
Nourishment -- yem-tan'es
Nova (n.) -- thorsh-yel
Now -- i, i'
Nucha -- talu-pla'dor
Nuclear -- galupik
Nuclear physics -- galu-tor-tal
Nucleoplasm -- svitan-nala-tukh
Nucleus (biology) -- nala-svitan
Nucleus (atomic) -- galu-svitan
Nude -- sai-fam
Nuée ardente (geol.) -- zul-kunel-wan
Number (n.) -- su'us (anc.)
Numbness -- rikashan'es
Numerator -- abru-su'us
Nut (botany) -- kov-savas
Nutrient -- yem-tanek
Nutrition -- yem-tan
Nutritious -- yem-tanik
Nyctalopia -- mu'gel-glan-fam'es
Nyctophobia -- mu'yor-pthak
Nycturia -- yuk-vazhaya
Nymphomania -- riko-guv-aitlun
Oar (n.) -- fel
Oasis -- shi'masu
Obese -- thel'an-, thel'anik
Obesity -- thel'an'es
Object (n.) -- vel
Object (v.) -- kluchi (anc.)
Obligate parasite -- ek'neshuhk
Oblique angle -- luf-vulu
Oblique-slip fault -- vul-dvun-zehl
Obovate -- eik-um-shidik
Observe -- glantau
Observation -- glantaya
Observation port -- glantau-krani
Observatory -- shi'igen-glantaya
Obsession -- ritsuri-wuh-set'ko
Obsidian -- zul-makh
Obstetrician -- ko-kesh-hassu
Obstruction -- klotaya
Obtain -- prah
Obtuse angle -- abru-vulu
Occipital bone -- patam-pla'dor-hinek
Occiput -- patam-pla'dor
Occur -- paresh-tor
Ocean -- masutra
Ocean trench -- (masutra-)glu-spathel
Oceanic -- masutra-, masutraik; sagefik
Oceanography -- masutra-tal
Oceanology -- masutra-mish-tal
Octadecagon -- oh-leh-vla
Octagon -- oh-vla
Octahendron -- oh-muk
Octakaidecagon -- leh-oh-vla
Oculomotor nerve -- bezhun-dvun-wel
Oculus -- bezhun
Oculus dexter (OD) -- gas-bezhun
Oculus sinister (OS) -- los-bezhun
Odd -- flekh; shaik
Odd number -- shaik su'us
Odontalgia -- zud-kusut
Odontiasis -- zudaya
Odor -- vil
Odynophagia -- yontau-vinem-kusut
Of -- t'
Off-white -- be-wan-kur
Offal -- guhsh
Offend -- thrap-tor
Offended, to be -- puthrap-tor
Offense -- thrap
Offer (n.) -- nufai
Offer (v.) -- nufau
Offering -- nufaya
Offshore (adj.) -- sagef-, sagefik
Offshore bar -- gef-mazhiv-zehl
Often -- k'ashiv
Ogee -- oluhk-tsa
Oil -- elmin
Ointment -- elmuvak
Old -- os
Old-fashioned -- vesh-nartauk
Olfaction -- fnish-kash-ral
Olfactory center -- fnish-svitan
Olfactory nerve -- fnish-wel
Oligodactyly -- ten-uklar-nosh
Oligodipsia -- ten-mag-nosh
Oligodontia -- ten-zudlar-nosh
Oligotrophic -- glu-kanik
Oliguria -- ten-vazh-torvaya
Oltion coil -- pakuv t'Oltion
Omnivore -- fan-yokulsu
Omphalus -- kesazh
On -- fi'
Once -- wuh'wak
Oncology -- gnal-tal
One -- wuh', wuhkuh; veh
Only -- goh
Ontogeny -- kai-storaya
Onycholysis -- felu-dahshaya
Onychosis -- felu-has
Onyx -- zer-hir
Onyxis -- tvi-felu(-nosh)
Oogenesis -- yu-mur-shidaya
Oophorectomy -- yukal-snem
Oophoritis -- yukal-yonshaya
Ooze (v.) -- stan-tor
Open (v.) -- tu'ash (anc.)
Open interval -- tu'ash-tvi'eku
Open set -- tu'ash-eku
Open up -- sharush (anc.)
Opening -- sharu (anc.)
Operate (med.) -- sharusha
Operate (run) -- el'torau
Operation -- el'toraya (math., etc.); sharushan (med.)
Operator -- el'torayek
Opposite (adj.) -- mesyut-, mesyutik
Opsonin -- keful-tukh
Opsonization -- kefulaya
Opthalmectomy -- bezhun-snem
Opthalmologist -- bezhun-hassu
Opthalmology -- bezhun-tal
Opthalmoplegia -- bezhun-shivaya
Opthalmoscope -- bezhun-zan-vel
Optic nerve -- glan-wel
Optical assembly -- gla-feretai
Optical data network (ODN) -- gla-faik-vistra (GFV)
Optical interface -- gla-tvihanek
Optolithic data rod -- gla-kovik faik-fek
Optronic chip -- gla-ar'kada-val
Optronic data core -- gla-ar'kadaik faik-tviyan
Optronic integrator -- gla-ar'kada-ketilayek
Optronic relay -- gla-ar'kada-gol'dvunek
Or -- il
Orange (color) -- zhar-kur
Orbit (n.) -- pa-yut
Orchard -- lap-bah-ker
Orchidalgia -- sakal-kusut
Orchidectomy -- sakal-snem
Orchiopexy -- sakal-ne-sharushan
Orchis -- sakal
Orchitis -- sakal-yonshaya
Order (n., birth, seating, etc.) -- zek
Order (n., command) -- tran
Order (v., command) -- tran-tor
Ordered pair -- zek-shif
Ore -- van-tukh
Orexigenic -- yeht-avon-ashenauk
Organ (anat.) -- nafek
Organelle -- pikhut
Organic -- hatanik
Organic matter -- hatan-tukh
Organic rock -- ha-guhsh-kov
Organic soil -- hatan-solek
Organism -- ha-vel
Orifice -- sharu
Origin -- tveshu
Original -- tveshik
Originate -- tveshulau
Ornament (n.) -- fanet
Orogeny -- kunel-storaya
Orographic cloud -- suk'kunel-wan
Oropharynx -- ru'lut-drahk
Orthogonal function -- zeh-kek
Orthogonal group -- zeh-travek
Orthogonal lines -- zeh-zehllar
Orthogonal matrix -- zeh-viskulan
Orthogonal transformation -- zeh-mesuvulaya
Orthogonal vector -- zeh-vukharat
Orthopnea -- abruven-esh-nosh
Orthostatic -- yeht-lamanik
Os -- hinek
Oscheocele -- sakal-haf-puv
Osculum -- pi'sharu
Osmium -- um-tukh
Osmosis -- k'fai-sanek
Osmotic pressure -- k'fai-sanek-ne'hish
Osseous -- hinekik
Ossicle -- pi'hinek
Ossification -- hinekaya
Osteitis -- hinek-yonshaya
Osteoblast -- hinek-storau-nala
Osteocyte -- hinek-nala
Osteology -- hinek-tal
Osteolysis -- hinek-vashau-nosh
Osteoporosis -- hinek-pak-nosh
Osteoregenerator -- hinek-vaferek
Osteosarcoma -- hinek-rasahtra
Osteosclerosis -- hinek-ihn-nosh
Ostium -- sharu
Ostomy -- sharutaya
Otalgia -- kaluk-kusut
Other -- vath
Otherwise -- vathru
Otitis -- kaluk-yonshaya
Otorrhea -- kaluk-khrasaya
Otosclerosis -- tvi-kaluk-hinekaya
Otoscope -- kaluk-zan-vel
Outcrop(ping) -- nodahb
Outgassing -- sapataya
Outer -- si-, sik
Outer hatch -- si-thro-svep
Outlet -- sek
Outside -- s'udish
Outweigh -- spunsau
Oval -- yuv-, yuvik
Ovarian cancer -- yukal-rasahtra
Ovarian cyst -- yukal-masu-haf
Ovariectomy -- yukal-snem
Ovary -- yukal
Oven -- fasek
Over -- abru'; abru-
Overabundance -- (pid-)mau-tan
Overhang (n.) -- mesyel
Overload -- abru-tus, abru-tus-tor
Overload suppressor -- abru-tus-nelayek
Oviduct -- yu-mur-mev
Oviparous -- si-yu-mursuk
Ovulation -- yukaya
Ovulate -- yukau
Ovum -- (rivikantau-)yu-mur
Own (pron.) -- sha'
Own (v.) -- ma
Owned, to be -- puma
Oxidase -- esh-tukhovau-zalu
Oxidation -- esh-tukhovaya
Oxygen -- esh-tukh
Oxygen tank -- esh-tukh-tuhlek
Oxygenation -- esh-tukhaya
Oxyopia -- maut-zat-glan
Pachycaul -- bali-fekik
Pachycheilia -- bali-bru-nosh
Pachyderma -- bali-wadi-nosh
Pack ice -- le-suma-teraya
Page -- thalv (anc.)
Pain -- kusut
Paint -- kras, kras-tor
Painter -- krassu
Pair -- shif
Palate -- ru'lut-kamu
Pale -- spoh
Paleoanthropology -- vesh-komihnsu-tal
Paleobotany -- vesh-kastik-tal
Paleoclimatology -- vesh-ek'nosh-tal
Paleoecology -- vesh-malat-tal
Paleography -- vesh-kitau-tal
Paleontology -- vesh-ha-tal
Paleosol -- vesh-solek
Paleospecies -- vesh-koshtri
Paleozoology -- vesh-aushfa-tal
Palilalia -- zhit-ashiv-nosh
Palisade (geol.) -- masu-menal
Palladium -- krak-tukh
Palliative -- vasek
Pallor -- ritsuri-spoh'es
Palm (hand) -- ku
Palmate -- sau-krusik
Palmprint -- kuidar
Palmprint scanner -- kuidar-glashayek
Palynology -- tal t'kas-sa-nei
Pan (n.) -- sunil (cooking); lerakhovau-solek-tin (geol.)
Pancarditis -- ek'khaf-spol-yonshaya
Pancreas -- zalu-nafek
Pancreatectomy -- zalu-nafek-snem
Pancreatic duct -- zalu-nafek-mev
Pancreatic juice -- zalu-nafek-masu
Pancreatitis -- zalu-nafek-yonshaya
Pandemic -- suk'shal-has-sak
Pandiculation -- luvau-sakadaya
Panel (n.) -- wein (cover); (gluvau-)math (display)
Panhysterectomy -- ek'sudef-snem
Panic (n.) -- pahth
Pantothenic acid -- eklakalu-sash
Pants -- malanu
Paper (n.) -- dun
Paper-maker -- dun-zhuksu
Parabola -- dahkvalu
Parabolic coordinates -- dakhvalu-shi-kethellar
Parabolic point -- dakhvalu-sfek
Parabolic segment -- dakhvalu-krus
Paracentesis -- snem-masu-nisan
Parachute (n.) -- tev-sai
Parallel (adj.) -- vlavla
Parallel evolution -- vlavla-wakrubaya
Parallelogram -- dah-vlavla-vel
Parallelohedron -- vlavla-muk
Paralysis -- shivaya
Paralyze -- shivau
Parametallic hull plating -- plo-mokevik vukh-slaun
Parameter -- nus
Parametric equation -- nus-vo'ihn
Parametric test -- nus-nisan
Parametritis -- pa-sudef-yonshaya
Paranoia -- ek'pa-pthak
Paraparesis -- on-mal-kobat'es
Parapatric -- beteretik
Paraplegia -- dah-shivaya
Parasite -- neshuhk
Parenchyma -- nafek-is-krus
Parent -- mekh, mekh-tor
Parent material -- tveshu-tukh
Parents (a mother & a father) -- mekhu (or "omekhu")
Parents (gen. pl. or alternatives) -- mekhlar (or "omekhlar")
Paresis -- ul-shivaya
Parity -- ka'es
Park (n.) -- shi'yar (Earth-style); shi'sochya
Part -- krus
Parthenogenesis -- rivikantau-storaya
Partial -- ul-, ulik
Particle -- pi'gal
Particle accelerator -- pi'gal-sahrayek
Particle beam -- pi'gal-zehl
Particle density -- solek-krus-ihn'es
Partner (n.) -- tersu
Parturition -- keshtan
Passions -- shau-kaush
Passive -- ritorupik
Past (n.) -- vesht
Patella -- mal-nef-hinek
Patellar reflex -- mal-nef-tvisek
Path -- yut
Pathology (study) -- has-tal
Patience -- tranush
Patient (med.) -- hasausu
Pattern -- nel-dath (anc.)
Pattern buffer -- nel-dath-fukat
Pause -- svizh, svizh-tor
Pave (v.) -- elyutau
Pay (v.) -- vlitau
Payment -- vlitaya
Peace -- sochya
Peak (n.) -- feh --
Pebble -- da
Pectinate -- dref-shidik
Pedestal -- nelka
Pedogenesis -- solek-storaya
Pedology -- solek-tal
Pedophile -- kan-riashausu
Pelage -- ek'isachya
Pelagic -- masutra-, masutraik
Peltate -- fo-dan-shidik
Pelvis -- dafel

réplica omega uk

Relógios de longines para mulheres
bedste replika ure site
Cartier katsella naisia
replika Longines hydroconquest

Tél - 0977 198 209 - Lundi - Vendredi : 16:00 - 23:00
Montres Suisse RepliqueMontres Suisse Replique

Shopping Cart - 0 Item

You have no items in your shopping cart.

EUR


Omega Speedmaster Watches Page (1)  2,  3

Below is a listing of all Omega Speedmaster Valjoux 7750 and Venus 75 handwind movement based replica watches available from timeswisstime.com.  Please wait for the entire page to load before selecting an Omega replica watch.  All prices listed below include free shipping via EMS worldwide where available.  More Omega replica watches are available on the Omega main index page here.  If you have further questions about any of the Omega replicas featured on this website, please contact us.
 


 
Omega Replica Watch Omega Replica Watch Omega Replica Watch
Speedmaster Apollo II Speedmaster Reduced Speedmaster 50th
Omega Replica Watch Omega Replica Watch Omega Speedmaster Apollo Mission Limited Replica Watch IMAGE
Speedmaster Racing Speedmaster Racing Apollo Limited Edition
Omega Replica Watch Omega Replica Watch Omega Replica Watch
Moon Watch Quartz Moon Watch Two Tone Moon Watch Full Gold
Omega Replica Watch Omega Replica Watch Omega Replica Watch
Moon Watch SS/LB Moon Watch SS/SSB Moon Watch Quartz
Omega Replica Watch Speedmaster Professional Chronometer PVD Black Bezel White Dial on Black Leather Strap A9300 Replica Watch IMAGE Omega Replica Watch
Moon Watch Quartz Moon Watch Auto Moon Watch Auto

 

Omega Speedmaster Professional Black/Beige A9300

Speedmaster Professional Chronometer PVD Black Bezel White Dial on Black Leather Strap A9300 Replica Watch IMAGE
     More Pictures:  Click to Enlarge
Speedmaster Professional Chronometer PVD Black Bezel White Dial on Black Leather Strap A9300 Replica Watch IMAGE Speedmaster Professional Chronometer PVD Black Bezel White Dial on Black Leather Strap A9300 Replica Watch IMAGE Speedmaster Professional Chronometer PVD Black Bezel White Dial on Black Leather Strap A9300 Replica Watch IMAGE
Speedmaster Professional Chronometer PVD Black Bezel White Dial on Black Leather Strap A9300 Replica Watch IMAGE Speedmaster Professional Chronometer PVD Black Bezel White Dial on Black Leather Strap A9300 Replica Watch IMAGE Speedmaster Professional Chronometer PVD Black Bezel White Dial on Black Leather Strap A9300 Replica Watch IMAGE


Omega Speedmaster Professional Chronometer Stainless with Black/Beige Dial.  42mm wide, 18mm thick full stainless steel case.  Asian 7750 automatic chronograph movement decorated to resemble the Omega Calibre 9300 movement.  Hours, minutes, sub-seconds, date display and stopwatch.  Scratch-proof sapphire crystal on front and rear of case.  Tachymeter bezel.  Brown leather strap with folding clasp.  Water resistant to 50m.  If you have further questions about this Omega replica watch, or any Omega replica watches featured on this page, please contact us.  Price INCLUDES SHIPPING world wide via Express Mail where available.                                                         Price :    
$489.00  USD      How to Order

 

Back to Top

Omega Speedmaster Professional PVD/White A9300

Speedmaster Professional Chronometer PVD Black Bezel White Dial on Black Leather Strap A9300 Replica Watch IMAGE
     More Pictures:  Click to Enlarge
Speedmaster Professional Chronometer PVD Black Bezel White Dial on Black Leather Strap A9300 Replica Watch IMAGE Speedmaster Professional Chronometer PVD Black Bezel White Dial on Black Leather Strap A9300 Replica Watch IMAGE Speedmaster Professional Chronometer PVD Black Bezel White Dial on Black Leather Strap A9300 Replica Watch IMAGE
Speedmaster Professional Chronometer PVD Black Bezel White Dial on Black Leather Strap A9300 Replica Watch IMAGE Speedmaster Professional Chronometer PVD Black Bezel White Dial on Black Leather Strap A9300 Replica Watch IMAGE Speedmaster Professional Chronometer PVD Black Bezel White Dial on Black Leather Strap A9300 Replica Watch IMAGE


Omega Speedmaster Professional Chronometer PVD with White Dial.  42mm wide, 18mm thick full stainless steel case with black PVD coating.  Asian 7750 automatic chronograph movement decorated to resemble the Omega Calibre 9300 movement.  Hours, minutes, sub-seconds, date display and stopwatch.  Scratch-proof sapphire crystal on front and rear of case.  Tachymeter bezel.  Black leather strap with folding clasp.  Water resistant to 50m.  If you have further questions about this Omega replica watch, or any Omega replica watches featured on this page, please contact us.  Price INCLUDES SHIPPING world wide via Express Mail where available.                                                         Price :    
$489.00  USD      How to Order

 

Back to Top

Omega Speedmaster Moon Watch PVD/Black Quartz

Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE
     More Pictures:  Click to Enlarge
Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE
Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE


Omega Speedmaster Moon Quartz, Rose PVD/Black.  42mm wide, 15mm thick full stainless steel case with black PVD coating and black bezel insert.  Quartz chronograph movement with working stop-watch function.  Sapphire crystal.  Black dial with stick hour indications.  Date indication at 6:00 position.  Leather band with single folding clasp.  Solid caseback.  Water resistant.  If you have further questions about this Omega replica watch, or any Omega replica watches featured on this page, please contact us.  Price INCLUDES SHIPPING world wide via Express Mail where available. 
View Quality Control Photos Click Here                                                        Price :    
$249.00  USD      How to Order

 

Back to Top

Omega Speedmaster Moon Watch Gold/Black Quartz

Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE
     More Pictures:  Click to Enlarge
Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE
Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE


Omega Speedmaster Moon Quartz, Rose Gold/Black.  42mm wide, 15mm thick full stainless steel case with 18k rose gold plating and black bezel insert.  Quartz chronograph movement with working stop-watch function.  Sapphire crystal.  Black dial with stick hour indications.  Date indication at 6:00 position.  Leather band with single folding clasp.  Solid caseback.  Water resistant.  If you have further questions about this Omega replica watch, or any Omega replica watches featured on this page, please contact us.  Price INCLUDES SHIPPING world wide via Express Mail where available.                                                        Price :    
$249.00  USD      How to Order

 

Back to Top

Omega Speedmaster Moon Watch SS/Blue Quartz

Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE
     More Pictures:  Click to Enlarge
Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE
Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE


Omega Speedmaster Moon Quartz, Stainless/Blue.  42mm wide, 15mm thick full stainless steel case with blue bezel insert.  Quartz chronograph movement with working stop-watch function.  Sapphire crystal.  Dark blue dial with stick hour indications.  Date indication at 6:00 position.  Leather band with single folding clasp.  Solid caseback.  Water resistant.  If you have further questions about this Omega replica watch, or any Omega replica watches featured on this page, please contact us.  Price INCLUDES SHIPPING world wide via Express Mail where available.                                                        Price :    
$249.00  USD      How to Order

 

Back to Top

Omega Speedmaster Moon Watch TT/LB (2017)

Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE
     More Pictures:  Click to Enlarge
Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE
Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE
Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE


Omega Speedmaster Moon Watch Two Tone (2017).  41.5mm wide, 18.5mm thick full stainless steel case with gold bezel and pushers.  Asian 7750 automatic chronograph movement, with hours, minutes, seconds, sub-seconds and date display.  Rotor and movement designed to resemble the cal. 9300.  Sapphire crystal.  Black super-lumed dial with stick hour indications.  Stainless tachymeter bezel.  Leather band with single folding clasp. Water resistant.  If you have further questions about this Omega replica watch, or any Omega replica watches featured on this page, please contact us.  Price INCLUDES SHIPPING world wide via Express Mail where available.                                                        Price :    
$469.00  USD      How to Order

 

Back to Top

Omega Speedmaster Moon Watch SS/SSB (2017)

Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE
     More Pictures:  Click to Enlarge
Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE
Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE


Omega Speedmaster Moon Watch SS/SSB (2017).  41.5mm wide, 18.5mm thick full stainless steel case.  Asian 7750 automatic chronograph movement, with hours, minutes, seconds, sub-seconds and date display.  Rotor and movement designed to resemble the cal. 9300.  Sapphire crystal.  Black super-lumed dial with stick hour indications.  Stainless tachymeter bezel.  Stainless bracelet with single folding clasp. Water resistant.  If you have further questions about this Omega replica watch, or any Omega replica watches featured on this page, please contact us.  Price INCLUDES SHIPPING world wide via Express Mail where available.                                                        Price :    
$469.00  USD      How to Order

 

Back to Top

Omega Speedmaster Moon Watch SS/LB (2017)

Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE
     More Pictures:  Click to Enlarge
Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE
Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE


Omega Speedmaster Moon Watch SS/LB (2017).  41.5mm wide, 18.5mm thick full stainless steel case.  Asian 7750 automatic chronograph movement, with hours, minutes, seconds, sub-seconds and date display.  Rotor and movement designed to resemble the cal. 9300.  Sapphire crystal.  Black super-lumed dial with stick hour indications.  Stainless tachymeter bezel.  Leather band with single folding clasp. Water resistant.  If you have further questions about this Omega replica watch, or any Omega replica watches featured on this page, please contact us.  Price INCLUDES SHIPPING world wide via Express Mail where available.                                                        Price :    
$459.00  USD      How to Order

 

Back to Top

Omega Speedmaster Moon Watch Full Gold (2017)

Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE
     More Pictures:  Click to Enlarge
Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE
Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE Speedmaster Moon Watch Replica Watch IMAGE


Omega Speedmaster Moon Watch Full Gold (2017).  41.5mm wide, 18.5mm thick full stainless steel case with 18k rose gold plating.  Asian 7750 automatic chronograph movement, with hours, minutes, seconds, sub-seconds and date display.  Rotor and movement designed to resemble the cal. 9300.  Sapphire crystal.  Black super-lumed dial with stick hour indications.  Stainless tachymeter bezel.  Metal bracelet with single folding clasp. Water resistant.  If you have further questions about this Omega replica watch, or any Omega replica watches featured on this page, please contact us.  Price INCLUDES SHIPPING world wide via Express Mail where available.                                                        Price :    
$469.00  USD      How to Order

 

Back to Top

Omega Speedmaster Racing Grey Dial 7750

Omega Replica Watch IMAGE
     More Pictures:  Click to Enlarge
Omega Replica Watch IMAGE Omega Replica Watch IMAGE Omega Replica Watch IMAGE
Omega Replica Watch IMAGE Omega Replica Watch IMAGE Omega Replica Watch IMAGE


Omega Speedmaster Racing Edition, Grey Dial.  40mm wide, 16mm thick full stainless steel case.  Grey dial with black sub-dials.  Asian 7750 automatic chronograph movement with fully functional stop watch and sub-dials.  Top pusher stops and starts the chronos and main seconds hand, bottom pusher resets them.  Date indication at 6:00 position, adjusted via the crown.  Sapphire crystal with anti-reflective coating.  Solid caseback with Omega engravings.  Stainless bracelet with single folding clasp.  Water resistant.  If you have further questions about this Omega replica watch, or any Omega replica watches featured on this page, please contact us.  Price INCLUDES SHIPPING world wide via Express Mail where available.                                                        Price :    
$369.00  USD      How to Order

 

Back to Top

Omega Speedmaster Racing Red Dial 7750

Omega Replica Watch IMAGE
     More Pictures:  Click to Enlarge
Omega Replica Watch IMAGE Omega Replica Watch IMAGE Omega Replica Watch IMAGE
Omega Replica Watch IMAGE Omega Replica Watch IMAGE Omega Replica Watch IMAGE


Omega Speedmaster Racing Edition, Red Dial.  40mm wide, 16mm thick full stainless steel case.  Red dial with black sub-dials.  Asian 7750 automatic chronograph movement with fully functional stop watch and sub-dials.  Top pusher stops and starts the chronos and main seconds hand, bottom pusher resets them.  Date indication at 6:00 position, adjusted via the crown.  Sapphire crystal with anti-reflective coating.  Solid caseback with Omega engravings.  Stainless bracelet with single folding clasp.  Water resistant.  If you have further questions about this Omega replica watch, or any Omega replica watches featured on this page, please contact us.  Price INCLUDES SHIPPING world wide via Express Mail where available.                                                        Price :    
$369.00  USD      How to Order

 

Back to Top

Omega Speedmaster Apollo II Limited Edition

Omega Replica Watch IMAGE
     More Pictures:  Click to Enlarge
Omega Replica Watch IMAGE Omega Replica Watch IMAGE Omega Replica Watch IMAGE
Omega Replica Watch IMAGE Omega Replica Watch IMAGE Omega Replica Watch IMAGE


Omega Replica Watch, Speedmaster Apollo II Limited Edition.  43mm wide, 14.5mm thick full stainless steel case with polished finish.  Black dial with white stick markers.  Stainless bracelet with folding clasp and diver's extension.  Venus 75 style movement, fully functional sub-dials and stop watch.  **Hour counter at 6:00 position on dial is fixed and does not function.  Top pusher starts and stops the chronos, bottom pusher resets them.  Display caseback with engravings along outer rim.  Sapphire crystal.  Water resistant.  If you have further questions about this Omega replica watch, or any Omega replica watches featured on this page, please contact us.  Price INCLUDES SHIPPING world wide via Express Mail where available.                                                        Price :    
$298.00  USD      How to Order

 

Back to Top

Omega Speedmaster Apollo Mission Limited Edition

Omega Speedmaster Apollo Mission Limited Replica Watch IMAGE
     More Pictures:  Click to Enlarge
Omega Speedmaster Apollo Mission Limited Replica Watch IMAGE Omega Speedmaster Apollo Mission Limited Replica Watch IMAGE Omega Speedmaster Apollo Mission Limited Replica Watch IMAGE
Omega Speedmaster Apollo Mission Limited Replica Watch IMAGE Omega Speedmaster Apollo Mission Limited Replica Watch IMAGE Omega Speedmaster Apollo Mission Limited Replica Watch IMAGE


Omega Replica Watch, Speedmaster Apollo Mission Limited Edition.  43mm wide, 14.5mm thick full stainless steel case with polished finish.  Black dial with white stick markers.  Stainless bracelet with folding clasp and diver's extension.  Venus 75 style movement, fully functional sub-dials and stop watch.  **Hour counter at 6:00 position on dial is fixed and does not function.  Top pusher starts and stops the chronos, bottom pusher resets them.  Display caseback with engravings along outer rim.  Sapphire crystal.  Water resistant.  If you have further questions about this Omega replica watch, or any Omega replica watches featured on this page, please contact us.  Price INCLUDES SHIPPING world wide via Express Mail where available. 
View Quality Control Photos Click Here                                                        Price :    
$309.00  USD      How to Order

 

Back to Top

Omega Speedmaster 50th Anniversary Moon Watch

Omega Replica Watch IMAGE
     More Pictures:  Click to Enlarge
Omega Replica Watch IMAGE Omega Speedmaster Replica Watch, 50th Anniversary Moon Watch Omega Replica Watch IMAGE
Omega Speedmaster Replica Watch, 50th Anniversary Moon Watch Omega Replica Watch IMAGE Omega Speedmaster Replica Watch, 50th Anniversary Moon Watch


Omega Replica Watch, Speedmaster, 50th Anniversary.  40mm wide, 11mm thick 316l stainless steel case with brushed finish.  Special black anniversary dial with silver stick markers.  Stainless steel bracelet with folding single deployment clasp.  Black tachymetre style bezel.  Luminous hour markers.  Display-back case back.  Venus 75 copy hand wind movement.  Fully functional sub-dials and stop watch.  **Hour counter at 6:00 position on dial is fixed and does not function.  Top pusher starts and stops the chronos, bottom pusher resets them.  Sapphire crystal.  Water resistant.  If you have further questions about this Omega replica watch, or any Omega replica watches featured on this page, please contact us.  Price INCLUDES SHIPPING world wide via Express Mail where available. 
View Quality Control Photos Click Here
                                                        Price :    
$295.00  USD      How to Order


 

Back to Top

Omega Speedmaster Reduced Classic Moon watch 38mm

Omega Replica Watch IMAGE
     More Pictures:  Click to Enlarge
Omega Speedmaster Replica, Reduced Classic Moon watch 38mm Omega Speedmaster Replica, Reduced Classic Moon watch 38mm Omega Speedmaster Replica, Reduced Classic Moon watch 38mm
Omega Speedmaster Replica, Reduced Classic Moon watch 38mm Omega Speedmaster Replica, Reduced Classic Moon watch 38mm Omega Speedmaster Replica, Reduced Classic Moon watch 38mm


Omega Replica Watch, Speedmaster Reduced Classic Moon.  Venus 175 hand wind Chronograph movement.  Fully functioning sub-dials.  Top pusher starts and stops the chronos, bottom pusher resets them.  38mm wide full stainless steel case.  Accurate markings and engravings.  "First Watch Worn on the Moon" engraving on the back.  Display caseback.  Sapphire crystal.  Stainless bracelet with single folding clasp.  If you have further questions about this Omega replica watch, or any Omega replica watches featured on this page, please contact us.  Price INCLUDES SHIPPING world wide via Express Mail where available. 
View Quality Control Photos Click Here
                                                        Price :    
$289.00  USD      How to Order

 


We have more! -->    Page 2     Page 3