PE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> kølige ure til mænd 20 ting du aldrig må gøre, hvis du vil sove godt - TV 2

20 ting du aldrig må gøre, hvis du vil sove godt - TV 2 kølige ure til mænd

20 ting du aldrig må gøre, hvis du vil sove godt

16x9
Foto: Getty Images

Mange mennesker kæmper med at falde i søvn hver eneste aften, og det kan der være mange årsager til. Forskning har vist, at det, vi foretager os i timerne, inden vi skal sove, har en afgørende betydning for vores søvn. Der er flere ting, man bør undgå at gøre, før man skal sove. 

- Når folk lider af søvnløshed, er det ofte på grund af noget, de gør - ofte helt ubevidst - mens de i stedet burde forberede sig på at sove, siger Michael Grandner, PhD og medlem af the Behavioral Sleep Medicine Program på University of Pennsylvania til Time Magazine. 

Time Magazine har snakket med to af landets førende søvnforskere og fået 20 bud på ting, man ikke bør gøre, inden man skal sove. 

Sluk for tv'et en time før

Sluk for din telefon, dit tv og din computer en time til halvanden, inden du skal sove. De elektroniske enheder udstøder nemlig et blåt lys, som kan have en forstyrrende effekt for søvnen.
- Det blå lys forhindrer produktionen af melatonin, som hjælper kroppen med at blive søvnig, siger professor Robert Rosenberg, der er forfatter til bogen 'Sleep Soundly Every Night, Feel Fantastic Every Day'. 
Hvis man har svært ved at lægge for eksempel sin iPad fra sig, så anbefaler Robert Rosenberg, at man holder den i cirka 35 centimeters afstand fra hovedet og skruer ned for lysstyrken for at minimere effekten af det blå lys.

Tænk over, hvornår du indtager medicin

Hvis du indtager medicin på daglig basis og oplever søvnproblemer, så snak med din læge om, hvorvidt der er en sammenhæng. Især kan antidepressiv medicin have en negativ effekt på søvnen, ligesom at nogle former for smertestillende medicin kan medføre maveproblemer, hvilket kan gøre det svært at falde i søvn. 
- Effekten kan være minimal, men nogle former for medicin kan sætte kroppen i alarmberedskab flere timer efter, man har indtaget det, siger Michael Grandner, PhD og medlem af the Behavioral Sleep Medicine Program på University of Pennsylvania. 
Medicin, der regulerer blodtrykket, har dog vist sig at virke bedst, når man indtager det om aftenen. Derfor bør man altid snakke med sin læge om, hvornår det er bedst at tage sin medicin. 

Undgå at sms'e

Måske tænker du, at sms'er er mindre forstyrrende for søvnen end et telefonopkald sent om aftenen - men det er faktisk ikke helt rigtigt. Tanken om, at du afventer et svar på sms'en kan holde dig vågen. Hvis telefonen ligger ved siden af dig, kan du desuden blive forstyrret af den tikkende lyd, der signalerer en ny sms, selv efter at du er faldet i søvn. Et godt råd er at placere telefonen i et andet rum eller slå lyden helt fra. 

Undgå at drikke kaffe inden sengetid

Undgå at drikke kaffe inden du skal sove. En kop kaffe indeholder mellem 80 og 120 milligram koffein, der har en opkvikkende effekt. Ifølge professor Michael Grandner kan koffeinen blive i kroppen i op til 12 timer, efter at man har drukket kaffen, og kan dermed have en forstyrrende effekt på nattesøvnen. 
- Selv det at drikke kaffe til frokosttid kan for nogle mennesker være for tæt på deres sengetid, siger Michael Grandner.

Vælg din te med omhu

Mange mennesker udskifter kaffen med te, inden de skal sove. Men der skal man ifølge Michael Grandner være opmærksom på, at nogle typer af te også indeholder koffein. 
- Urtete, som for eksempel pebermynte og kamille, er muligvis koffeinfri, mens varianter, som indeholder sort, grøn eller hvid te, indeholder koffein, siger han. 
Der er dog stadig mulighed for at nyde sin te inden sengetid. Grandner anbefaler, at man dypper sit tebrev hurtigt ned i en kop kogende vand, hvorefter man dypper samme tebrev ned i en anden kop kogende vand. Meget af teens koffeinindhold bliver nemlig udløst tidligt, så på den måde minimerer man koffeinindtaget, men bevarer den gode smag, forklarer Grandner. 

Pas på chokoladen

Det er ikke kun kaffe og te, der indeholder koffein. Mange bliver overraskede, når de hører, at også chokolade med højt kakaoindhold indeholder koffein.
- Mange tænker ikke over, at for eksempel is med chokolade er noget, der kan være med til at holde dem vågne, men hvis man er meget sensitiv over for koffein, kan det uden tvivl have en indvirkning på søvnen, siger Michael Grandner. 

Husk at slappe ordentligt af

Mange mennesker kender til problemet med, at man tænker for meget, lige inden man skal sove. Ifølge Grandner skyldes det ofte, at man ikke har givet sig selv nok tid til at slappe ordentligt af i en time eller lignende, inden man skal sove. 
- Når du går fra én distraherende aktivitet til en anden og ikke giver dig selv tid til at sætte dig ned og reflektere over dine tanker, er det ikke så underligt, at tankerne kører rundt, når du endelig går i seng, siger han. 
Han anbefaler, at man undgår alle aktiviteter, der er for stimulerende eller forstyrrende for hjernen, i mindst 30 minutter, før man skal i seng. I stedet bør man fokusere på aktiviteter, som får en til at slappe af eller runder dagen af, for eksempel ved at lave en to do-liste eller pakke sin taske til dagen efter. 

Undgå at tjekke din arbejdsmail

Bortset fra det faktum, at elektronik udstøder et blåt lys, som kan forstyrre kroppens naturlige soverytme, er der andre potentielle problemer forbundet med at tjekke sin arbejdsmail for tæt på sin sengetid.
- Medmindre du venter på en specifik email, der kan få dig til at blive rolig og dermed sove bedre, vil jeg advare imod det. Der er stor risiko for, at man bliver nervøs eller ophidset, når man tjekker sin arbejdsmail, hvilket får tankerne til at flyde i forhold til alt det, man skal nå næste dag, siger Grandner.
Han tilføjer, at et studie sidste år viste, at folk der bruger deres smartphones til arbejdsrelaterede ting efter klokken ni om aftenen, er mere trætte og ufokuserede næste dag. 

Undgå at spise meget mad, lige inden sengetid

Hvis man spiser et stort måltid mad umiddelbart inden, man skal sove, kan man føle sig ubehagelig tilpas og alt for mæt - og det kan forhindre søvnen i at indtræffe. Desuden kan især krydret og fed mad medføre sure opstød, når man lægger sig ned, hvilket heller ikke gør noget godt for søvnen. 
Ideelt set bør man ifølge eksperterne spise aftensmad mindst to timer, før man skal sove. Hvis du er vant til at spise lidt, inden du skal sove, så hold dig til madvarer, der er gavnlige for søvnen - det er simple kulhydrater, for eksempel frugt, eller at drikke et stort glas mælk. 

Undgå alkohol

- Alkohol er tricky, fordi mange tror, det vil få dig til at falde hurtigt i søvn. Men når kroppen begynder at fordøje alkoholen, bliver REM-søvnen (den dybe søvn) reduceret. Det vil betyde, at man vågner træt og ude af stand til at koncentrere sig, siger Robert Rosenberg. Samtidig viser et studie sidste år, at alkohol får mange til at skulle på toilettet i løbet af natten. Et godt råd er at holde sig til alkohol i løbet af aftensmaden og sløjfe vinen, når man ligger på sofaen, lige inden man skal sove. 

Drop smøgerne inden sengetid

Mange mennesker ryger for at slappe af, men Nikotin er stimulerende og kan gøre søvnløshed værre - især hvis du ryger lige inden sengetid. Nikotin kan også have den effekt, at man vågner tidligere om morgenen, end man ellers ville gøre, siger Michael Grandner.
Det er ikke kun traditionelle smøger, man bør stoppe med at ryge om aftenen. Piber, cigarer og e-cigaretter kan alt sammen være med til at holde dig vågen. 

Undgå at drikke store mængder vand om aftenen

- Det er vigtigt, at man holder sig velhydreret, men det er ikke det smarteste at drikke et stort glas vand, lige inden man skal sove - medmindre man har et mål om at skulle op for at tisse midt om natten, siger Michael Grandner. 
I stedet foreslår han, at man drikker masser af vand i løbet af dagen og drikker mindre vand om aftenen. Og så er det en god ide at sørge for at gå på toilettet, lige inden man skal sove - også selvom det ikke føles som om, man skal. 

Undgå at dyrke meget intens motion om aftenen

Hvis man dyrker meget intensiv træning sent om aftenen, kan det for nogle medføre søvnproblemer. I stedet kan du forsøge at træne en time tidligere for at se, om det hjælper på søvnen. Men Michael Grandner understreger, at der skal rigtig meget træning til, for at det har en effekt på søvnen. 
- Mængden af fysisk aktivitet, som vurderes at have en effekt på din søvn, er ret intens, siger Grandner og tilføjer, at regelmæssig motion rent faktisk har vist sig at have en gavnlig effekt i forhold til søvnløshed og gode sovevaner.

Lad være med at spille computerspil

Forskning har vist, at elektroniske medier, som medfører en masse interaktion - som for eksempel computerspil - uden tvivl influerer negativt på søvnen.
- Det er ikke så slemt lige at tjekke nyhederne eller zappe tv-kanalerne hurtigt igennem, hvis man ikke er så sensitiv over for det blå lys. Men alt, der er meget engagerende, vil næsten helt sikkert holde dig vågen efterfølgende, siger Michael Gardner. 
Denne tese bakkes op af Robert Rosenberg: 
- Stimulering fra elektroniske enheder kan aktivere og ophidse hjernen, hvilket bliver en udfordring, når man prøver at falde i søvn, siger han. 

Sov i et køligt lokale

Det er meget forskelligt, hvilken temperatur folk sover i. Ifølge Michael Grandner sover de fleste dog bedst i et lokale, hvor temperaturen er på mellem 15 og 20 grader.
- Folk sover bedre, når det er køligt - og ofte lidt køligere, end de er klar over, siger Grandner og tilføjer, at man derfor med rette kan skrue lidt ned for varmen, når man skal sove.

Undgå at dele seng med dit kæledyr

- Alle, der har hund eller kat, ved, at natten byder på mange opvågninger, hvis man inviterer dyret med i seng, siger Michael Grandner og henviser til et nyligt studie fra University of Kansas, der viser, at 63 procent af de, der delte seng med deres hund, oplevede en dårlig søvn. 
- Hvis man har det fint med det, så kan man bare fortsætte sådan - men det er uden tvivl noget, der er værd at overveje, hvis det begynder at påvirke kvaliteten af ens søvn, siger Grandner.
Han påpeger samtidig, at dyrehår i sengen desuden kan medvirke til allergi og problemer med at trække vejret ordentligt, hvilket også kan påvirke søvnen. 

Lad være med at tage bad lige inden sengetid

Nogle mennesker kan godt lide indimellem at tage et bad, lige inden de skal sove - men det kan ifølge Michael Grandner sende et forkert signal til hjernen, hvis man normalt tager bad om morgenen.
- Badet vækker ofte folk, så det er ikke altid den bedste ting at gøre, lige inden man skal sove, siger han.

Gem de alvorlige samtaler til næste dag

Man bør aldrig skændes, lige inden man skal sove. Det gør intet godt for søvnen. 
- Stress er en af de største årsager til søvnløshed, siger Robert Rosenberg og tilføjer:
- Hvis en samtale er stressende, udløser det kortisol og andre stresshormoner, som påvirker evnen til at falde i søvn.
Samtidig påpeger han, at vrede eller frustrerede mennesker har en tendens til at ligge og gruble over deres tanker, hvilket også gør det svært at falde i søvn. 
Det er dog heller ikke nogen god ide at gå i seng med uforløste problemer. Robert Rosenberg anbefaler, at man forsøger at løse problemerne tidligt på aftenen og gemmer eventuel vigtig beslutningstagen og seriøse samtaler til dage, hvor der er god tid til at reflektere over det og slappe af efterfølgende. 
- Det er aldrig en god ide at tage en meget alvorlig samtale, lige inden man skal sove, siger han. 

Hold fast i den faste aftenrutine

Det er en god ide at have en fast rutine, man gør hver aften, inden man skal sove. Det sender nemlig et signal til hjernen om, at nu er det sengetid - især hvis man gør tingene i samme rækkefølge hver aften. Hvis man ændrer i rutinen, kan det have en forstyrrende effekt mentalt. 
- Uden en fast rutine inden sovetid går hjernen ikke i søvntilstand, før du kravler i seng og slukker lyset, siger Grandner og tilføjer, at man falder i søvn meget hurtigere, hvis man starter den proces allerede, imens man gør sig klar til at sove. 

Læs en god bog - men med måde

Læsning er for mange mennesker en fantastisk måde at slutte dagen af på, fordi det kan medføre træthed. Men hvis det begynder at tage overhånd, således at man får svært ved lægge bogen fra sig, kan det være problematisk. 
- Når jeg læser om aftenen, bliver jeg for opslugt af historien, og pludselig opdager jeg så, at klokken er blevet 3 om natten. Det er ikke særlig gavnligt, siger Grandner. 
Han anbefaler derfor, at man laver nogle strenge regler for sig selv i forhold til, hvor længe man må læse.  

- Du er afhængig af et vækkekur og slår ud efter det hver morgen for at sove lidt længere.

- Du bliver døsig og træt, når du kører i bil.

- Du er afhængig af kaffe.

- Du begår fejl, fordi koncentrationen svigter. Du er distraheret og fanger færre fejl på arbejdet.

- Du er glemsom. Søvnmangel påvirker korttidshukommelsen.

- Du er irritabel, trist og ængstelig.

- Du er ofte syg. Med for lidt søvn har kroppen sværere ved at bekæmpe sygdomme

faire breitlingodule="app/utils/load-component" data-component-url-large="" data-component-url="//shared.tv2.dk/asyncpanels/mini/flex_article_crosspromo_sundhed" button_class="c-button font-bold">

kølige ure til mænd

كارتير، الرجال
Fusão de fusão clássica
часы цены

"Isoleringsplader" til kældergulv {{forumTopicSubject}}

Hejsa

Vi er næsten færdige med at renovere vores kælder (entré, bryggers og to værelser) og skal nu til at lægge gulv. I entré og bryggers skal vi have klikgulv og i værelserne skal vi have gulvtæppe. Der er ingen isolering under betonen, så der er pænt fodkoldt. Derfor vil vi gerne lægge nogle "isoleringsplader" i alle rum under klikgulv og gulvtæppe.

Vi har købt nogle grønne plader "No Noise", som vi fik anbefalet i butikken. Vi har prøvet at lægge dem på gulvet, og de tager virkelig meget af kulden. Kæresten spildte lidt vand på en af dem, og den bulede op og blev blød og "mør". Derfor ved vi ikke helt, om vi måske hellere skulle finde en anden slags "isoleringsplader". Da det jo er kældergulv, kan det muligvis blive en smule fugtigt om vinteren. Vi ved det ikke, da det er første år kælderen skal bruges. Det er jo bare ikke smart, hvis alle "isoleringspladerne" bliver fugtige, buler op og bliver "møre". Hvilke "isoleringsplader" kan anbefales?

Kan vi lægge dampspærre på betonen, isoleringsplader ovenpå og tilsidst klikgulv/gulvtæppe? Nogen siger vi ikke må lægge dampspærre på, da fugten så vil blive i betonen og resultere i svamp. Andre siger at vi selvfølgelig skal lægge dampspærre. Arh.. det er ikke nemt. Hvad siger I?

På forhånd mange tak.. og go' lørdag aften

JannieGå til sidste svar
Kommentarer på:  "Isoleringsplader" til kældergulv
 • michael b
  michael b Tilmeldt:
  jan 2009

  Følger: 1 Emner: 7 Svar: 889
  #1   29. aug 2009 hvad med en tynd plade styrolit/flamingo

 • J L
  J L Tilmeldt:
  nov 2008

  Følger: 2 Følgere: 1 Emner: 39 Svar: 122
  #2   29. aug 2009 Ja det var da muligvis en rigtig god idé.

  De kan ikke blive fugtige vel? Men vi kan jo ikke lægge klikgulv/gulvtæppe direkte ovenpå flamingo vel?


 • michael b
  michael b Tilmeldt:
  jan 2009

  Følger: 1 Emner: 7 Svar: 889
  #3   29. aug 2009 tjaaaa , det skulle man vel nok kunne , kan ikke se hvad der kunne ske , det ville godt kunne holde til trykket . men har ikke prøvet det selv.

 • J L
  J L Tilmeldt:
  nov 2008

  Følger: 2 Følgere: 1 Emner: 39 Svar: 122
  #4   29. aug 2009 Okay.. jeg kigger nærmere på det. Tak for rådet:)

 • > Jubas <
  > Jubas < Tilmeldt:
  jun 2008

  Følger: 4 Følgere: 5 Boliger: 1 Emner: 109 Svar: 874
  #5   30. aug 2009 Jeg kender flere par, som har skruet de her "U" vikler i deres kælderbeton, og så lægge nogle spær i uet, og så gulv ovenpå.
  Det skal gerne være sådan at i har ca 10cm luft imellem gulv og beton, på den måde er i også bedre sikret, HVIS der skulle komme vand i kælderen på et tidspunkt.
  -Der skal eddermame meget vand til, at dække 10cm over hele kælderen

  derudover, skal du så når du lægger gulvet, have isolations huller hele vejen rundt langs væggen, så fugt osv i betonen har mulighed for at fordampe op ad de huller, og ud af jeres vindue


 • J L
  J L Tilmeldt:
  nov 2008

  Følger: 2 Følgere: 1 Emner: 39 Svar: 122
  #6   30. aug 2009 Tak for dit svar:)
  Det kan vi dog ikke gøre, da der i forvejen kun er 2 meter til loftet. Vi har ikke lyst til at ændre på gulvhøjden, så der bliver lavere til loft.


 • Casper P
  Casper P Tilmeldt:
  jun 2008

  Følger: 4 Følgere: 3 Emner: 3 Svar: 159
  #7   30. aug 2009 Micheal B. iflg bygnings reglamentet er det ulovligt og bruge flamingo som isolering hvis det ikke er kapslet inde f.eks under et beton gulv. da det danner giftige gasser hved brand som du ikke kan lugte men de tager livet fra en.

  Mvh Casper ,


 • J L
  J L Tilmeldt:
  nov 2008

  Følger: 2 Følgere: 1 Emner: 39 Svar: 122
  #8   30. aug 2009 Casper P
  Det var da dejligt du lige skrev det:)
  Kan du ellers svare på mit spørgsmål om dampspærre?


 • > Jubas <
  > Jubas < Tilmeldt:
  jun 2008

  Følger: 4 Følgere: 5 Boliger: 1 Emner: 109 Svar: 874
  #9   30. aug 2009 Altså dit kældergulv er ligesom alle andre gulve.
  Du må ikke bare lægge noget på, uden at have luft imellem til eventuel fugt.

  Ved godt, at 10cm lyder af meget, men så bliver der 190cm til loftet, er det ikke nok for jer, eller ? • J L
  J L Tilmeldt:
  nov 2008

  Følger: 2 Følgere: 1 Emner: 39 Svar: 122
  #10   30. aug 2009 Jubas
  Vi vil ikke have lavere til loft.

  Nogen herinde der kender til platonplader? Har nemlig fået at vide på et andet forum, at det kunne være en mulighed. Jeg er bare ikke helt sikker.


 • > Jubas <
  > Jubas < Tilmeldt:
  jun 2008

  Følger: 4 Følgere: 5 Boliger: 1 Emner: 109 Svar: 874
  #11   30. aug 2009 bliver noget biks og fusk ellers.

  Men jeres hovedepine.


 • elektrikeren
  elektrikeren Tilmeldt:
  jun 2008

  Følger: 2 Følgere: 1 Emner: 11 Svar: 642
  #12   30. aug 2009 Jeg kan kune se en mulighed udover den Jubas kom med.
  I skal banke det gamle gulv op og få det isoleret og evt lagt gulvvarme ned og så få støbt et nyt beton gulv.
  Mener selv at alt andet bliver "lappe løsninger"


 • > Jubas <
  > Jubas < Tilmeldt:
  jun 2008

  Følger: 4 Følgere: 5 Boliger: 1 Emner: 109 Svar: 874
  #13   30. aug 2009 årh tak... så er jeg ikke ene om den mening

 • J L
  J L Tilmeldt:
  nov 2008

  Følger: 2 Følgere: 1 Emner: 39 Svar: 122
  #14   30. aug 2009 Jeg er skam helt enig med jer, men sådan bliver det ikke. Hele vores hus er lavet præcis efter reglerne og med korrekte materialer. Men.. i kælderen bliver gulvet altså ikke banket op.

 • > Jubas <
  > Jubas < Tilmeldt:
  jun 2008

  Følger: 4 Følgere: 5 Boliger: 1 Emner: 109 Svar: 874
  #15   30. aug 2009 så må man gå på kompromis med højden.

 • René S
  René S Tilmeldt:
  feb 2009

  Følger: 1 Boliger: 1 Svar: 25
  #16   31. aug 2009 Mit bud vil være Isover eller rockwool plader. Jeg ved ikke lige med rockwool, men Isover har nogle meget stærke plader på 20 mm tykkelse. Det burde være nok til at tage den ubehagelige fodkulde. Problemet er dog at ingen isoleringsmaterialer kan holde til direkte belastning. Det gælder også flamingo, som så alligevel ikke må bruges i det her tilfælde.
  Hvis i vælger en 20 mm løsning med Isover, vil pladerne hurtigt blive ødelagt når i går på dem, så en løsning kunne være at ligge nogle gulvspånplader direkte ovenpå. Hvad dampspærre angår ved jeg ikke helt hvad loven siger med kælderbygninger. Vil dog sige at et kældergulv er i stor risici for fugt, og vil derfor mene at en dampspærre vil kunne give alvorlige problemer på sigt. Om det er lovligt eller ej, så er mit bud: Tagpap ud over hele kældergulvet. 20 mm Isover TFP plader ovenpå, og til sidst gulvspånplader.

  Vær velkommen til at be - eller afkræfte, om denne løsning i det hele taget er lovlig. Guldløsningen er selvfølgelig at brække gulvet op, og få det lavet rigtigt. Så kan man også få evt. fugtgener helt udraderet.


 • Frank G
  Frank G Tilmeldt:
  jul 2008

  Følger: 2 Følgere: 1 Boliger: 1 Emner: 7 Svar: 777
  #17   31. aug 2009 Uanset hvad du bruger som gulv i din kælder så får du problemer. Man kan ikke undgå fugt i en kælder og den eneste type gulv som du kan bruge, når du ikke har isoleret gulvet er klinker, men det bliver rummet ikke varmere af.
  Der er kun en løsning og det er at brække betonen op og isolere og så lægge nyt beton gulv, enten med eller uden varme (jeg ville vælge m/ varme)
  min påstand er at man ikke kan lægge gulvtæpper og trægulve i en kælder uden at få problemer. Der vil altid komme lidt fugt og dermed svamp og lign. især når der ikke er isoleret.

  (er det nu jeg skal spørge om det er lovligt at indrette kælderen til bolig?)

  MVH Frank


 • J L
  J L Tilmeldt:
  nov 2008

  Følger: 2 Følgere: 1 Emner: 39 Svar: 122
  #18   31. aug 2009 Tagpap? Er det ikke det samme som at bruge dampspærre?

  Vi har aldrig set nogen form for fugt i kælderen, og har boet her i snart 2 år. Der har tidligere været gulvtæppe på i værelserne, og de var helt tørre, da vi tog dem af. Der var ingen tegn på at gummilaget under gulvtæppet havde været udsat for fugt.

  Vi er derfor ikke så bekymrede for værelserne, der skal have gulvtæppe. Det er mere de to rum, hvor vi skal have klikgulv. Det kan jo hurtigt tage skade, hvis der kommer fugt/kuldebroer/kondens.


 • Linda.b.h .
  Linda.b.h . Tilmeldt:
  jun 2008

  Følger: 1 Følgere: 1 Emner: 25 Svar: 321
  #19   31. aug 2009 hvorfor ikke bare bide i det sure æble og rive det gulv op.. ??
  vi er selv ved at renovere og har selv lige fået isoleret gulvet og fået gulvvarme..
  det koster lidt men det bliver altså noget sjusk det andet og hvis i ikke følger de skrevne regler for i ikke penge fra forsikring hvis der kommer svamp osv.

  ved godt det er noget pis og et kæmpe arbejde (lavede selv beton) men det er det hele værd og hvorfor slække på kvalitetet "bare" fordi man vil være færdig ?

  men hvis i vil gøre som du siger, så ville jeg nok starte med at ringe og høre nogen der kunne fortælle reglerne.. det burde en anerkendt murer eller beton arbejder vel gøre.


 • J L
  J L Tilmeldt:
  nov 2008

  Følger: 2 Følgere: 1 Emner: 39 Svar: 122
  #20   31. aug 2009 Linda:

  Jamen det har ikke noget at gøre med, at vi ikke gider banke det gamle gulv op og støbe nyt. Husets sokkel går kun til kældergulvet. Hvis vi vil banke gulvet op, skal hele huset understøbes. Det er der ingen der kan anbefale at man gør. Det kan heller ikke svare sig økonomisk.

  Hvis det var fordi vi ikke gad eller fordi vi bare gerne vil være klamphuggere, havde vi nok heller ikke fjernet ALLE de gamle rør på vægge og loft i hele kælderen og støbt de nye ned i gulvet.

  Vi lægger dampspærre ovenpå betongulvet, isoleringsplader ovenpå og gulvtæppe/klikgulv tilsidst.

  Vi må gerne lægge dampspærre ovenpå betongulvet, da der hverken er isolering eller dampspærre under betongulvet. Vi spærer derfor ikke fugten inde, da den kan trække ned i sandet.


 • Frank G
  Frank G Tilmeldt:
  jul 2008

  Følger: 2 Følgere: 1 Boliger: 1 Emner: 7 Svar: 777
  #21   31. aug 2009 Hmm den med at fugten trækker nedaf køber jeg ikke, jeg vil mene at fugt trækker opad! Fugten bliver suget op nede fra. Men nu er det slet ikke sikkert at der er et problem med opstigende grundfugt og slet ikke hvis der er støbt helt nyt gulv, som det lyder til at I har gjort. Jeg vil dog mene at I skulle have lagt dampspærren UNDER betonen, så var I ovre det problem, men sket er sket og det er lidt sent at ændre på nu.
  Der er ikke andet for end at prøve med dampspærre under gulvet, det kan nok ikke gå helt galt, hvis I ellers holder øje med evt fugt undervejs.
  MVH Frank


 • J L
  J L Tilmeldt:
  nov 2008

  Følger: 2 Følgere: 1 Emner: 39 Svar: 122
  #22   1. sep 2009 Vi har ikke lagt helt nyt gulv.. kun alle de steder hvor rørerne er blevet gravet ned

 • Linda.b.h .
  Linda.b.h . Tilmeldt:
  jun 2008

  Følger: 1 Følgere: 1 Emner: 25 Svar: 321
  #23   1. sep 2009 hvem har sagt i gerne må gøre sådan.. i skal fadme passe på der ikke kommer svamp..
  så skal i nemlig banke det hele op.. og det er også ud af egen penge oung.. men håber da i for prof hjælp :: , så i ikke selv gør hva i mener der er bedst..


 • J L
  J L Tilmeldt:
  nov 2008

  Følger: 2 Følgere: 1 Emner: 39 Svar: 122
  #24   1. sep 2009 Det har vi fået at vide af en murer..

 • Bo S
  Bo S Tilmeldt:
  jun 2008

  Følger: 1 Svar: 25
  #25   1. sep 2009 Hej Jannie.

  Det er mig der også har svaret dig på det andet forum, og nu får det et opfølgende link.

  Det er på denne måde vi har løst vores problem med kældergulv og risiko for opstigende fugt: (link fjernet)


 • Bo S
  Bo S Tilmeldt:
  jun 2008

  Følger: 1 Svar: 25
  #26   1. sep 2009 Vi har dog kun laminatgulv, hvis du skal have gulvtæppe, så skal der nok være en stabil træplade under tæppet.

 • J L
  J L Tilmeldt:
  nov 2008

  Følger: 2 Følgere: 1 Emner: 39 Svar: 122
  #27   2. sep 2009 Bo S:
  Tak for linket:)
  Jeg havde selv fundet flere info om pladerne, men kom fra dem igen,
  Nu har vi valgt dampspærre og isoleringsplader.


 • John Z
  John Z Tilmeldt:
  jun 2008

  Følger: 1 Svar: 1
  #28   29. nov 2016 Hej vil høre hvordan det går med gulvet i klæder for vi står med det samme problem virker det med dampspær og de plader

Gå til toppen
Kommentér på:
"Isoleringsplader" til kældergulv

Diario de la marina ( January 8, 1959 )