PE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> Cartier kellot myyntiin Ilmoitusta ei l

Ilmoitusta ei l Cartier kellot myyntiin

gfnmjypl. Breitling hinta

Voihan pahus - ilmoitusta ei l
Replik Omega-Seamaster
sejler til mænd
donne di hublot
Zwitserse mechanische beweging replica horloges
Cartier ure replika

Rannekelloja

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Masi1000, 27.11.2005.

Jaa tämä sivu

Tweet

Laatutietoiset listauttivat kelloja

Tuesday, 16 September 2014 18:07

IMG_0193 Helsinkiläisessä vintage- ja erityisesti suuriin kelloihin erikoistuneessa Longitudi-kelloliikkeessä vietettiin keskiviikkona 10. syyskuuta kiintoisa ilta. Laatutietoisille harrastajille ja ammattilaisille tarkoitettu Foundry Helsinki järjesti tapahtuman, jonka teemana olivat tällä kertaa kellot.

Foundryn tavoitteena on saada useammasta tuoteryhmästä tietynlainen TOP 12 -lista yhteensä neljältä niin sanotulta kuraattorilta eli kyseisen aihepiirin tuntijalta.

Jokaiselta kuraattorilta pitäisi siis saaman kolme suositusta tehtäväksi annetusta hintaluokasta. Foundryn koko idea ja kellolistaukset ovat luettavissa englanniksi sivuilla www.foundry.fi klikkaamalla tästä .

Kellokuraattoreiksi olivat valikoituneet seuraavat henkilöt:

1. Kolme kiinnostavaa entry level -kelloa: Joonas Kokko, FB Kelloharrastajat -sivuston perustaja-moderaattori.
2. Kolme kiinnostavaa vintage-kelloa: Vesa Hyvärinen, Longitudi Oy:n omistaja-kelloseppä.
3. Kolme kiinnostavaa tyylitietoisen miehen kelloa: Erkan Fere, Left Shoe Companyn toimitusjohtaja.
4. Kolme kiinnostavaa high end -kelloa: Joona Vuorenpää, “Kellomies”, Kelloseppäliiton puheenjohtaja.

Seuraavassa omat perusteluni valinnoilleni, yhtenä kriteerinä se, että kyse on vuoden 2014 uutuudesta ja se, että kukin kello edustaa high endin erilaisia hintaluokkia. Muut kiintoisat listaukset ovat englanniksi luettavissa mainitulta Foundryn sivustolta.

1 cartierdiver . Calibre de Cartier Diver

Niin sanotuksi high endin “entry level” -kelloksi tänä vuonna julkistetuista uutuuksista valitsin ”Calibre de Cartier Diverin”.

Cartier on klassisimpia ja arvostetuimpia aitoja luksusmerkkejä, joka on valmistanut ja valmistuttanut niin koruja kuin kellojakin raharikkaille 1800-luvun lopulta alkaen.

Upeasta historiastaan ja brändistään huolimatta Cartierin kellot eivät aina teknisesti ole olleet niitä pätevimpiä, sillä niitä valmistaneet tahot ovat vaihtuneet kuten kelloissa käytetyt koneistotkin ilman, että merkin fokus olisi riittävästi kohdistunut kellojen laatuun. Nykyisin asiat ovat onneksi toisin ja Cartier hallitsee itse omaa kellonvalmistustaan Sveitsissä.

Miesten ja naisten korukellovalmistaja Cartier kohautti alkuvuodesta kelloalaa seuraavia asiantuntijoita ensimmäisellä ammattilaiskriteerit täyttävällä sukeltajankellollaan.

Harva yhdistää Cartierin sporttikelloihin, sukeltajanmalleista puhumattakaan. Klassinen Cartierin design on nyt taitavasti yhdistetty viimeisimpään tekniikkaan, valmistajan omaan manufacture-koneistoon. Ennen kaikkea se täyttää harvinaisella tavalla kansainvälisen ammattisukeltajankelloilta vaadittavan ISO 6425 -standardin. Moni tunnetumpikaan sukeltajankellovalmistaja ei moista kriteeriä täytä.

Standardin täytettyään kellossa saa myös virallisesti käyttää tekstiä ”Diver”. Vaatimukset liittyvät mm. kellonajan näkymiseen (ns. lume) vesiolosuhteissa, kellonkuoren 300 metrin vesisuojaukseen, lämpötilaerojen sietoon, kellonkehän oikeaoppiseen toimintaan ja niin edelleen. Jokainen myyntiin tuleva Calibre de Cartier Diver on läpäissyt tiukat testit.

1904 MC -inhousekoneistolla ja kumirannekkeella varustetun joko teräksisen tai punakultaisen Calibre de Cartier Diverin hinnoittelu tekee siitä mielestäni yhden parhaista ja mielenkiintoisimmista ostoksista hintaluokassaan. Teräksisen hinta asettuu Suomessa 6 000 euron tuntumaan, mitä voi pitää merkin yli satavuotisen arvostuksen ja nykyiset laatukriteerit tuntien melkoisen hämmästyttävänä.

Hublot_SOBB_goldceramic_560 2. Hublot “Spirit of Big Bang”

1980-luvulla synnytetty silloisen jetsetin ökykellomerkki Hublot elää merkkinä tällä hetkellä vahvaa nousukautta. Erityisesti Sveitsistä kantautuu viestejä, miten paikalliset ovat vaihtaneet hieman tunnetummat luksuskellonsa Hublotiin, joka komeilee yhä useammassa ranteessa.

”Syyllisiksi” tähän voi muun muassa nimetä merkin kartalle 2000-luvulla nostaneen kellomoguli Jean-Claude Biverin sekä nyttemmin Hublotin omistaman LVMH-luksuskonsernin mittavien panostuksien. Hublot on ehdottomasti seurattavan arvoinen ja vahvasti nouseva luksuskellomerkki.

Mallivalintani Hublotin Big Bang -sarjasta osuu tänä vuonna esiteltyyn ”Spirit of Big Bangiin” paristakin syystä.

Big Bang -linjaan kuuluu nyt myös niin sanottu tonneau-muoto ja järkevän koneistovalinnan ansiosta hinta ei high endiä tavoittelevalle ole välttämättä vielä liian korkea.

Spirit of Big Bangissa on Zenithin kehittämä (Zenith kuuluu samaan LVMH-konserniin) El Primero -kronografikoneisto. Joku kelloentusiasti voisi pitää moista mielenkiinnottomana ratkaisuna ja jopa pyhäinhäväistyksenä. Onhan Hublotilla chronoihin oma Unico-inhouse-konseistonsakin.

Itse en vierasta lainkaan sitä, että kulttiaseman saavuttanut El Primero -koneisto on vuosikymmenten mittaan nähty Zenithin lisäksi sellaistenkin merkkien sisuksissa kuin Rolex (Daytona), Ebel ja sittemmin TAG Heuer. Tämä jo vuonna 1969 esitelty harvinaisen nopeakäyntinen laitos (36 000 värähdystä tunnissa, kun tyypillisin taajuus on 28 800) löytyy nyt siis myös herkullisen Hublot-brändin mallistosta. Lisäperusteluna koneistovalinnalle voi esittää, että läheskään kaikki varsinkaan pienempien valmistajien omat monimutkaiset inhouse-koneistot eivät täytä kohtuullisiakaan luotettavuusvaatimuksia suhteessa usein käsittämättömän korkeaan hintaansa.

Hublot Spirit of Big Bangia löytyy eri kuorimateriaalein ja rannekkein. Kultaa, titaania ja keraameja ei ole materiaaleissa säästelty. Hinta alkaen -malli  vaihtaa omistajaa noin 20 000 eurolla.

Kari_Voutilainen_Tourbillion-6-dial 3. Voutilainen Tourbillon-6

Sveitsissä neljännesvuosisadan asunut ja työskennellyt kelloseppämestari Kari Voutilainen kuuluu ilman sinivalkoisia silmälasejakin maailman independent-valmistajien eliittiin.

Kansainvälisten kellojournalistien ja -asiantuntijoiden mukaan hän kuuluu sanojasta riippuen TOP 3 – tai TOP 5 –sarjaan koko maailmassa. Ongelmallisempaa onkin sitten nimetä ne kaksi tai neljä muuta vastaavantasoista mestaria maailmassa.

Itse en pysty vaivattomasti Karin ”kilpailijoita” nimeämään, koska suurin osa todella kovista nimistä on yleensä erikoistunut jonkin tietyn ongelman tai monimutkaisen toiminnon ratkaisuun kellonvalmistuksessa. Mutta vain äärimmäisen harva hallitsee koko kellonvalmistuksen alusta loppuun, kokonaisen koneiston kehittämisestä ja valmistamisesta puhumattakaan.

Voutilaisen tuorein eli tänä vuonna julkistettu luomus, kuusi kappaletta valmistettava Tourbillon-6, kuvastaa hienosti valmistajan uusinta ja kunnianhimoisinta askelta. Voutilainen on nyt yhdistänyt itse kehittämäänsä ja valmistamaansa Vingt-8-koneistoon tourbillonin, jossa käyntilaite pyörii ympäri tasaten maan painovoimasta ja käden liikkeistä aiheutuvia kellon tarkkuutta heikentäviä voimia. Muutama vuosi sitten esitelty Vingt-koneisto puolestaan on ensimmäinen koneisto, jossa kaksi käyntiratasta antaa suoran iskun liipottimelle. Ensimmäisen kaupallisen tourbillon-rannekellonsa Voutilainen esitteli 2012.

Suomen Kelloseppäkoulusta valmistunut ja useissa sveitsiläisissä huippuateljeissa pätevöitynyt kelloseppämestari on toiminut itsenäisenä kellonvalmistajana Môtiersin kylässä Sveitsissä vuodesta 2002. Ateljeessaan hänellä on kaikkiaan parikymmentä työntekijää. Yksi heistä on esimerkiksi erikoistunut pelkästään kellon kuoriin ja tauluihin tehtäviin kaiverruksiin.

Voutilaisen uutuusmalli oli valintanani itsestään selvä myös ”best buy” -kriteerein. Tämä yksi valitsemani kello on myös kolmesta tarjokkaastani kirkkaimmin niin sanottuun haute horlogerieen kuuluva taideteos. Pitkät jonotusajat ja valmistajan vankistuva arvostus maailmalla ovat johtaneet tilanteeseen, jossa uuden Voutilaisen hankkija on voinut kellon eteenpäin myydessään tehdä välittömän 20 prosentin voiton. Viime vuonna Kari Voutilainen voitti V-8R-mallillaan parhaan miestenkellon palkinnon arvostetussa kellonvalmistajien kilpailussa Genevessä. Palkinto oli Voutilaiselle jo toinen.

Joona Vuorenpää

IMG_0138

 

 

 

 

 

 

IMG_0156   Tunnelma kohdillaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_0233   Joonas Kokko kertoo omasta listauksestaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_0218   Ja Longitudin isäntä Vesa Hyvärinen (vas.) omastaan.

 

 

 

 

 

 

IMG_0148   Himoittuja vintage-Omegoita.

 

 

 

 

 

 

IMG_0184   Tyyliin sopivaa tarjoilua.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_0162   Siivo sepän työhuone.

 

 

 

 

 

 

IMG_0166   Makupaloja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_0194

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_0192   Vanhin kalusto 1600-luvulta.

  Узнать цены и сделать заказ видеорегистратора для автомобиля вы можете в нашем интернет-магазине. Мы предлагаем вам получить заказ лично в одном из пунктов выдачи в Санкт-Петербурге или оформить доставку. автозапуск tomahawk фото ?тут В статье будут описаны основные достоинства модели, а так же приведены отзывы пользователей о видеорегистраторе CARCAM P5000.

#call_to_action h4{padding:0px 5px;}

Kommentit

Uffe 17-09-2014, 17:46

Kiitos asiantuntevista lausunnoista, sait Cartierin kuullostamaan edulliselta