PE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> longines ser på menn Elin Ser på Verden: Herrenes tale ezbwwldb

Elin Ser på Verden: Herrenes tale longines ser på menn

Elin Ser på Verden

fredag, desember 26

Herrenes tale

Ja, da var tiden inne for å kaste glans over våre eminente herremenn! Denne oppgaven er alltids like spennende å få fordi jeg kunne sikkert snakket om dere i timesvis.. men dessverre har jeg bare ca 5 minutter på meg til å fremstille dere på en så ironisk og treffende måte at dere tror dere er fremstilt som guds gave til kvinnen. Dere menn er noe kjekke greier! Dere utfyller oss kvinner der vi ofte kommer til kort.. Ting som har med bil, data og tunge løft å gjøre har dere generelt ofte mer greie på enn det vi kvinner har, og det utnytter vi med glede.. ehm.. sette stor pris på mener jeg! Vi setter også stor pris på deres selskap og at dere tar frem det beste i dere og er gentlemen i dress på juleballet i her Råde. Vi jenter starter tidlig å lage seg en illusjon om hva som er drømmemannen. Rallyløpet på livets landevei for å finne den rette er ikke easy-easy, but- but

Menn, hva er så det? ting sagt om menn:
*Menn er som fyrstikker, de tenner lett, og så mister de hodet.
*Gi en mann frie hender og du har dem over hele deg.

Menn er ofte kjekke, sjarmerende, livlige.. og uforståelige!! De tenker gjerne minst 1 måned senere enn kvinner og har det med å overraske oss når vi minst aner det! Jeg benytter anledningen til å generalisere litt. Menn vet best, de er sterkest og tøffest og skal stadig overgå hverandre. De snakker høyt om ting og vet alltid bedre enn kvinnen selv om ting de i utgangspunktet er enige. Prøver du å snakke med menn om noe de ikke vet noe om eller ikke har interesse av så bytter de tema.. eventuelt stirrer på puppene dine til du selv blir helt satt ut. Styrke skal de også vise. Dette gjøres gjerne med slåssing. Mange innleder slåsskamper med ukjente som bare tittet litt hardt på dem utenfor festlokalet, mens andre menn ikke er ferdige med å vise sin styrke før de har slått samtlige mannlige festdeltakere i håndbak. Fysisk kamp ligger i menns natur fra urtiden. I sosiologisk perspektiv sies det at I gamle stammesamfunn skulle menn slåss. Mannsoverskuddet forsvant på den måten. Det er begrenset hvor mange som kan brukes til jordbruk, jakt og avl. I dagens samfunn er det ikke lenger slik, det fødes flere kvinner enn menn på verdensbasis og det er jobber til de fleste så at dere ikke tar livet av hverandre når dere slåss nå til dags er til kvinnens fordel.


Som taler av herrenes tale i dag kommer jeg ikke utenom å sammenlikne dere menn med noe, og når jeg satt og skulle komponere denne talen slo det meg at menn faktisk er mye lik en tale. Dere er underholdende! Enkelte husker du og andre glemmer du. Noen av dere er korte andre er lenger. Ingen tale er lik med mindre man bruker den samme om igjen, det samme gjelder da også menn! Både menn og taler kan være følelsemessige, romantiske, vulgære, morsomme og sørgelige. Og begge deler bør ha et visst innhold for at man skal gidde å lytte, og å forstå talere som snakker et annet språk enn deg er fryktelig vanskelig! For å speile mennene på en enda tydeligere måte i denne talen kan man ikke komme utenom sex.


Menns seksuelle forholt til kvinner kan i høyeste grad speiles i komposisjonen til deres Herrenes tale. Det skal være en innledning, innholdet mellom begynnelse og slutt kan variere i stor grad og i slutten av talen skal man hylle mannen, eller mannen skal i det minste fremstilles på en slik måte at mannen ikke sutrer på slutten, mens kvinnen har anledning til å lese mellom linjene. Innledningen kan enten være rett på sak eller bygge opp til noe spennende. Det er selvfølgelig også mulighet til å hoppe over hele innledningen men de som vet å sette pris på hvordan noe skal gjennomføres på riktig vis vil se tilbake på det hele med en stor skuffelse. Når det kommer til innholdet mellom innledning og avslutning kan dette som tidligere nevnt variere veldig. Det er ikke fastsatt noen tidsnormer for hvor lenge dette partiet skal vare men for at det skal ha plass for enkelte høydepunkter bør det overskride 2 minutter, og et innslag på over 30 minutter står i fare for å bli litt kjedelig dersom den ikke inneholder mye variasjon da.. kreativitet er alltid et pluss(!) Avslutningen bruker man gjerne til å være litt søte og koselige for ikke å ødelegge stemningen … og i dette momentet er positiv omtale om mannen så å si obligatorisk. Helt til slutt er det på tide å kaste inn håndkleet..


Det er med taler som det er med sex.. det er mange feller man kan falle i. Det er viktig å tilpasse talen til de man skal tale for, tempo og lydnivå må tilpasses anledningen, og den største tabben de fleste nybegynnere bommer på er at det går for fort(!) Man kan også risikere og aldri komme til poenget. Og for all del, dersom man sovner under en tale.. bør man revurdere presentasjonsteknikken. Er talen dårlig blir man neppe bedt om å holde en ny, og jo flere taler man holder ho tryggere blir man på det man driver med!


Kjære herrer! Dere er faktisk noe de fleste kvinner ikke kunne tenke seg å leve uten. Dere er det vi jenter drømmer om fra vi er små, og gjennom hele livet er dere med på å fylle våre liv med både lykke, glede og frustrasjoner. Når dere sårer oss sier vi ofte at vi aldri skal ha noe mer med menn å gjøre, men det går som regel over! De gode stundene vi ofte har sammen med dere er verdt alle frustrasjonene. Så … nå gjenstår det vel bare for meg å kaste inn håndkleet!


Jenter, la oss reise oss og heve glassene for gutta vi er så glade i!

Skål!

2 kommentarer:

STRANGER sa...

Haha, herlig:)

Elin Marie Johannessen sa...

ja, ikke sant! Denne talen var morsom å holde den! ;)

Nyere innlegg Eldre innlegg Start

longines ser på menn

preço de relógio em india
kopi dyre klokker
Cartier kellot
relojes hombres

Jobcentrene: IGU'en får flygtninge ind på arbejdsmarkedet

Integrationsgrunduddannelsen bliver en succes. Sådan lyder det fra landets jobcenterchefer, der dog mener, at ordningen skal have mere tid, før den slår igennem.

Landets jobcentre tager positivt imod Integrationsgrunduddanelsen, også kaldet IGU-ordningen. Det gælder specielt, når jobcentrene ser på ordningens langsigtede perspektiver. Det viser en rundspørge blandt landets jobcenterchefer, foretaget af Agenda.

Integrationsgrunduddannelsen er en del af trepartsaftalen fra 2016, som skal få flere flygtninge ind på arbejdsmarkedet ved at kombinere uddannelse med forløb på virksomheder. 

Næsten tre ud af fire jobcenterchefer har svaret, at IGU’en bliver et ”væsentligt instrument” i jobcentrenes beskæftigelsesrettede indsats inden for ét år.

En af de jobcenterchefer, som er positivt stemt overfor ordningen, er Per Bech Grønning, jobcenterchef i Lolland Kommune.

”Jeg tror, at IGU-ordningen bliver rigtig god til at få flygtninge ind på arbejdsmarkedet. Der er en gruppe mennesker, som gerne vil i arbejde, men mangler nogle kvalifikationer, som for eksempel det sproglige. Til den gruppe er IGU’en rigtig god,” siger Per Bech Grønning.  

Han mener, at ordningens fordel er, at flygtningene kommer ud på den enkelte arbejdsplads på lige fod med de andre medarbejdere. Sammenholdet, som det skaber, vil ifølge Per Bech Grønning sikre mange IGU-flygtninge en god mulighed for at blive fast tilknyttet virksomhederne.

”At være en del af teamet i virksomheden er vigtigt. Jeg tror, at mange IGU forløb kan gå over i for eksempel en voksenlærlingeuddannelse,” uddyber Per Bech Grønning.

Flygtninge føler sig som en del af arbejdsmarkedet
Selvom IGU-ordningen er rekativt ny, svarer et flertal af landets jobcentre, at ordningen har en vigtig plads i beskæftigelsesindsatsen.

”Jeg synes, at det er en god ordning for både flygtninge og arbejdsgivere. Og det er et godt redskab for os i jobcentret,” siger Jannie Knudsen, som er arbejdsmarkedschef i Jammerbugt Kommune.

Jannie Knudsen er overbevist om, at ordningen bliver helt central, når det gælder om at integrere flygtninge på det danske arbejdsmarked. Dermed er Jannie Knudsen endnu mere positiv overfor ordningen end mange af sine kollegaer.

”Løntilskud og virksomhedspraktik er gode ordninger, der virker bedst for nogle flygtninge. Men vi kan se, at IGU’en rykker rigtig meget, fordi flygtninge i større grad føler sig som en del af arbejdsmarkedet,” uddyber Jannie Knudsen.

Administrationsbyrde for virksomhederne kan bremse IGU’en
I den anden ende af skalaen tror 21 procent af jobcentercheferne, at IGU’en kun i lav grad vil hjælpe flygtninge ind på arbejdsmarkedet. Ingen jobcenterchefer tror, at IGU’en ingen betydning vil få.

En af de chefer, som er skeptisk overfor IGU-ordningen, er Erik Holck Hansen, Chef for Integration i Norddjurs Kommune. Han frygter, at mindre virksomheder får svært ved at oprette IGU-forløb.

”Der er for mange administrative opgaver i IGU’en, som virksomhederne skal tage sig af. Hele forløbet med uddannelse, som skal planlægges for den enkelte flygtning, udelukker nogle mindre virksomheder fra ordningen,” siger Erik Holck Hansen.

Ifølge Erik Holck Hansen kan IGU’en dog stadig blive en succes, hvis der ændres i modellen.

”Ordningen er sådan set fornuftig, men der skal findes nogle løsninger, så den ikke er så administrationstung. Vi har forsøgt at lave papirarbejdet for virksomhederne, men kan desværre ikke afsætte ressourcerne til det i jobcentret, hvor gerne vi end vil” siger Erik Holck Hansen.

IGU’en kan slå igennem nationalt
På Lolland har IGU’en været en succes, hvis man spørger Jobcenterchef Per Bech Grønning. Han mener, at dialog med virksomhederne i kommunen er afgørende.

”IGU’en er slået igennem hos os, fordi vi er i dialog med virksomhederne om IGU’en. Vi har lavet en rekrutteringsenhed og svarer hurtigt, når virksomhederne henvender sig. Samtidig går vi op i at være der for virksomhederne, når de mangler arbejdskraft. Det er den tilgang, som gør, at virksomhederne tager godt imod IGU’en,” siger Per Bech Grønning, som mener, at der på landsplan er et stort potentiale for IGU’en.

”Hvorfor skulle vores gode erfaringer ikke kunne fungere på landsplan? Der kan være forskel på kommunerne og arbejdsmarkedet, så det tager længere tid andre steder. Men jeg synes, at vi langsomt er på vej,” slutter Per Bech Grønning. 

Download artiklen


Bebisen ser föräldrarna pussas – men titta nu på hennes urgulliga reaktion

Att inte känna sig tillräckligt älskad kan ta kål på vem som helst – och den här avundsjuka bebisen blir verkligen helt förkrossad.

När bebisen Ella får en puss av mamma och pappa är livet riktigt bra.

Men vänta bara tills hon får se att hennes föräldrar kysser varandra.

Den lilla bebisen Ella skulle få rejält med kärlek från sina föräldrar. Med två kyssar på sina kinder ser hon ut som världens gladaste bebis.

Men snart ska lyckan vändas till avundsjuka.

Bildkälla: Youtube / Matt Hanneken

Mamma och pappa böjer sig fram och kysser varandra. Men när Ella ser vad hennes föräldrar gör blir hon bestört.

Bildkälla: Youtube / Matt Henneken

Med ett tvärt ansiktsuttryck börjar hon gråta och skickar en syrlig blick mot sin pappa. ”Hur kan mina föräldrar kyssa varandra men inte mig?”

Bildkälla: Youtube / Matt Henneken

Det här är så himla gulligt. Ella är nog den sötaste bebisen jag någonsin har sett och man kan inte annat än älska hennes avundsjuka när föräldrarna kysser varandra. Men av videon att tala så förstår man att föräldrarna nog kommer pussa på sin dotter betydligt mer i fortsättningen.

Se bebisen Ellas förtjusande reaktion i videon nedan.

Känner du någon som bara måste se Ellas fantastiska ansiktsuttryck? Dela gärna artikeln med dina vänner på Facebook!

 
 

Läs mer om...

avundsjuka gråtande bebis kyssar småbarnsföräldrar

Senaste

  • Försvunnen flicka från Jönköping hittades av busschaufför – nu hyllas han som en hjälte
  • Fiskarna ser björnungen klösa sig fast i båten – tittar till höger och inser att de inte är ensamma
  • Skolan är vansinnig på flicka som slagit annan elev – vad mamman svarar chockar alla
  • Idrottsstjärnan kliver in och frågar efter gammal hund som ingen vill ha – titta nu vilka som kommer ut
  • Bara 5 procent hittar djuret i bilden på under 30 sek – klarar du utmaningen?