PE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> omega hastighed SMC ATV mini 50 cc - sikreste Mini ATV for 3-8 år børn - Rødkilde ATV dcmpoxef

SMC ATV mini 50 cc - sikreste Mini ATV for 3-8 år børn - Rødkilde ATV omega hastighed

SMC ATV mini 50 cc


Samling: Børne ATV, SMC ATV


  • Anmeldelser
  • Specifikationer

 

Motor

2- takts - med automatisk blanding af olie. Hæld blot benzin på og den blander selv. Motoren er blæserkølet, så den altid er kølet korrekt ned og sikrer dig lang levetid. Motoren har elstart og automatchoker. Ca. 1.5 hk (4 HK unden begrænsning)

Volumen

50 cc

Transmission

CVT gearkasse (Automatgear). Tryk på gashåndtaget og maskinen kører.

Hastighed

Kan drosles trinløst mellem ca 5 og 15 km i timen. Skal der bruges mere kraft, til lidt ældre kørere kan vi på ca 1 time fjerne begrænsninger i motoren så den kan køre omkring 35 km/time. Så kan man “vokse” med maskinen. Begrænsningen består i  en forsnævring i udstødnings afgang/indgangsporten og der sidder en ring i karburatoren ovenover  gasspjældet, så det ikke kan gå i top. Fjern disse og den bliver betydelig kvikkere.

Bremser

Indkapslede tromlebremser med minimalt vedligehold

Bremsegreb

Små håndtag designet til børn, som gør at de kan få ordentlig fat

Tankvolumen

большие мужские часы для мужчин>2 liter. Kører på alm blyfri benzin. Blander selv totakt olie i (tank under sæde)

Tørvægt

58 kg.

Dimensioner

LxBxH 110x64x61 cm

Har du børn på 3-8 år, som gerne vil køre ATV? Så er SMC Mini 50 ATV den sikreste Mini ATV på markedet i dag. Og du skal ikke skrue i den hele tiden.

Ja, du kan sagtens få en Mini ATV til det halve. Men ud over at være farlig, kan en billig ATV hurtig blive dyr i reparationer og tid. Sikkerhed er alfa og omega, når du skal have små børn på ATV. Her er nogle af fordelene ved en SMC 50 Mini

  • Alle varme motordele er skærmet af, så små fingre ikke kan brænde sig
  • Der er store, brede skærme, der går helt ud, så man ikke kan få fødder og ben i klemme
  • Der er en solid “kofanger” foran, den tager de værste stød
  • Kædetrækket er beskyttet mod nysgerrige fingre
  • Den er droslet helt ned til 10-15 km i timen (stilles let med en skrue). Droslingen kan fjernes.
  • Er der en kollision på vej, kan Mor eller Far stoppe ATVen trådløst med Fjernbetjening
  • Der er to stk dødemandskontakter, en der kan bindes omkring håndled

Der føres fuldt reservedelslager til SMC Mini 50 i Danmark. Normalt har vi den i blå og hvid. Vi har solgt modellen siden 2005, og den er afprøvet og testet af masser af kunder. NB: Vi markedsfører kun SMC 50 og 100.

Vil du se hvad en SMC ATV egentlig kan holde til, så kig på video'en nederst på siden.

  Billede 1: SMC Buzz Mini 50.

  Billede 2: SMC Buzz Mini 50. Bemærk de store skærme og afskærmning.

 Billede 3: SMC Buzz Mini 50 har et bredt trinbrædt, der er sikkert at stige op på.

Billede 4: Frontgitter beskytter ATV mod påkørsler

Billede 5: Bemærk den tykke bagaksel, der holder. (Det er ikke en selvfølge) Både bremser og kædetræk er kapslet ind.

Billede 6: SMC Buzz Mini 50 startes ved at trykke bremsen ind og trykke på den gule elstartknap. Herefter kører den så snart man giver gas på gashåndtaget til højre. Det kan selv helt små børn finde ud af hurtigt. Til venstre ses også dødemandslåsen, der kan tages om håndledet. Der påfyldes almindelig benzin på tanken, som selv blander olien op.

Billede 7: På skruen her kan du trinløst indstille max hastighed på SMC Buzz Mini 50.

Billede 8: Den røde knap er til sluk af motoren. Bemærk det lille bremsehåndtag, som er tilpasset små hænder.

Billede 9: Parat til race på SMC Buzz Mini 50. Husk hjelm, sikkerhedsbrynje og sikkerhedsflag.

Billede 10: Sædehøjden passer til børn helt ned til 3 år, som JC her på billedet. Forneden kan du se hvad den samme dreng kan, 10 år senere. 

Video 1: Alt på denne video er sjovt og uforsvarligt med mindre man har 10 års erfaring i ATV kørsel. Du bør heller ikke skubbe dine børn af ATVen mens de kører. Videoen er lavet for at vise, at en SMC 50 kan holde til lidt mere end andre ATV.

 Relaterede produkter


omega hastighed

store ure til mænd
omega speedmaster wide arrow
faux rolex à vendre
كارتييه، تانك

Betastråling – Fysikleksikon - Niels Bohr Institutet - Københavns Universitet

Fysikleksikon
☰ Menu
Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Fysikleksikon > B > Betastråling

14. marts 2002

Betastråling

Grundbeskrivelse

β-stråling er en af tre typer af radioaktiv stråling, vi normalt ser i naturen omkring os: α-stråling, β-stråling og γ-stråling.

Både tunge og relativt lette grundstoffer kan henfalde til et andet grundstof ved at udsende en β-partikel, hvilket kan ske på to måder. Atomer består af en kerne af protoner og neutroner med en sky af elektroner rundt om, som det er beskrevet i Bohrs atommodel.

Ved et betahenfald af radioaktivt cæsium-137 (\(^{137}_{55}\)Cs))udsendes der en elektron og en antineutrino. Det sker ikke direkte, men starter med en omdannelse inde i en af atomkernens neutroner (vist som blå), som består af en up-kvark og to down-kvarker. Den ene down-kvark bliver til en up-kvark og udsender en W-partikel. Herved omdannes neutronen til en proton (vist som rød). Det er W-partiklen, der udenfor kernen deler sig i en elektron og en antineutrino. I kernen er der nu en neutron mindre og en proton mere, så der er dannet et nyt grundstof, barium-137  (\(^{137}_{56}\)Ba) med samme masse men med én højere kerneladning.

Første måde det kan ske på er, at en neutron bliver omdannet til en proton, ved udsendelse af en elektron. Den anden måde er ved, at en proton bliver omdannet til en neutron ved udsendelse af en positron (også kaldet antielektron).

β-stråling er altså elektroner eller positroner udsendt fra atomkerner med høj hastighed. Cæsium-137 er et eksempel på et grundstof, der udsender betastråling. Ved at udsende en elektron bliver Cæsium-137 til Barium-137. Antallet af kernepartikler, 137, er det samme, da en neutron er blevet omdannet til en protron, der stadig tæller med i det samlede antal af kernepartikler.

β-partiklen bliver udsendt med energier, der kan give den hastigheder op mod lysets hastighed, og partiklen bevæger sig typisk 10 gange så langt som en α-partikel. Det giver en rækkevidde for β-stråling i luft på op til tre meter, mens det kan stoppes helt af nogle få millimeter metal.

β-stråling kan godt være farlig selv uden for kroppen, selvom strålingen normalt kun bevæger sig et par millimeter ind i kroppen.

Uddybende beskrivelse

Betahenfald opstår, når en atomkerne ændres af et henfald via den svage kernekraft. Der er to forskellige processer som begge til dagligt kaldes betastråling, \(\beta^-\) og \(\beta^+\)-henfald.
\[n \rightarrow p + e^- + \bar \nu_e  \mathrm{(betapartiklerne~er~elektroner~}  e^- \mathrm{,~såkaldte~} \beta^- \mathrm{-partikler)} \] \[p \rightarrow n + e^+ + \nu_e   \mathrm{(betapartiklerne~er~positroner}  e^+ \mathrm{,~såkaldte~}\beta⁺\mathrm{-partikler)} \] Herudover betegner n en neutron, p en proton, \(\nu_e\) en neutrino og \(\bar \nu_e\) en antineutrino, dens antipartikel. Hvorvidt en kerne vil undergå \(\beta^+\) eller \(\beta^-\)-henfald, afhænger af, hvad der er mest favorabelt ud fra et energimæssigt synspunkt. Da en neutron er lidt tungere end en proton og positronen også har energi og masse, vil det kræve, at der bliver tilført energi for at en proton henfalder via et \(\beta^+\)-henfald.

Grundstoffet Cæsium er stabilt med 133 nukleoner - protoner og neutroner - i kernen, mens Cæsium-137 ikke er stabil. Da Cæsium-137 er i en højere energitilstand vil den henfalde til en kerne, der har lavere effektiv (målt) masse. I tilfældet med Barium-137 er bindingsenergien lidt mindre end bindingsenergien for Cæsium-137.

Et \(\beta\)-henfald vil altid være til en kerne med lavere masse, da energibevarelse skal gælde.

Studiet af betahenfald var med til at lede fysikere på sporet af opdagelsen af de partikler, der kaldes neutrinoer, da man ellers ikke kunne forklare processen i henfaldet. Neutrinoer havde ikke tidligere været observeret, da de kun vekselvirker svagt med andet stof. Faktisk er sandsynligheden for at de vekselvirker med et stof så lille, at der er milliarder af neutrinoer fra Solen og rummet, der flyver gennem ens tommelfingernegl per sekund uden at en eneste vekselvirker med kroppen.

\(\beta^+\) henfaldet er interessant, da det er en naturlig kilde til antipartikler. Positronerne overlever dog ikke længe, da de vil vekselvirke med det stof, de støder ind i, og fx annihilere med en elektron og blive til stråling, som det er beskrevet under emnet antipartikler.

Ask Emil Løvschall-Jensen

Micro SD Kort (32 GB) Hukommelseskort - Class 10