PE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> omega speedmaster donkere kant van de maan Eén kant van door Hubble waargenomen exoplaneet WASP-12b blijkt pikzwart te zijn aipdfufz

Eén kant van door Hubble waargenomen exoplaneet WASP-12b blijkt pikzwart te zijn omega speedmaster donkere kant van de maan

Eén kant van door Hubble waargenomen exoplaneet WASP-12b blijkt pikzwart te zijn

Impressie van WASP-12b en z’n moederster.

De exoplaneet WASP-12b, draaiend om de op de zon lijkende ster WASP-12A, 1400 lichtjaar van ons vandaan, blijkt één kant te hebben die bijna geen licht reflecteert en die pikzwart is. De planeet werd al in 2008 ontdekt en is sindsdien één van de meest bestudeerde exoplaneten. Sterrenkundigen van de McGill University in Canada en de University of Exeter in Engeland keken vorig jaar oktober met de Space Telescope Imaging Spectrograph (STIS) van Hubble naar de ster en z’n planeet, op het moment dat de planeet vanaf de aarde gezien achter z’n ster langs schoof, toen ‘ie vol door z’n ster werd beschenen. Uit die waarnemingen kon men afleiden dat WASP-12b een zeer laag albedo heeft, da’s het reflecterend vermogen van z’n oppervlakte. Dat albedo blijkt slechts 0,064 te zijn, dat wil zeggen dat hooguit 6,4 procent van het ontvangen licht wordt weerkaatst. Dat is twee keer minder reflecterend dan onze maan, wiens albedo 0,12 is. Het albedo van de aarde is gemiddeld 0,37. Men denkt dat de door Hubble waargenomen zijde van WASP-12b, die vanwege getijdewerking altijd naar de ster toe gekeerd is, pikzwart is – nog donkerder dan asfalt. De oorzaak hiervan is de korte afstand tussen ster en planeet. De temperatuur aan het oppervlak van de ‘zonzijde’ van WASP-12b is maar liefst 2600 graden celcius. Wolken die licht zouden kunnen reflecteren kunnen door die temperatuur gewoon niet bestaan en waterstof moleculen breken af in atomair waterstof, waardoor de planeet z’n atmosfeer meer lijkt op de atmosfeer van een ster met een lichte massa dan op een planetaire atmosfeer. Hier het vakartikel van de sterrenkundigen over de pikzwarte planeet WASP-12b. Bron: Hubble.

Reacties

 1. NicoW zegt:

  Er staat dat 0,064 twee keer zoveel is als 0,012. Moet dat dan niet 0,0064 zijn??

  Beantwoorden
  • Olaf van KootenOlaf van Kooten zegt:

   Nee, de 0,064 klopt, de 0,012 moest 0,12 zijn. Het is inmiddels verbeterd.

   Beantwoorden

Laat wat van je horen Reactie annuleren


omega konstellasjon se pris
damer omega klokker
breitling seawolf
speedmaster professionnel

replica Patek Philippe watches,rolex replica

horloges Rolex Day Date

horloges Rolex Day Date

horloges Zwitsers Rolex

horloges Zwitsers Rolex

2017年8月7日星期一

HANDS-ON: Drie kleuren Piaget - de 60ste verjaardag Altiplano in blauw, groen en grijs

Dit jaar viert Piaget 60 jaar van de baanbrekende Altiplano. Uitgebracht in 1957, was het originele model het perfecte voertuig voor de revolutionaire 2mm dunne 9P, die de gouden standaard werd voor betrouwbare, elegante, ultra dunne bewegingen.
Piaget-alitplano-60-green-1
Over de decennia is er een duidelijke evolutie van de Altiplano (die op de hoogte was van een hoogvlakte plateau in de Andes). Belangrijkste releases zijn de automatische versie van 1960 (kaliber 12P) en in 2013 is de 900P, het werelds dunste mechanische horloge van 3,65 mm, gevolgd door de Altiplano Chronograph twee jaar later, waardoor de vergelijking gecompliceerd werd terwijl ze nog relatief lichte meet 8.24mm. Het is niet verwonderlijk dat het merk Genève bekend is geworden voor zijn slanke bewegingen.
Piaget-alitplano-60-brown-1
Terwijl dit een goede voorbeeld zijn van de Altiplano die de grenzen van wat mogelijk maakt, is het ook belangrijk om te onthouden dat een groot deel van zijn beroep de ultra-dunne esthetiek is - waar de nieuwe collectie echt schijnt. Het 40mm gouden trio is een wonder om te zien.
Piaget-alitplano-60-green-back
Aangedreven door de svelte microrotor uitgerust 1203P, is er veel om mechanisch te praten. Nog steeds, wat deze horloges echt oplicht, zijn de wijzerplaatjes, die worden aangeboden in levendig groen en geel goud, blauw en roze goud, of een rookgrijs in witgoud. En dit zijn niet alleen solide blokken van kleur; Het groen, bijvoorbeeld, glinstert van heldere smaragd tot donker dennenboom. Het resultaat is een horloge dat veel meer aanwezigheid biedt dan het frame en de diameter zou voorstellen.
Piaget-alitplano-60-blue-1
In mijn gedachten zijn deze Altiplanos zeker avondkledij (tenzij de volledige dandy jouw ding is), waardoor ze nog meer speciaal zijn. Het is ook opmerkelijk dat de grootte en geraffineerde stijl van deze stukken ze echt unisex maken.
Piaget-alitplano-60-green-2

Piaget 60-jarig bestaan ​​Altiplano Australian pricing

Piaget 60-jarig bestaan ​​Altiplano in grijs (G0A42050), 36,200 dollar, blauw (G0A42051), 34,700 dollar en groen (G0A42052), 34,700 dollar
Bekijk meer horloge replica en Rolex Explorer

2017年7月14日星期五

Anonimo: Militare Chrono Brons

Bij de Bespreking van Anonimo me ik meteen denken aan Een grote merk DAT Kracht, Een karakteristieke in herkenbare vormgeving op Het Eerste Gezicht has, Maar DAT onder één Lijkt gebukt verhaal in de afgelopen roller-coaster ride. Anonimo Ook een van de de weinige huizen voldaan Een Kring van Trouwe fans te Hebben. This is a Natuurlijk pluspunt, Maar Het Kan Ook een for obstakel development. Kortom, Anonimo GAF me Indruk in de Jaren Afgelopen voortdurend oscilleren Tussen de Goede in Slechte Kanten.

De missie van Julien Haenny sterven Werd tot benoemd CEO van Anonimo Afgelopen maart in bevestigd in English Een paar dagen van kantoor geleden Prioriteit is a Van het OM fundamenten versterken merk thee stabiliseren jou. volg van Groei in Een Keer expansie in. Doelstellingen van Zijn ambitieus, Zeker in this Moeilijke periode Maar Kan nu al Julien Haenny Rekenen op Een coherent leesbare catalogus.


Genoemde Lijkt Vanzelfsprekend, Maar paradoxaal Genoeg, er are Veel merken matrijs Niet respecteren genoemde principe: catalogi Zijn voldaan many meestal gecompliceerd verwijzingen Geen echte link. Bij Anonimo, is de catalogus op basis van two Collecties: Military and Nautilo Waarvan eerst modellen bewerkt in Beperkte serie teen voegen u. Elke Een collectie belichaamt universum in Een onderscheidende Esthetische approach in Verschillende versies waaruit ZE Niet Bestaan overvol. Althans, Kan Het Julien Haenny delicate werk van Het Verwijderen van referenties sparen. This zeer goed nieuws Eenvoud is, omdat' Anonimo in English Een Aantal verleden in gedurfde klok Was afgedwaald, Veel u Complicaties in originaliteit sterven Hebben tot Een geleid Verlies van identiteit.

In this is Het Verband Militare Verzameling sterven Het beste vertegenwoordigt van Continuïteit van Anonimo Stijl including we sterven Kennen Bijna for 20 jaar. Beste en Zijn Zeker ambassadeur is Militare chronograaf bronzen Behuizing. Ik vond gaan typische Ingrediënten van Anonimo: Machtige diameter van 43,4mm Behuizing, Grote aantallen op wijzerplaat, van het opleggen van Kroon op 12 uur in Die kleine wijzer pijlembleem oproept Het merk. Het klok Eenvoudig Maar Ruwe zijde uiterlijk, leven bij Het verleden perfect idee DAT ik krijg Een Anonimo klok. Echter verminderen Het OM Een of this post bodybuilding Oefening Zou hiel simplistisch. Advocate Het also uit Een van Gevoel consistentie wordt Niet in Vrij van Een nogal Subtiele details.


Graag Zo Veel afwerking duworganen Waarvan Het oppervlak is bedekt zet rubber. This kleine detail Esthetische in decoratieve verbetert van sensatie in gebruik is. Laten we eerlijk are dan Weten: van chronograaf is vooral decoratief, terwijl Het is Natuurlijk functioneel. Van schaalverdeling op Tweede Flens discrete, Maar Niet ERG Handig omdat' onleesbaar. Van afwerking van wijzerplaat is Succesvol voldaan Een mooie blauwe DAT mooie lichtreflecties creëert voldaan Een Lichte contrast zet sub-wijzerplaten.

Bronze pakket Het aan de Verleidelijke is Veel van Kracht zei klok. Het Ontwerp complex combines kussenvormige basis van puts round Een ring. De kroon bewaker indrukwekkend OM 12 uur, Advocate van Indruk van Een boog in uiteraard brengt Karakter Aan het Geheel. Het Echter Een legt periode van gewenning van aan de manipulatie van kroon. Militare Chrono Bronze beheert vanwege sterkte te Kracht van Dikte (14 mm) op zonder te Leggen overboord. Van kalfslederen band vergezelt harmonieus van kleur van wijzerplaat in positioneert van Behuizing op boerderij zodat van de pols dankzij van Flexibiliteit. Maar ik heb niet gevonden anti-Zeer reflecterende Effectief gezien van vorm Van het glas. Said betekent Niet OM Het Genoegen Dragen u uit leesbaarheid je Veranderen als Gevolg van De Grootte van Naalden. This is a Probleem for uiteindelijk fotografen ...
Bekijk meer replica Zwitserse en Rolex Milgauss

2017年7月6日星期四

De beste hotels open haard

In deze tijd van het jaar meer dan ooit willen om te krijgen het hotel na te genieten van de sneeuw of kerstmarkten en te ontspannen bij de open haard. Hoewel een open haard lounges zijn een ideale plek om met vrienden of familie vergadering te genieten, ik erken dat wat ik hou van  zijn de kamers met een open haard waar u kunt genieten van een paar van de warmte van het vuur.
Voor inspiratie voor uw volgende  vakantie of winterstop , stellen wij deze " Gids open haard kamers in hotels Rusticae".  De zwaarste van het seizoen!
hotel Nabia
Dit hotel heeft een prachtig uitzicht op de vallei van Tietar
Hotel Nabia  (Ávila)
De laatste toevoeging van dit kleine hotel in Candeleda was de Suite del Valle, een speciale, onafhankelijke, blijf met een fantastisch uitzichtde vallei van Tietar. Ook zij zijn overwonnen met de kit, die de open haard voor de winter benadrukt. Stel je voor zonsopgang uit bed of van de stoelen, kunt u deze landschappen met de warme gevoel van thuis met de open haard. Maar het is niet de enige in zijn kamers met open haarden, anderen zijn prachtige Suite 8, ook, perfect om de warmte-vallei genieten.
Molino María Justina
Dit huis is gelegen in een oude stenen molen en molenaarshuis achttiende eeuw
Molino María Justina  (Ávila)
Na een dag een bezoek aan de Sierra de Gredos Regional Park, wandelen of avontuurlijke sporten, terug te keren naar het platteland hotel Molino María Justina is een zegen. In Naast het feit dat zich in het park, een paar meter van Charco de las Paredes, gesitueerd in een oude stenen molen en molenaar 's huis El Duque en La Mira: achttiende eeuw, twee van hun kamers kunt u de warmte van de open haard te voelen. Het is modern open haarden, dankzij welke je warm zal zijn, terwijl u geniet van het uitzichtde rivier en de bergen.
 Hotel Can Cuch
U kunt genieten van surround landschap, majestueuze eiken en weilanden
 Hotel Can Cuch  (Barcelona)
Een ander hotel dat een open haard in een aantal van de kamers is de Can Cuch, gelegen in een hoek van het natuurpark Montseny. Stel je voor hoe heerlijk het kan worden ontspannen bij het vuur, terwijl je comfortabel te krijgen en te genieten van het omringende landschap, majestueuze eiken en weilanden. Deze kamers zijn superior tweepersoonskamer camber, de junior suites van het Sui, rust en Pallissa en Les Golfes suite. De charme van dit Catalaanse boerderij doet de rest om je comfortabel voelt, zie je, ik heb ook in de wintermaanden!
Bekijk meer horloge replica en Rolex Datejust II

2017年6月22日星期四

Tissot Le Locle Automatic Chronometer Edition


Tissot
 , na het veiligstellen van de overwinning in de World Championship tijdwaarneming , heeft een klok die de fabrikant specialisatie in de kunst van het creëren van mechanische bewegingen die grotere nauwkeurigheid en zijn ook toont gecreëerd gecertificeerd door de COSC .
Tissot Le Locle Automatic Chronometer EditionU kunt het hart van deze voelen Tissot Le Locle Automatische chronometer Edition door de doorzichtige bodem van de doos, moet je zeggen dat het wordt opgenomen. Het is verkrijgbaar in twee versies, bicolor of PVD roze goud en Arabische cijfers sfeer brengen een
Bekijk meer zwitserse horlogemerken en IWC horloges

2017年4月18日星期二

Beoordeling van Ulysse Nardin Freak "Blue Phantom

De Freak "Blue Phantom" - zoals zijn zwarte-opgeroepen voorganger, de originele Freak Phantom, die in 2013 is geïntroduceerd - gebruikt nog meer siliciumdelen in de beweging dan de vorige Freaks, ook voor de haarspring en gedurende het grootste deel van de escapement. De beweging, Caliber UN-208, wordt geheel in huis vervaardigd, inclusief de oscillator. Het is uitgerust met een acht-daagse 'vliegende' carrousel tourbillon, die een uur per uur een complete revolutie om het centrum maakt om uren en minuten aan te geven. De tourbillon kooi, die één keer per minuut op zichzelf draait, heeft een pijl die de overgang van de seconden op een transparante halve cirkel aangeeft. De positie "nul" blijft stabiel op de as van de minuutindicator.
Ulysse Nardin Freak "Blue Phantom
Zowel de 'vliegende' beweging van de minuten-indicatiebeweging als de secondenindicatie via de tourbillon kooi worden geactiveerd door een cutting-edge kogellagersysteem dat afbreuk doet aan de noodzaak van een ondersteunende brug. Net als vorige versies van de Ulysse Nardin Freak, wordt de beweging van de Freak Phantom gewonden door de behuizing op de achterkant van de zaak te draaien (een volledige rotatie is gelijk aan 12 uur stroomreserve) en de tijd wordt aangepast door de voorkant te draaien. Vanwege een directe versnelling tussen de drie handen, hoeft de gebruiker zich geen zorgen te maken over het weggooien of herstellen van de tijd, uur, minuut of seconde. De beweging biedt een zeer lange krachtreserve van acht dagen. De Ulysse Nardin Freak Phantom is een beperkte editie van 99 stuks. De behuizing van 45 mm is in 18k roosgoud, en de draaibeweging is in een rijk, nautisch blauw. Bekijk meer horloges rolex en Swiss rolex

2017年3月31日星期五

Omega Kijken Baselworld 2016 First Impressions

Er zijn twee sterren van het uur in de line-up van Speedmasters dit jaar: een, de heruitgegeven Speedmaster CK 2998 en de andere, de Speedmaster Master Chronometer Chronograph Moonphase - één, de blauwe (dat we weten zeker dat je hebt al gezien multiple Instagram pols schoten al) - en de andere de grijze kant van de Maan met de meteoriet wijzerplaat. Dit is een van de eerste gevallen waarin Omega hun Ceragold technologie gebruikt in een ring. Voor degenen die niet vertrouwd zijn met de technologie, Ceragold is een speciale methode ontwikkeld door Omega voor het decoreren van keramische kijken delen met 18K goud.
Een beetje van detail dat een misdaad zou zijn en niet te vergeten met dit horloge is dat de maan op de maanstand indicator. Als je aan een loupe te gebruiken om de plaats van realistische maan te inspecteren, zou je een klein bootprint bedrukt op het te zien - dit kleine detail is bedoeld om historische stap Neil Armstrong op de maan surface.And repliceren dan, natuurlijk, is er de heruitgegeven Speedmaster CK 2998 met de lollipop secondewijzer, waarin Omega hun scherpe meesterschap voor het mengen van vintage codes met moderne codes heeft aangetoond. 2998 stukken zullen worden gemaakt van deze heruitgave in herdenking van de Speedmaster 40-jarig bestaan - uitsluitend voor de Japanse markt (beter boek dat ticket naar Tokyo voordat het te laat is). de Ploprof
Omega Kijken Baselworld 2016 First Impressions
Het binnenhalen van de zware hitters, hebben we een heruitgegeven Ploprof gekregen. Grade 5 titanium geval, rang 5 titanium wijzerplaat en een graad 2 titanium mesh armband. Dus, vrijwel een volledig op de titanium Ploprof, met uitzondering van de ring, die in keramiek. Leuk.
Bekijk meer rolex imitatie en Rolex Oyster Perpetual

main#parts-container-new { visibility: hidden; display: none } Wolves - True Mates = Omega {Voltooid}

by witte-lotusbloem Wolves - True Mates = Omega {Voltooid} Table of contents *{Wolves - Proloog}* *{Wolves - Hoofdstuk 1}* *{Wolves - Hoofdstuk 2}* *{Wolves - Hoofdstuk 3}* *{Wolves - Hoofdstuk 4}* *{Wolves - Hoofdstuk 5}* *{Wolves - Hoofdstuk 6}* *{Wolves - Hoofdstuk 7}* *{Wolves - Hoofdstuk 8}* *{Wolves - Hoofdstuk 9}* *{Wolves - Hoofdstuk 10}* *{Wolves - Hoofdstuk 11}* *{Wolves - Hoofdstuk 12}* *{Wolves - Hoofdstuk 13}* *{Wolves - Hoofdstuk 14}* *{Wolves - Hoofdstuk 15}* *{Wolves - Hoofdstuk 16}* *{Wolves - Hoofdstuk 17}* *{Wolves - Hoofdstuk 18}* *{Wolves - Hoofdstuk 19}* *{Wolves - Hoofdstuk 20}* *{Wolves - Hoofdstuk 21}* *{Wolves - Hoofdstuk 22}* *{Wolves - Hoofdstuk 23}* *{Wolves - Hoofdstuk 24}* *{Wolves - Hoofdstuk 25}* *{Wolves - Hoofdstuk 26}* *{Wolves - Hoofdstuk 27}* *{Wolves - Hoofdstuk 28}* *{Wolves - Hoofdstuk 29}* *{Wolves - Hoofdstuk 30}* *{Wolves - Hoofdstuk 31}* *{Wolves - Hoofdstuk 32}* *{Wolves - Hoofdstuk 33}* *{Wolves - Hoofdstuk 34}* *{Wolves - Hoofdstuk 35}* *{Wolves - Hoofdstuk 36}* *{Wolves - Hoofdstuk 37}* *{Wolves - Hoofdstuk 38}* *{Wolves - Hoofdstuk 39}* *{Wolves - Epiloog}* *{Wolves - Personages}* *{26 februari}* *{True Mates}* *{True Mates - Proloog}* *{True Mates - Hoofdstuk 1}* *{True Mates - Hoofdstuk 2}* *{True Mate - Hoofdstuk 3}* *{True Mate - Hoofdstuk 4}* *{True Mate - Hoofdstuk 5}* *{True Mate - Hoofdstuk 6}* *{True Mate - Hoofdstuk 7}* *{True Mate - Hoofdstuk 8}* *{True Mate - Hoofdstuk 9}* *{True Mate - Hoofdstuk 10}* *{True Mate - Hoofdstuk 11}* *{True Mate - Hoofdstuk 12}* *{True Mate - Hoofdstuk 13}* *{True Mate - Hoofdstuk 14}* *{True Mate - Hoofdstuk 15}* *{True Mate - Hoofdstuk 16}* *{True Mate - Hoofdstuk 17}* *{True Mate - Hoofdstuk 18}* *{True Mate - Hoofdstuk 19}* *{True Mate - Hoofdstuk 20}* *{True Mate - Hoofdstuk 21}* *{True Mate - Hoofdstuk 22}* *{True Mate - Hoofdstuk 23}* *{True Mate - Hoofdstuk 24}* *{True Mate - Hoofdstuk 25}* *{True Mate - Hoofdstuk 26}* *{True Mate - Hoofdstuk 27}* *{True Mate - Hoofdstuk 28}* *{True Mate - Hoofdstuk 29}* *{True Mate - Hoofdstuk 30}* *{True Mate - Hoofdstuk 31}* *{True Mate - Hoofdstuk 32}* *{True Mate - Hoofdstuk 33}* *{True Mate - Hoofdstuk 34}* *{True Mate - Epiloog}* *{15 Juni 2016}* *{Omega}* *{Vraagje}* *{Omega - Proloog}* *{Omega - Hoofdstuk 1}* *{Omega - Hoofdstuk 2}* *{Omega - Hoofdstuk 3}* *{Omega - Hoofdstuk 4}* *{Omega - Hoofdstuk 5}* *{Omega - Hoofdstuk 6}* *{Omega - Hoofdstuk 7}* *{Omega - Hoofdstuk 8}* *{Omega - Hoofdstuk 9}* *{Omega - Hoofdstuk 10}* *{Omega - Hoofdstuk 11}* *{Omega - Hoofdstuk 12}* *{Omega - Hoofdstuk 13}* *{Omega - Epiloog}* New Reading List Vote

YOU ARE READING

Wolves - True Mates = Omega {Voltooid} Werewolf

Zijn ogen. Geel als een stralende zonnebloem. Zijn donkere aderen Net als op het feest. Zijn lippen. Waar ik al weken naar verlang. "Everyone has a wolf in them, a monter who needs love for the stitches in them" Start: 29-10...

# diano # familie # haat # heksen # jagers # jaria # jax # jemma # liefde # maria # messa # sterlie # toekomst # verleden # verraad

*{Wolves - Hoofdstuk 9}*

1.3K 92 1 by witte-lotusbloem by witte-lotusbloem Follow Share Share via Google+ Share via Email Report Story Send Send to Friend Share Share via Google+ Share via Email Report Story

De muziek is al te horen bij de parkeerplaats van school, we stappen de auto uit en lopen naar de achter kant van de school. 'misschien heb je gelijk over Rosalie, het is en blijft de vrouw die me heeft opgevoed tot wie ik ben' zegt ze terwijl we naar het feest lopen, ik knik.

Ik kijk om me heen, ik zie dansende mensen, zingende mensen en mensen die zich vol drinken met drank. 'zo rustig lijkt dit dorp anders echt niet' zeg ik met een glimlach, 'feesten en speciale dagen zijn uitzonderingen' zegt ze terug.

'daar staat Noah, misschien moet je naar hem toe gaan' zeg ik, 'wat zei je? De muziek staat te hard' zegt ze. 'ik zei...' begin ik, maar ze onderbreekt me. 'ik ga naar Noah, hij staat daar' schreeuwt ze, 'ja, doet dat vooral' ik knik zodat als ze me niet verstaat ze het kan zien. Ze steekt twee duimen om hoog en loopt naar Noah.

Ik kijk veder om me heen, als Noah de vriend van Max er is. Zou er dan een kans zijn dat Max er ook is. Ik begin te lopen en kijk veder, plots boots ik tegen iemand. 'Jake?' zeg ik vragend, 'is dit ons ding? Elkaar letterlijk tegen het lijf lopen?' zegt hij vragend.

Ik wil mijn mond open doen, maar Jake is me voor. 'dit is volgens mij al de derde keer' zegt hij glimlachend, 'ja, zo iets, ik wist niet dat je zou komen' zeg ik. 'nou aangezien ik een leerling ben van deze school, en ik anders niks te doen had. Ben ik gekomen. Maar nu jij er bent, is dat misschien mijn reden' zegt hij, 'dank je, denk ik' zeg ik.

'maar eigenlijk kwam ik voor...' begin ik, 'blijf uit haar buurt' er komt een jongen voor me staan. 'we waren alleen aan het praten, meneer eigenwijs. Trouwens, was jij niet degene waar ze werkelijk bang voor moet zijn. Je vermoorde haar bijna' zegt Jake, 'i-ik' begint hij.

'Max laat maar, ik weet wat er gebeurde. Maar de volgende keer mag je jezelf reden' zegt Jake, hij draait zich om en loopt weg. Max kijkt me aan, 'heeft hij je pijn gedaan?' vraagt Max die me van top tot teen bekijkt. 'nee, Max. Waar ging dat over?' vraag ik, 'nergens' zegt hij. Ik kijk hem aan, 'echt totaal niks belangrijks' zegt hij.

'ik weet niet of' ik zoek naar de woorden die ik wil zeggen, 'je bent gekomen, krijg ik nog een dans?' hij steekt zijn hand naar me uit. 'je bent gekomen van wege het gratis eten, tot nu toe zie ik nog geen eten' zeg ik kijkend om me heen, 'ik weet wat beters' hij pakt mijn hand en neem me mee van het feest.

'waar gaan we naar toe?' vraag ik, hij stopt met lopen. 'wat? Vertrouw je me niet?' vraagt hij, 'misschien' zeg ik. Hij zucht en loopt veder, 'zijn we er bijna?' vraag ik. 'jij stelt echt veel vragen voor een meisje' zegt hij, 'en wat wil je daarmee zeggen?' vraag ik. 'niks' zegt hij snel, na een tijdje moet ik mijn ogen dicht doen.

'oké, ga op mijn stem af' zegt hij, ik knik. 'nog een klein stukje' zegt hij, waarna we stil staan. 'doe je ogen maar open' zegt hij, een hemel verlicht met sterren zie ik. 'een prachtige sterrenhemel' zeg ik, 'kijk nu maar waar je echt bent' zegt hij. Ik kijk om me heen, ik sta in een veld met allemaal bloemen met soms wat grassprietjes.

'hoe komt het dat je deze plek gevonden hebt?' vraag ik, 'ik werd een keer eruit gestuurd uit de klas, ik verveelde me. En vond deze plek' zegt hij. 'dat is nogal...Anders' zeg ik, hij glimlacht.

Ik kijk veder om me heen, 'het is bijna onmogelijk om' ik stop mijn zin als ik zie dat Max me aanstaart. 'is er wat?' vraag ik, 'nee, ik zie niemand die zo geniet van de natuur als jij' zegt hij.

'en je vriendin?' vraag ik, 'mijn vriendin?' herhaalt hij. 'Emma' zeg ik, 'Emma zou deze plek nooit kunnen waarderen, het enige waar zij naar kijkt is haar uiterlijk' zegt Max.

Hij ontwijkt mijn blik en kijkt naar beneden, ik zet een stap naar hem toe. 'hoe zit het met die dans?' ik pak zijn handen, en leg ze om mijn middel. Zelf doe ik mijn hand om zijn nek, ik leun met mijn hoofd op zijn schouder en beweeg langzaam op de muziek van het feest.

'Aria' fluistert hij in mijn oor, hij draait me een rondje en vangt me dan weer op. 'het spijt me' gaat hij veder, 'voor wat?' vraag ik. Max is een stukje groter dan mij, dus ik kijk om hoog. 'dat ik je gister pijn heb gedaan, dat ik zo raar tegen je deed. Eigenlijk voor heel de dag gisteren' zegt hij, hij draait me nog een keer rond. 'ik weet niet eens waarom je nog met me wil dansen, ik ben een vreselijk persoon' zegt hij, ik stop met dansen.

'dat ben je niet' ik leg mijn hand op zijn wang, 'een vreselijk persoon biet geen excuses aan, noch ergens spijt van hebben' ik pak zijn andere hand en ga veder met dansen. 'zie je die maan daar hangen in de duisteren lucht?' vraagt hij, ik kijk over zijn schouder naar de maan en knik. 'dat zijn jij en ik, jij bent het licht in mijn duisteren leven' fluistert hij in mijn oor, ik voel mijn wangen rood worden.

'het spijt mij ook' zeg ik, 'waarom?' vraagt hij. 'dat ik je vergeef' zeg ik, ik kijk in zijn ogen. Geel. Zijn pupillen zijn nu ook zwarter dan normaal, met mijn vinger ga ik onder zijn ooglid. 'j-je ogen' zeg ik, Max draait zich om en wrijft in zijn ogen. 'gaat het wel?' vraag ik, na even gewreven in zijn ogen kijkt hij me weer aan. 'we kunnen beter terug naar het feest' zegt hij, ik knik en we lopen terug.